D.A.M-NANOFLEX-3,60M-opinii si pareri pescari.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

geppetto
veteran
veteran

Re: D.A.M-NANOFLEX-3,60M-opinii si pareri pescari.

Mesaj de geppetto » 17 Mar 2014, 17:42

Cred ca daca as fi in locul tau un singur lucru m-ar face sa ma gandesc de doua ori (bine, in afara de pretul pentru 4 lansete) : faptul ca sunt din 3 segmente. O fi vreun avantaj si pe acolo dar intr-o berlina normala in general ai loc de 3.60 din 2 segmente. Eu defapt duc si 3.90 din doua - adica una din 4 segmente cuplate 2 cu 2. Sunt mai usor de montat si demontat. Asta in cazul in care ti le echipezi de acasa.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 17 Mar 2014, 18:38

@costy67 - cred ca esti in preagul unei dezamagiri mari - lanseta aia nu e buna la ce vrei tu.
- lungimea este pentru crap; nu o sa poti niciodata pescui cu naluci la rapitori; CW (casting weight, puterea de aruncare - este cu totul altceva decat actiunea - de 30-60g o face neportrivita pentru crap, unde trebuie sa pui plumbi sau momitoare grele, pe la 80-100-120 g pe care sa le zvarli frate! Asa ca lanseta se califica din punctul meu de vedere pentru caras si ciortan pe balti si sa pescuiesti cu pestisor viu la stiuca - faza peste care iti doresc sa treci cat mai repede, ar fi chair mai bine sa o sari... :roll:
- de Dunare poti sa uiti daca cumperi lanseta asta - acolo ai nevoie de greutati mari ca sa-ti ancoreze montura de fund.
- daca are CW de pana la 60g, lanseta este prea slaba pentru somn; dealtfel, nu exista lanseta civilizata pentru caras-crap-somn genul asta de allrounder-e sunt o mare teapa, semnificatia reala este"bune-de nimic"! In nici un caz sa nu te gandesti sa-ti faci o baterie completa din lansetele astea submediocre.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 17 Mar 2014, 19:45

Poti pescui la crap dar nu in sensul in care e inteles pescuitul "la crap" cu baterie de lansete, table, gratar si muzica la maxim. La fel si cu celelalte specii. In loc de 4 lansete, una e suficienta. :roll:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 17 Mar 2014, 20:25

Poti cauta salau si somn aproape de mal in structuri cu bucata de peste. S-ar putea sa poata lansa feedere dar nu cred ca e o lanseta nimerita pentru asa ceva... Eu n-as zice ca e buna de nimic.

costy67
senior
senior

Mesaj de costy67 » 17 Mar 2014, 21:01

eu vroiam sa-mi fac un set de 3-4 lansete de finetze,mai mult pentru balti unde
intr-adevar pescuiesc dupa ciortan si caras,crapul mare da mai rar.
m-am uitat pe tabelul de conversie al puterii lansetelor si este echivalentul
unei lansete de 2 lbs x 60gr.
ar fii ca o lanseta de Barbel,pe care le stiu din U.K.
le transport mai usor fiind din trei buc,ma mai duc prin Delta,prin canale,canalutze
nu-mi trebuie din 2 tronsoane stiu ca sint net superioare.
plus ca unde merg eu nu trebuie sa arunc mai mult de 50-60 metrii,nylon de 0,23- 0,25
maxim Shimano-Technium.
fiind mai subtiri in virf semnalizeaza bine si pe ape curgatoare cind fac partide mai indelungate.
au actiunea progresiva,nu vreau parabolice,mulinete de maxim 5000 cred.
mai ramine sa le vad eu,sa le pipai,si dupa aia sa iau o hotarire.
aici nu amestec pescuitul la feeder,acolo am alte lansete.
alte lansete mai potrivite din trei buc.nu am gasit,poate aveti alte propuneri.

cu respect si stima.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Mar 2014, 21:26

