daiwa ss tournament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ce ai alege intre doua fire care tin 10 kgf, unul de 0,30 celelalt de 0,32 mm?
Asa incit, pentru a da impresia unui fir foarte rezistent, scrie pe eticheta 0,30 - 10 kgf, cind in realitate el are 0,32. Partea buna este daca rezista la 10 kgf.
Cit despre economia de material, daca cumperi de pe o piata nesigura, poti avea surpriza sa ai 65 de metri de fir pe rola in loc de 100. (Eu am patit-o cu fire din bazar de la Suceava - dar trebuie sa recunoastem ca invatatura costa ... ).
Asa incit, pentru a da impresia unui fir foarte rezistent, scrie pe eticheta 0,30 - 10 kgf, cind in realitate el are 0,32. Partea buna este daca rezista la 10 kgf.
Cit despre economia de material, daca cumperi de pe o piata nesigura, poti avea surpriza sa ai 65 de metri de fir pe rola in loc de 100. (Eu am patit-o cu fire din bazar de la Suceava - dar trebuie sa recunoastem ca invatatura costa ... ).
- costica_fishing
- veteran
sincer sa fiu, nu prea ma doare chestiunea aceasta. Este intr-adevar posibil sa fie mai gros firul, sau sa nu fie suficient de moale, asa incat sa se aseze bine pe tambur.
Daca intra cel putin 70-80 de m si se umple bine tamburul, eu sunt multumit. Oricum mai mult nu folosesti, iar daca pierzi primii 20 de metri, oricum schimbi (sau suplimentezi back-ingul)!
Problema mea e legata de calculul cantitatii de buraj necesara pentru ca o rola de 100 m de textil (sau fir de calitate) sa umple tamburul la fix.
Dar nu ma iau dupa metraje, ca oricum nu pot masura lungimea burajului. O infasor si o desfasor pana o potrivesc.
Atat m-a dus capul!
Daca intra cel putin 70-80 de m si se umple bine tamburul, eu sunt multumit. Oricum mai mult nu folosesti, iar daca pierzi primii 20 de metri, oricum schimbi (sau suplimentezi back-ingul)!
Problema mea e legata de calculul cantitatii de buraj necesara pentru ca o rola de 100 m de textil (sau fir de calitate) sa umple tamburul la fix.
Dar nu ma iau dupa metraje, ca oricum nu pot masura lungimea burajului. O infasor si o desfasor pana o potrivesc.
Atat m-a dus capul!
are dreptate Ioan, ca sa tina mai mult si sa-ti ia ochii, scrie pe el 0,30 in loc de 0,35
si cumparatoril zice, baaai, ce fir tare , ia uite cat tine un 0,30 la astia
trombonezule, ma mir ca nu te-ai prins pana acum, nu gramul de material costa, ci un material bun care sa faca un fir subtire si rezistent costa
costica, pe tine nu te arde ca nu prea te intereseaza firul, dar fi atent la textile unde e gravida situatia si prezinta unflaturi, te astepti sa aiba un 0, 18 si cand colo e un 0,25 curat
tu zici ca faci pescuit de finete si cand colo dai la tarpon
si cumparatoril zice, baaai, ce fir tare , ia uite cat tine un 0,30 la astia
trombonezule, ma mir ca nu te-ai prins pana acum, nu gramul de material costa, ci un material bun care sa faca un fir subtire si rezistent costa
costica, pe tine nu te arde ca nu prea te intereseaza firul, dar fi atent la textile unde e gravida situatia si prezinta unflaturi, te astepti sa aiba un 0, 18 si cand colo e un 0,25 curat
tu zici ca faci pescuit de finete si cand colo dai la tarpon
- trombonezu
- utilizator constant
Dane, uite nu m-a dus capu desi acum mi-am dat seama de ce al draq TufLine de 10 livre e un 0.25 cinstit desi zice 0.15 pe site... 'le muma'ntre dintzi de hoti!!! Da asa e cu romanu: desi da cu prostu sus, pana nu zice unu de "6 mah, sarma" nu beleste sarmaua! 

