Daiko Burroughs vs. Legend

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Oct 2008, 09:34

grebla scrie:
Tavi scrie:Curado D sau E? :D
Oare o mulineta de spin nu ar fi rezolvat problema?
teoretic un echipament bun de cast te duce mai departe decat unul de spin ( acelasi fir ) daca sti sa il folosesti ( aici e buba ) :lol:
la cast dimensiunea firului nu influenteaza lungimea lanseului din ce stiu eu.
Chiar sunt curios daca in cazu ala concret nu ar fi fost mai utila o mulineta de spin.
Dragos, ai legatura :)
Din ce zic unii si altii si din ce am mai vazut si cu castu lansezi rezonabil sau chiar bine de la o anumita greutate a nalucii in sus, sau de la un anumit pretz al mulinetei in sus :lol: , si daca nu bate vantu 8)

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 06 Oct 2008, 09:38

acu probabil depinde si de lungimea lansetei de spin

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Oct 2008, 10:27

grebla scrie:
ovidiu scrie:ia luati cate un jig de 15g si 2 lansete si comparati! :wink:
presimt ca tu ai facuto deja :lol: :P
nu am incercat dar stiu rezultatul!
precizez ca habar n-am sa lansez cu o lanseta de cast, fie ea buna sau rea.. habar n-am!

Dar am o senzatie ca cu o lanseta buna de spin tambur de 2500 - 3000, si ceva jig de 15-20g zboara departe de tot.
Cand o sa apara lanseta/mulineta de cast care sa arunce asa departe trec si eu la cast.

Am cunoscuti care folosesc cast-ul mai ales in barca , in locuri precise... chiar mi se pare ca sunt f precise astea de cast, dar dupa antrenament serios.

Dar altfel... pe echimapent de spin, naluca zboara mai ceva decat la tarom! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 06 Oct 2008, 11:10

grebla scrie:teoretic un echipament bun de cast te duce mai departe decat unul de spin ( acelasi fir ) daca sti sa il folosesti ( aici e buba ) :lol:
niciodata

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 06 Oct 2008, 11:37

todi scrie:
grebla scrie:teoretic un echipament bun de cast te duce mai departe decat unul de spin ( acelasi fir ) daca sti sa il folosesti ( aici e buba ) :lol:
niciodata
interesant, toate forumurile de dincolo zic opusul, acum eu nu pot combate pentru ca in materie de casting am folosit numai echipament de jerkbait :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Oct 2008, 11:48

grebla scrie:
todi scrie:
niciodata
interesant, toate forumurile de dincolo zic opusul, acum eu nu pot combate pentru ca in materie de casting am folosit numai echipament de jerkbait :wink:
Forumurile de "dincolo", pescarii de dincolo sunt victimele sistemului de la ei..cu dracii din ce in ce mai complicate... oamenii aia nu cred ca vor sa prinda pesti, cat vor zdranganele hi-tech si SF!

Uitati-va la francezi cum prind salau... o mie de tehnici si metode.. toate prind (unele mai putin, altele mai mult) dar tre sa fii francez ca sa te chinui cum se chinuie ei...

fir intins cu "daiko" sau "legend"! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Oct 2008, 12:44

[quote="ovidi] Uitati-va la francezi cum prind salau... o mie de tehnici si metode.. toate prind (unele mai putin, altele mai mult) dar tre sa fii francez ca sa te chinui cum se chinuie ei...

fir intins cu "daiko" sau "legend"! :wink:[/quote]

da , foarte tare cu francejii :D
asa e , sunt unici :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 06 Oct 2008, 13:25

@ Tavi
Curado 101 D. Amandoi dadeam cu vobler Megabass Trick Darter de 9,8 g.

@ Everybody

In principiu spinu face diferenta clara cand vorbim de naluci foarte usoare, sub 5 g., iar vantul e o problema indiferent ca dai cu cast sau cu spin.

Insa ce am vrut eu sa subliniez este eficienta nemaipomenita a Digital Control`ului, care permite o viteza de rotatie mult mai mare(chiar dubla) a tamburului in acelasi timp controlata, implicit lanseuri mai lungi.

Ovidiu, daca dam amandoi cu vobler de 10 g, tu cu spin si eu cu cast, nu sunt diferente notabile. Daca vorbim de jiguri de la 15 g in sus atunci fii sigur ca lansez mult mai departe decat tine nu mai vorbesc de precizie (repet cu o mulineta cu DC).

Sunt de acord cu tine ca multe dintre echipamentele aparute sunt facute sa prinda mai mult pescari, prin design sau prin asa zisele functii ale lor. Si eu am fost sceptic inainte sa-mi iau prima mulineta cu DC, credeam ca chip-ul ala este doar o chestie SF si ar lua din farmecul pescuitului. Insa nu este deloc asa.

Cu Shimano Conquest 101 DC, jig de 21 g, TR-FR`u de 2,25 m, cu DC setat pe Min. am lansat peste 100 m :shock: , si se mai ducea daca mai aveam fir pe tambur. Grosimea firului are importanta mai mica decat la spin (exista frecare pe inele, dar nu la fel de mare ca la spin pe inelul de plecare datorita desfasurarii circulare de pe tamburul mulinetei de spin). M-a mai contrazis un prieten pe tema superioritaii lungimii lanseului cu echipament de spin. Culmea, el a fost unul din martorii lanseului de peste 100 m, de atunci n-a mai comentat... :lol:

Amu`, este chestie de preferinte si gusturi cand alegi echipament de spin/cast, american/ichiban. Important este sa fii foarte atent pe ce dai acei mai multi bani.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 06 Oct 2008, 13:31

dea, ii bun la avat pe pelicula lanseul lung, amu daca stau sa ma gandesc ce ragalii sunt dincolo de suvoi cand dau la tuistar jiguit pe fund cu un lanseu de 100 de m sa zicem nush cate sanse am sa il mai vad inapoi :lol: dar in principiu tare bine e sa lansezi 100m :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Oct 2008, 13:37

pai...ce sa zicem... DC-ul asta pare sa faca diferenta serioasa in mecanica lanseului.
problema o vad altfel: mi se pare un mare impediment sa nu poti lansa naluci usoare la distante mari...pe lac 40-50m sunt un vis pt jiguri de 4-10g.
Cu unele lansete/mulinete fire, lansezi f bine sa zicem o medie 7g!
Dar pt cast ca sa dau departe imi trebuie proiectil greu, in Ro. nu-i gasesc aplicatia... dar e bine de stiut.

Si Dragos m-ai elucidat, spin pe naluci usoare si cast pt greutati serioase!

Scrie răspuns