Daiko Burroughs vs. Legend

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 06 Oct 2008, 13:37

Bre, doar nu cauti salaul cu jigu` pe mijlocu` Dunarii....ca nu-i gasesti...

Dar nu sunt rare situatiile cand avatii sar in anafoarele de pe mijloc unde nici mama DC-ului nu te ajuta. Atunci iti trebe mulineta cu "barca".... :lol:
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Oct 2008, 14:15

Eu sunt adeptul teoriei ca a face ceva bine e mai important decat a face ceva mult!
Lansarile tre sa fie suficient de lungi, sau de scurte pt a avea un control perfect, iar cel mai adevarat e ca pe intinderi mari...mulineta cu barca (misto genul asta de mulineta) e sfanta!

Iar la Dunare barca e buna si pt pescuit la 20m de mal; in timp ce de pe mal te chinui sa i-o prezinti frumos...din barca se schimba treaba - radical!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 06 Oct 2008, 14:39

Sunt perfect de acord cu tine, barca e buna si la 5 m de mal, sa poti sa-i prezinti naluca de-a lungul primului prag de exemplu...

Iar mulineta cu barca numai pe JDM gasesti... :lol:

Eu vroiam sa punctez urmatorul aspect: in topicul cu Ballista au fost unii, nu dam nume..., care ziceau ca poti sa te duci tu cu echipament de jde mii de coco si sa ti-o traga un localnic cu doua trestii in mal, ...dom`le, e posibilitati care se poate....in ultima partida tocmai echipamentul de top a facut diferenta semnificativ,...iar prietenul meu este foarte foarte suparat (dupa ce l-am convertit iremediabil la cast), a realizat cate investitii mai are de facut :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 07 Oct 2008, 01:18

@Dragos Cretu .....Cum ar fi fost situatia,daca tu aveai Ballista sau alt JDM iar el ceva sub 100 $ Triumph,HMX etc. Dar amindoi Curado identic.Lanseta JDM fara mulineta cu DC face aruncari mai lungi?Sau mulineta de baitcasting e hotaritoare la distante?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 07 Oct 2008, 18:08

Nu inteleg unde bati...

Dar, ...modul in care se incarca batul poate insemna deasemenea cativa metri in plus sau in minus.

Eu vorbeam in primul rand de eficienta DC-ului.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 08 Oct 2008, 00:00

Ok.Reformulez......Avantaj covarsitor la baitcasting e mulineta sau lanseta? Stai cool, doar despre detalii tehnice intreb,fara intentii dubioase hehehe. Atita biza s-a facut ,ca omu deja are retineri .Nu-i a buna........ Adica.....mulineta 400-600 $+lanseta 100$= distanta mare de lansare?....................Mulineta 150-200 $+lanseta 400-600$ =distanta mult mai mica. Bat in directia asta : mulineta conteaza 90 % din lungimea lanseului,la baitcasting ??? Nu iau in calcul maiestria pescarului.Doar kakaya tehnika.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 08 Oct 2008, 11:40

Stai chill ca nu m-am speriat... 8)

Mulineta are un rol esential in distanta lanseurilor, dar, sunt importante si celelalte unitati ale ansamblului, bat, fir, naluca si nu in ultimul rand pescarul. Si le iau pe rand -

Batul - e clar ca trebuie ales in functie de tehnica si de naluca folosita. Betele de fibra permit o incarcare mai buna si lanseuri mult mai lungi insa scad din precizie, dar si precizia poate fi imbunatatita daca vorbim de lansete bine facute si nu de biciuri (de exemplu Super Nova mea desi e fibra de sticla, nu vibreaza absolut deloc in timpul lanseului).

Firul - are importanta mai mica deoarece nu exista la fel de multa frecare ca la spin.

Naluca - e clar ca are importanta crescuta, cu cat e mai compacta si mai grea, permite lanseuri mai lungi. Cu toate ca sunt astfel de naluci care nu au o traiectorie liniara si se balangane in timpul lanseului astfel scurtand distanta, de aceea voblerele cu transferul greutatii pe coada sunt o inventie extraordinara.

Pescarul - indubitabil :twisted: tehnica pescarului are si ea o importanta mare, degeaba ai echipamentul perfect daca nu stii sa incarci batul, sau sa aplici tehnica de lansare potrivita pentru circumstantele de la fata locului. O tehnica luata peste picior aici este pitching-ul in heavy cover. Tehnica asta mi-a adus capturi extraordinare pe Dunare in locuri pline de copaci cazuti in apa.

Mulinetele cu DC, difera si ele, de exemplu Conquestul este extraordinar pentru pitching in schimb Metaniumul e mai bun pentru lanseuri lungi in forta.

Cu banii, e mai putin important cat costa. Cel mai important este sa te simti bine pescuind cu echipamentul tau si sa ai foarte mare grija pe ce dai banii, nu toate echipamentele premium isi merita pretul.

Asta este o diferenta intre EverGreen si alti producatori de echipamente premium si nu mi-e frica sa spun ca sunt un mare fan al acestui brand.

Echipamentele EG sunt concepute si testate pana la cel mai mic detaliu de catre pescari japonezi de competitie pentru competitie si sunt mai putin interesati de latura comerciala, si totusi sunt #1 in Japonia. Asta spune multe.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Oct 2008, 13:12

Concluzie.......Pe o mulineta voi da bani mai multi,pe o lanseta nu.Senzatiile,implinirile si trairile pe care ti le provoaca o lanseta scumpa,ma lasa absolut rece.Tehnic vorbind,sint sensibil egale la performante,una de 100 cu una de 600 $.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Oct 2008, 14:19

au... vezi ca te afli in ingrata ipostaza de a deschide cutia pandorei :lol:

nici nu stii ce furtuni se pot isca pe tema lansetelor tocmai acum in vremuri rele :twisted:

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 09 Oct 2008, 14:24

Jedi scrie:Concluzie.......Pe o mulineta voi da bani mai multi,pe o lanseta nu.Senzatiile,implinirile si trairile pe care ti le provoaca o lanseta scumpa,ma lasa absolut rece.Tehnic vorbind,sint sensibil egale la performante,una de 100 cu una de 600 $.
Nu e chiar asa...Optiuni sunt multe.

Depinde ce-si doreste fiecare de la echipamentul sau.

@ Todi

Macar de s-ar mai nastea un topic de calitate ca cel despre Ballista,...ca de arena m-am saturat.

Scrie răspuns