@ George 1985.
Va salut stimabile. Am sa incerc sa prezint cateva aspecte ce nu reies din prezentarea oficiala a mulinetei Daiwa Prorex 2500RA si care am inteles ca v-ar fi de folos. Va marturisesc ca ma abtin cu greu sa nu-mi iau si eu una, dar am atatea deja...
Acestea sunt, si cantaresc de fapt 280 de grame nu 285 cum este dat in descriere:

Ca tambur de rezerva se pot folosi tamburii de 2500 provenind de la Daiwele Procaster, fie X fie A. Am incercat si e perfect, iata:

Ca sa se castige putere, pe langa corpul si angrenajele de marime 3000, au compensat raportul mare de recuperare si cu o manivela de 60 de mm, echipata cu doi rulmenti capsulati. Manivela, la fel ca la BG se infileteaza pe un ax din otel.

Asa cum se vede, este suficient sa desfacem 4 suruburi ca sa expunem interiorul in care se vad cele doua axe antitorsiune si angrenarea. Simplu.

Asa cum se vede in poza de mai jos, knobul franei este echipat cu o garnitura de etansare. Se vede si faptul ca tamburul se aseaza pe un rulment (capsulat si acesta)

In interior arata exact ca daiwa BG.

Deci, asa cum am precizat intr-o postare anterioara, Prorex difera de BG prin pickupul de tip tubular si asa cum am aratat acum, prin cei doi rulmenti in plus, situati in knobul manivelei.
Am comparat prorex 2500RA cu Bradia 2500R fiindca are:
- Corp metal si angrenaje 3000 pe rotor plastic 2500.
- Doi rulmenti cu bile pe rotor.
- Pickup tubular.
- Masa apropiata.
Totusi cred ca sta mai bine la suportii antitorsiune fiindca sunt doi, fata de Bradia unde este doar unul. In timp va face diferenta.
Si are un minus, lipsa floating shaftului. Raportul de recuperare, sa zicem ca se compenseaza din lungimea mai mare a manivelei.
Categoric, daca nu aveam Bradia 2500R, atunci luam acest Prorex 2500RA.
Domule George, daca vreti sa luati una, nu cred ca gresiti si chiar aveti noroc, daca va uitati pe rubrica ,,vanzari-cumparari numai pescuit"
Sper sa va fie de folos. Cu respect.
Rew.