customizare lanseta pt jigging
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
customizare lanseta pt jigging
Salut,
am lanseta de mai jos:
http://www.cabelas.com/fryprod-0/produc ... .uts.shtml
varianta de 8'6" Medium/Fast, este o lanseta foarte senzitiva datorita IM7 graphite si a mandrinei fuji, se simte absolut tot ce atinge jigul in apa...insa e cam moale pe varf si cam lunga in rear grip, ma cam incomodeaza, desi am antebratul unui om de 1.92m.
Ma gandeam oare cum s-ar schimba parametri acestei lansete daca as taia ~10 cm din varf si tot ~10 cm din rear grip.
Ar deveni mai rigida pe varf? Adica in jigging nu ar mai flexa varful ca si acum? Desi scrie ca lanseaza pana la 20-21 gr, cand lansez jig de 17gr+shad se cam "chinuie, in acelasi timp in recuperare (jigging) nu e suficient de teapana asa cum as dori.
Taind din amandoua segmentele aceeasi lungime as egala sectiunile si nu ar fi probleme de transport, oricum folosesc tub.
Daca din 2.62 cat are acum ar ajunge sa aiba ~2.40 nu m-ar deranja deloc.
Ce parere aveti? Cineva din Timisoara care se pricepe si a mai facut asa ceva? Ceva sfaturi? Nu as vinde-o tocmai pentru ca-mi place cat e de senzitiva.
am lanseta de mai jos:
http://www.cabelas.com/fryprod-0/produc ... .uts.shtml
varianta de 8'6" Medium/Fast, este o lanseta foarte senzitiva datorita IM7 graphite si a mandrinei fuji, se simte absolut tot ce atinge jigul in apa...insa e cam moale pe varf si cam lunga in rear grip, ma cam incomodeaza, desi am antebratul unui om de 1.92m.
Ma gandeam oare cum s-ar schimba parametri acestei lansete daca as taia ~10 cm din varf si tot ~10 cm din rear grip.
Ar deveni mai rigida pe varf? Adica in jigging nu ar mai flexa varful ca si acum? Desi scrie ca lanseaza pana la 20-21 gr, cand lansez jig de 17gr+shad se cam "chinuie, in acelasi timp in recuperare (jigging) nu e suficient de teapana asa cum as dori.
Taind din amandoua segmentele aceeasi lungime as egala sectiunile si nu ar fi probleme de transport, oricum folosesc tub.
Daca din 2.62 cat are acum ar ajunge sa aiba ~2.40 nu m-ar deranja deloc.
Ce parere aveti? Cineva din Timisoara care se pricepe si a mai facut asa ceva? Ceva sfaturi? Nu as vinde-o tocmai pentru ca-mi place cat e de senzitiva.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- stefanflorin
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
In mod clar ii schimbi parametrii.Trebuie alta pozitie la inele,cu totul alta,acestea trebuie demontate,si locul ramas finisat cumva.Un amic si-a vopsit o lanseta de pe care a dat jos inelele cu vopsea si lac auto ,cu un pulverizator profesional.Lanseta arata ca si noua.Apoi un rodbuilder priceput sa-ti monteze altfel inelele.Conicitatea si grosimea peretilor blancului au fost gindite pentru forma care o are acuma ce se v-a intimpla cind o tai,...cine stie.???Ia legatura cu Andrei Sava,contact pe site W.S.B.,si el te lamureste mai bine...e priceput omul.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Am si eu un bat Cabelas IM7, dar mai am si un Lamiglas Certified Pro si la senzitivitate Lamiglasul e peste Cabelas. Cand afirmam ca o lanseta e foarte senzitiva ne putem gandi la japonezele pur sange Major Craft,Daiko...la St. Croix Legende Elite, la All Star Titanium si mai sunt o gramada de bete foarte senzitive. Cand vorbim de Cabelas IM7 , putem spune ca e un bat care se preteaza pescuitului cu plastice moi, un bat ok, senzitiv.
De ce am spus toate astea? Eu consider ca modificarea acelei lansete nu merita efortul, e prea mult de lucru, trebuie sa schimbi pozitia inelelor, sa adauci ceva greutati in rear grip. Sau ma rog, daca e o lanseta "de suflet" atunci merita incercat. Daca nu sigur vei gasi altceva care sa indeplineasca conditiile tale.
De ce am spus toate astea? Eu consider ca modificarea acelei lansete nu merita efortul, e prea mult de lucru, trebuie sa schimbi pozitia inelelor, sa adauci ceva greutati in rear grip. Sau ma rog, daca e o lanseta "de suflet" atunci merita incercat. Daca nu sigur vei gasi altceva care sa indeplineasca conditiile tale.
multumesc frumos pentru raspunsuri...daca treaba e atat de complexa, poate intradevar e mai bine sa ma uit dupa un "par"(15-40 gr) care sa fie senzitiv si sa nu coste mai mult de 300 ron.
In banii aia e greu sa gasesti ceva mai senzitiv decat ai acum...sau ma rog tinand cont ca esti moderator pe aici...poate tu o sa gasesti.Michael scrie:multumesc frumos pentru raspunsuri...daca treaba e atat de complexa, poate intradevar e mai bine sa ma uit dupa un "par"(15-40 gr) care sa fie senzitiv si sa nu coste mai mult de 300 ron.

Si nu inteleg de ce vrei un par, pescuiesti in agataturi, pe curent puternic? Eu prefer Lamiglasul Certified Pro cand dau cu jig-uri ,care nu e un par dar se descurca excelent si in curent. Una peste alta eu sunt multumit de bat....deocamdata.

tito scrie: In banii aia e greu sa gasesti ceva mai senzitiv decat ai acum...sau ma rog tinand cont ca esti moderator pe aici...poate tu o sa gasesti.![]()

nu caut neaparat par, dar atunci cand ridic jigul de pe fundul apei as fi vrut ca varful lansetei sa fie un pic mai rigid...prin acea flexare mi-e sa nu pierd ceea ce este mai important, acel discret tzac despre care vorbesc "greii" in jigging, eu recunosc, la capitolul jigging inca invat.
- semlecangheorghe
- veteran

va multumesc pentru sfaturi, sunt toate binevenite...incerc sa ma dumiresc care e treaba cu jiggingul
e ok sa mai si tarasc jigul pe substrat sau trebuie mereu saltat? cat de mare sa fie amplitudinea unui salt? daca saltul e mare, jigul ajunge din 2-3 salturi la mal, tarat de curent.
Ultima oară modificat 10 Noi 2010, 17:00 de către Michael, modificat 1 dată în total.