Daca comentez bucata asta is off-topic si de cafenea sau tu poti sa emiti si eu nu?
Dupa cum ma cunosti , o sa comentez
Valoarea adaugata nu face nici o piata de lux , mai degraba "cat poti plati"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daca comentez bucata asta is off-topic si de cafenea sau tu poti sa emiti si eu nu?
Se pare c? nu ?tie nimeni de aici de pe forum r?spunsul la întrebarea de mai sus. Era doar o curiozitate prematur? a mea, pe care r?mâne s? mi-o satisfac când apare o oportunitate în acest sens ?i atunci voi fi în m?sur? s? v? prezint chiar ?i un review despre aceast? mulinet?.tdum scrie: ↑19 Noi 2018, 15:16Stima?i colegi de forum, vin cu o întrebare la dv. în leg?rur? cu mulineta Daiwa Exist LT (monocoque). Întrucât nu am luat înc? contact fizic cu aceast? mulinet?, am o nedumerire legat? de materialul din care este construit? piesa cu nr 84 din schema de mai jos:
http://www.spin-review.ru/reels/daiwa/p ... 000s_p.pdf
Este vorba de capacul-masc? ce închide ,,coada" mulinetei. Acest capac, la acest model, nu are doar un rol decorativ ca la alte Daiwe, ci ?i un rol mecanic foarte important. În acest capac se fixeaz? unul din capetele unicei axe antitorsiune (nr. 82) a?a cum se vede pe schem?. Acest capac preia astfel o parte important? a ?ocurilor inerente ce apar în momentele în?ep?rilor din timpul pescuitului. Acest ?oc este cu atât mai mare cu cât racordul de oscila?ie-antitorsiune se afl? mai aproape de acest capac (cursa oscila?iei tamburului, la limita inferioar?, adic? axul tamburului (81) retras la maxim în corpul mulinetei).
Sper c? inginerii niponi au gândit ?i construit acest capac din metal ?i nu din plastic. Altfel... La câte ?ocuri ar putea rezista suportul acela pentru cap?tul barei antitorsiune, profilat din capacul respectiv? Poate c? mai exist? vreun contact suplimentar de sprijin, dar nu se vede pe schem?. Pe schem? se vede doar o bar?, sprijinit? în dou? puncte, din care cel pu?in unul se poate dovedi precar, a?a cum v-am semnalat. La pre?ul la care se vinde aceast? mulinet?, nu ar trebui s? existe erori de nici un fel.
Îi intreb pe aceia dintre dv. care au aceast? mulinet? sau cunosc acest detaliu:
Din ce material este construit acel capac (84 pe schem?) ?
Mul?umesc.
Rew.