Daca comentez bucata asta is off-topic si de cafenea sau tu poti sa emiti si eu nu?
Dupa cum ma cunosti , o sa comentez

Valoarea adaugata nu face nici o piata de lux , mai degraba "cat poti plati"

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daca comentez bucata asta is off-topic si de cafenea sau tu poti sa emiti si eu nu?
Se pare că nu ştie nimeni de aici de pe forum răspunsul la întrebarea de mai sus. Era doar o curiozitate prematură a mea, pe care rămâne să mi-o satisfac când apare o oportunitate în acest sens şi atunci voi fi în măsură să vă prezint chiar şi un review despre această mulinetă.tdum scrie: ↑19 Noi 2018, 15:16Stimaţi colegi de forum, vin cu o întrebare la dv. în legărură cu mulineta Daiwa Exist LT (monocoque). Întrucât nu am luat încă contact fizic cu această mulinetă, am o nedumerire legată de materialul din care este construită piesa cu nr 84 din schema de mai jos:
http://www.spin-review.ru/reels/daiwa/p ... 000s_p.pdf
Este vorba de capacul-mască ce închide ,,coada" mulinetei. Acest capac, la acest model, nu are doar un rol decorativ ca la alte Daiwe, ci şi un rol mecanic foarte important. În acest capac se fixează unul din capetele unicei axe antitorsiune (nr. 82) aşa cum se vede pe schemă. Acest capac preia astfel o parte importantă a şocurilor inerente ce apar în momentele înţepărilor din timpul pescuitului. Acest şoc este cu atât mai mare cu cât racordul de oscilaţie-antitorsiune se află mai aproape de acest capac (cursa oscilaţiei tamburului, la limita inferioară, adică axul tamburului (81) retras la maxim în corpul mulinetei).
Sper că inginerii niponi au gândit şi construit acest capac din metal şi nu din plastic. Altfel... La câte şocuri ar putea rezista suportul acela pentru capătul barei antitorsiune, profilat din capacul respectiv? Poate că mai există vreun contact suplimentar de sprijin, dar nu se vede pe schemă. Pe schemă se vede doar o bară, sprijinită în două puncte, din care cel puţin unul se poate dovedi precar, aşa cum v-am semnalat. La preţul la care se vinde această mulinetă, nu ar trebui să existe erori de nici un fel.
Îi intreb pe aceia dintre dv. care au această mulinetă sau cunosc acest detaliu:
Din ce material este construit acel capac (84 pe schemă) ?
Mulţumesc.
Rew.