"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright
Steven Wright
- costica_fishing
- veteran
pentru problema cu ce sunt firele fata de ce spun producatorii ca sunt, exista un foarte bun articol. daca vreti sa-l cititi, copy si paste link-ul de mai jos.
http://www.sportfishingmag.com/article. ... goryID=262
http://www.sportfishingmag.com/article. ... goryID=262
@eugen-nici nu o sa le vezi prea curand. Eu am cautat pe multe site-uri europene si nu am gasit decat varianta mult mai scumpa, adica modelul nou Tournament SS II la pretul de 150-160 euro cu tambur de rezerva. La modelul vechi SS Tournament tamburul de rezerva costa cat jumatate din pretul mulinetei si in plus nu sunt decat pe piata americana de profil, fiind si un model de pe la inceputul anilor 90. Sunt ft. multumit de ele, duminica am testat la oscilante si rotativa modelul 1600. Modelul 1300 este micut dar pare ca are destula forta. Am pus fir de 0,25 si cu fir de spate a intrat peste 100m. Nu stiu exact ptr. ca firul este pe rola de 300 m. Dar eu zic ca merita fiecare leu si in plus nici nu as compara firma mitchel cu daiwa. Am un prieten care are o vorba: daca nu ai bani de Daiwa, ia Shimano si daca nu ai bani de Shimano cumpara Daiwa.
pentru mine 1300 ar fi perfect. cred ca si 700 ar fi bun, poate chiar mai bun fiind mai usor. dau numai cu textil, daca pe o mulineta incap 100m de 0.20 mono sigur or sa-mi intre mai mult textil.
am auzit ca exista un magazin unde au modelul asta. ma voi duce saptamana asta sa le vad si eu.
mi se pare exagerat cat ai platit pentru un ss tournament. nu cunosc modelul SS II, dar cel clasic (fara infinite antirevers pe care il vand din 90 incoace) face 99 USD pe piata americana.
la 150-200Eur deja ai fi putut cu ceva efort sa-ti aduci ceva mai evoluat (capricorn, stradic, biomaster, poate chiar sustain-twin power). ma refer strict la piata americana, am senzatia ca toti dealerii europeni umfla la greu preturile.
in tot cazul, tournament-ul de la daiwa este clar un model reusit si inteleg de ce esti fericit de achizitie. saptamana trecuta am citit enspe review-uri despre el pe net si erau oameni care le foloseau de 10 ani fara probleme.
cat despre vorba prietenul tau...jos palaria!
numai bine!
am auzit ca exista un magazin unde au modelul asta. ma voi duce saptamana asta sa le vad si eu.
mi se pare exagerat cat ai platit pentru un ss tournament. nu cunosc modelul SS II, dar cel clasic (fara infinite antirevers pe care il vand din 90 incoace) face 99 USD pe piata americana.
la 150-200Eur deja ai fi putut cu ceva efort sa-ti aduci ceva mai evoluat (capricorn, stradic, biomaster, poate chiar sustain-twin power). ma refer strict la piata americana, am senzatia ca toti dealerii europeni umfla la greu preturile.
in tot cazul, tournament-ul de la daiwa este clar un model reusit si inteleg de ce esti fericit de achizitie. saptamana trecuta am citit enspe review-uri despre el pe net si erau oameni care le foloseau de 10 ani fara probleme.
cat despre vorba prietenul tau...jos palaria!

numai bine!
Nu, poate nu m-am exprimat bine. Eu am platit ptr. 2 buc-1300 si 1600 160 usd cu tot cu taxe de transport. Mi le-a adus din state un prieten si le-a cumparat de pe net cu 75 usd buc. A luat 4 buc, 2 din fiecare model si taxele de transport au fost 23 usd ptr. tot coletul. Eu spuneam ca in europa sunt doar modelul nou care arata cam la fel cu cel vechi dar costa mult mai mult. Dar si in state daca faci calculul cu tot cu tambur rezerva ajunge pe la 110-120 usd iar cel nou este 145-150 usd. Intradevar la 150 euro iau un stardic de 3000 pe cinste. Dar sa sti ca modelul 700 este prea mic. Tine cont ca sunt din ceva material ft. usor si 1300 are cam 250g iar 160 350g.