Nanoflexul sunt facute pe blankuri bune ca raport pret calitate.Detin un Nanoflex cu palja 30-60 grame (in prezent customizat) insa e de 2,7 m .
Pe scurt desi pentru Romania pretul e mare in esenta nu e chiar asa exagerat . Cu toate astea daca ar fi fost fabricate in Europa, chiar si in Romania nu musai Germania , pretul ar fi fost mult mai mare.
Ce as baga de vina lansetelor din gama veche Nanoflex, e proasta echilibrare si echiparea pe sisteme de inelare invechite in multe dintre cazuri . As mai adauga un montaj nu tocmai ergonomic cu accent mai mult pe design dar aici e relativa treaba. In plus la aceiasi bani marea majoritate a concurentei ofera cam acelasi lucru.
In rest de tras poti sa tragi de ele , senzitive sunt , chiar foarte as spune raportat la pret , fiind chiar o alegere fericita pe segmentul lor de piata.
Pe a mea o folosesc la spining la somn si stiuca cu crankuri si reactive medii si mari si pot sa spun ca are si rezerva de putere , si teapa e teapa, plaja de aruncare e destul de permisiva +- fata de cea inscriptionata si inca alte avantaje pe care le-am mai enumerat cu alte ocazii (care se pot afla simplu punand cuvantul "nanoflex " in bara de cautare a forumului) .
Cu toate astea raman de parere ca un bat trebuie pipait inainte de a-l comanda mai ales daca n-ai o cultura cat de cat bogata in domeniu despre fabricanti , carboane , actiuni si taper-e. Important e ca o lanseta sa corespunda cat mai bine scopului pentru care e achizitionata iar asta stabileste fiecare dupa propriile criterii.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 17 Mar 2014, 21:46

Costy67, pentru destinatiile pe care le-ai amintit in ultima postare s-ar putea sa faca fat cu brio; daca vrei sa pescuitesti caras si ciortan probabil este exact ce trebuie; atata ca pe forumul asta se discuta despre pescuitul rapirorilor si este practic subinteles pescutiul rapitorilor cu naluci - este de ajuns sa vezi cam care este traficul pe topicul destinat pescuitului stationar.
Lanseta aia este o lanseta pentru orice in afara de rapitor - este un allrounder de stationar - scuza-ma ca nu am inteles ce-ti doresti de fapt... Dar cred ca referinte despre lanseta asta ar fi mai bine sa ceri pe forumurile de pescuit stationar.

costy67
senior
senior

Mesaj de costy67 » 18 Mar 2014, 00:00

cred ca pe stationar nu stie nimeni nimic de ea,pe mine ma interesau
mai mult parerile pescarilor de spinning pentru ca au experienta
demna de luat in seama,le-au trecut multe rinduri de lansete scumpe
prin mina,multi au fost pescari de crap de competitie bine cotati.
voi stiti cum se comporta o lanseta in drill,cum suporta sutele de
lanseuri,in ce mod intzeapa,cit sint de rapide si multe altele.
ramine sa o vad personal,sa vad ce inseamna tehnologia Nanoflex.
multumiri pentru sfaturile utile si va doresc multa sanatate.

cu respect si stima-Costinel de la Medgidia.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 18 Mar 2014, 00:03

Lanseta asta n-o să o prea vezi pe la nicio categorie de pescari. Staționariștii pescuiesc mai light, crapiștii mai heavy și pescarii de răpitor mai scurt. Acuma dacă pescuiești din barcă în Deltă, cred că merg și lansete mai scurte.
Mie mi se pare oricum că pierzi o gașcă de bani cu echipamentul ăsta dar fiecare cheltuie după cât consideră și are. Sunt faine bețele, eu pescuiesc uneori cu bețe „barbel” că sunt mult mai distractive decât lansetele „de crap” făcute să lanseze la 2 km și peste. (că toți pescarii profesioniști știu că peștii sunt din ce în ce mai mari în funcție de distanța la care arunci :lol: )
Dacă o să consideri că nu ți se potrivesc, unul ți-l cumpăr eu la jumătate de preț. :lol1:

costy67
senior
senior

Mesaj de costy67 » 18 Mar 2014, 09:23

atunci ce lansete mai fine,dar din 3 buc.pot gasii pe piatza,chiar si lansetele barbel
sint din 2 buc. si la noi in magazine nu se gasesc deloc.
ma uit dupa niste lansete mai fine,cu cotor de pluta,pentru peste mediu.
sa fie si usoare,ca asa am gasit care cintareau 400 gr.

cu respect.

Scrie răspuns