discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adi G
- veteran

sorinB scrie:Nici n-am zis ca sunt rele, am o gramada de lucruri din china, chiar foarte bune
da normal, si io la fel

de fapt, inotam cu totii in produse din china...

-
costy67
- senior

da,asa este cred ca m-am inselat,dar asta nu are nici o
importanta,pina la urma cam toate lansetele sint produse
in CHINA,mina de lucru mult mai ieftina,alte taxe,etc.
ramine sa mai documentez,oricum este o lanseta foarte
buna.
cu respect si stima.
-
costy67
- senior

poate gasiti ceva material pe youtube,sa o pot
vedea in actiune,ca sa ma pot edifica.
multe multumiri.
cu respect si stima.
-
Adi G
- veteran

costy67 scrie:da,asa este cred ca m-am inselat,dar asta nu are nici o
importanta,pina la urma cam toate lansetele sint produse
in CHINA,mina de lucru mult mai ieftina,alte taxe,etc.
ramine sa mai documentez,oricum este o lanseta foarte
buna.
cu respect si stima.
da exact. DAM mai ales, e obligat oarecum sa te "fraiereasca" un pic la capitolul asta...

DAM este prescurtarea la Deutsche Angelgeräte Manufaktur, ceea ce inseamna manufactura de unelte de pescuit germana... deci ei nu se vor putea lauda niciodata cu productia in china

de aia iti iau ochii cu
"Designed , engineered and tested in Germany!" si
made in china scrie pe undeva mai ascuns asa...
https://www.youtube.com/watch?v=Nzusv6Tr2n8

-
boistean
- veteran

-
eu (daca e de mine vorba) am folosit termenul "chinezarie" in sensul metaforic al unui lucru prost, nu al unui lucru made in China. am avut ocazia sa ajung cu ceva ani in urma in Japonia si am gasit inclusiv acolo o piata invadata de produse chinezesti, dar de cea mai buna calitate, chiar si in electronica, una dintre "feliile" de mare succes ale niponilor.
-
geppetto
- veteran

-
La un moment dat „chinezărie” însemna că este un obiect de artă migălos, complicat. Acum când am fost invadați de produse ieftine chinezești - pentru că asta e puterea de cumpărare pe la noi - ar însemna că este un obiect ieftin și de slabă calitate. Lucrurile se vor schimba. A fost o vreme când și „made in Japan” însemna același lucru - ieftin și prost.
Oricum, din cauză de „designed and engineered in Japan” nu am cumpărat Ryobi Zauber. Or fi ele mulinete ok dar cine recurge la slogane din astea, iese de la mine de pe lista de cumpărături.
N-am avut nicio problemă să cumpăr Preston, Korum, Okuma, Daiwa, toate făcute în China. Dar măcar nu încearcă să își promoveze produsele în modul ăla.
-
Adi G
- veteran

pentru mine "chinezarii" sunt produse falsificate, care in mare majoritate, binenteles, tot din china vin... nu cred ca manufacturile cu licente de la marii producatori sunt problema, unde verifica nenea dam si nenea shimano productia si impun standardul lor de calitate, ci fabricile care produc de capul lor extrem de ieftin, si lipesc numai etichete "shimano" si "daiwa" pe producte de tot rahatul... este totusi o "mica" diferenta, cred io...

-
Adi G
- veteran

geppetto scrie:
Oricum, din cauză de „designed and engineered in Japan” nu am cumpărat Ryobi Zauber. Or fi ele mulinete ok dar cine recurge la slogane din astea, iese de la mine de pe lista de cumpărături.
ce sa-i faci asta-i lumea in care traim... lupta de supravietuire pe piata mondiala e crunta...

fiecare cum stie mai bine. dar ryobi zauber si toate clonele ei, sunt mulinete foarte bune.
-
geppetto
- veteran

-
E aproape o chestiune de onestitate. Am cumpărat Red Arc și unul din motive a fost că nu era promovată ca Zauber. În rest, o mulinetă ok, am vândut-o de bună.
-
costy67
- senior

da,observ ca s-au smecherit si nemtzii astia.
glumeam,bineinteles.
cu respect.