@ Tavi
Curado 101 D. Amandoi dadeam cu vobler Megabass Trick Darter de 9,8 g.
@ Everybody
In principiu spinu face diferenta clara cand vorbim de naluci foarte usoare, sub 5 g., iar vantul e o problema indiferent ca dai cu cast sau cu spin.
Insa ce am vrut eu sa subliniez este eficienta nemaipomenita a Digital Control`ului, care permite o viteza de rotatie mult mai mare(chiar dubla) a tamburului in acelasi timp controlata, implicit lanseuri mai lungi.
Ovidiu, daca dam amandoi cu vobler de 10 g, tu cu spin si eu cu cast, nu sunt diferente notabile. Daca vorbim de jiguri de la 15 g in sus atunci fii sigur ca lansez mult mai departe decat tine nu mai vorbesc de precizie (repet cu o mulineta cu DC).
Sunt de acord cu tine ca multe dintre echipamentele aparute sunt facute sa prinda mai mult pescari, prin design sau prin asa zisele functii ale lor. Si eu am fost sceptic inainte sa-mi iau prima mulineta cu DC, credeam ca chip-ul ala este doar o chestie SF si ar lua din farmecul pescuitului. Insa nu este deloc asa.
Cu Shimano Conquest 101 DC, jig de 21 g, TR-FR`u de 2,25 m, cu DC setat pe Min. am lansat peste 100 m

, si se mai ducea daca mai aveam fir pe tambur. Grosimea firului are importanta mai mica decat la spin (exista frecare pe inele, dar nu la fel de mare ca la spin pe inelul de plecare datorita desfasurarii circulare de pe tamburul mulinetei de spin). M-a mai contrazis un prieten pe tema superioritaii lungimii lanseului cu echipament de spin. Culmea, el a fost unul din martorii lanseului de peste 100 m, de atunci n-a mai comentat...
Amu`, este chestie de preferinte si gusturi cand alegi echipament de spin/cast, american/ichiban. Important este sa fii foarte atent pe ce dai acei mai multi bani.