customizare lanseta pt jigging

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 10 Noi 2010, 21:36

Putine blancuri au varful plin, asa ca probabil o sa ai un orificiu care nu este tocmai ideal, ar fii bine sa schimbi cu un inel de varf care este pe un tub metalic si inchide blancul Cotorul poti sa-l tai cu panza de de bonfaier, insa la virf e mai indicat o pila mai fina de exemplu de unghiera. Inelul vechi este mai usor de demontat daca incalzesti bine cu un uscator de par lacul de matisaj si il tai cu mare grija cu un cutit sau cutter. Sa torni plumb topit in cotor mie mi se pare o operatiune riscanta, s-ar putea sa arzi rasina cu care sunt imbinate fibrele. Eu folosesc bucati,fasii de plumb putin mai mici ca diametru ca blancul si le potrivesc infasurand banda adeziva pe plumb
Daca reusesti si iti place apare o alta problema, s-ar putea sa te molipsesti de rodbuilding, eu asa am patit.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Noi 2010, 21:43

multumesc frumos pentru sfaturi! :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Noi 2010, 20:09

:D Gata , am comis-o...din 262 cm (8.6") initial, acu mai am ~236 cm, ambele segmente egale.
Taieturile s-au efectuat usor cu ajutorul unor pile unghiulare fine, mai mult a durat pana s-au facut ajustarile...am vrut neaparat ca cele 2 segmente sa fie absolut egale.
Dupa ce am taiat din rear grip, am ajustat cu cutter-ul pluta si am slefuit-o pana a reintrat in dopul acela de plastic din baza, capatul gros al blank-ului este si el slefuit cu pila lata dupa taiere.
Ca si inel de varf l-am refolosit pe cel original, dupa ce l-am curatat pe interior manual cu o freza+burgiu extrem de fine+slefuit portiunea de blank introdusa cu un smirghel foarte fin pana a intrat la fix fara joc si fara sa fie fortat cat mai adanc (cat permite camasa inelului).
Ambele capete au fost lipite la loc cu Loctite Hysol Epoxy bicomponent.

Astazi am fost la o scurta partida de salau, am testat cum e sa lansez/recuperez cu firul plecand de la al doilea inel --> lanseta e mai rigida, mai senzitiva si lanseurile-s mai lungi. Inainte sub greutatea unui jig de 17 gr varful se blegea bine de tot.

Pana la urma se pare ca am taiat un pic mai mult din varf decat era prevazut, cam 13-14 cm in loc de 10, datorita ajustarilor....asa la mana pare ceva mai teapan si hotarat...adevaratul test va fi pe apa la prima iesire.

Referitor la echilibrare....cu mulineta 2500, punctul in care tin lanseta in echilibru pe degent este pe foregrip, in dreptul tamburului mulinetei...e ok pt mine.
In speranta ca nu v-am plictisit prea tare, va multumesc tutror pentru sfaturi si sustinere, sunt foarte happy deocamdata cu ce a iesit.
:D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Noi 2010, 20:23

Fir intins... :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 11 Noi 2010, 21:06

Felicitari!! Ai vazut ca nu-i chiar asa complicat ?

La cati mai multi salai scosi cu noul bat customizat !!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Noi 2010, 21:17

va multumesc frumos pentru urarile de bine!
voi scrie un feedback dupa prima pescuiala cu el.

toate cele bune!

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 13 Noi 2010, 20:58

Michael scrie::D Gata , am comis-o...din 262 cm (8.6") initial, acu mai am ~236 cm, ambele segmente egale.
Taieturile s-au efectuat usor cu ajutorul unor pile unghiulare fine, mai mult a durat pana s-au facut ajustarile...am vrut neaparat ca cele 2 segmente sa fie absolut egale.
Dupa ce am taiat din rear grip, am ajustat cu cutter-ul pluta si am slefuit-o pana a reintrat in dopul acela de plastic din baza, capatul gros al blank-ului este si el slefuit cu pila lata dupa taiere.
Ca si inel de varf l-am refolosit pe cel original, dupa ce l-am curatat pe interior manual cu o freza+burgiu extrem de fine+slefuit portiunea de blank introdusa cu un smirghel foarte fin pana a intrat la fix fara joc si fara sa fie fortat cat mai adanc (cat permite camasa inelului).
Ambele capete au fost lipite la loc cu Loctite Hysol Epoxy bicomponent.

Astazi am fost la o scurta partida de salau, am testat cum e sa lansez/recuperez cu firul plecand de la al doilea inel --> lanseta e mai rigida, mai senzitiva si lanseurile-s mai lungi. Inainte sub greutatea unui jig de 17 gr varful se blegea bine de tot.

Pana la urma se pare ca am taiat un pic mai mult din varf decat era prevazut, cam 13-14 cm in loc de 10, datorita ajustarilor....asa la mana pare ceva mai teapan si hotarat...adevaratul test va fi pe apa la prima iesire.

Referitor la echilibrare....cu mulineta 2500, punctul in care tin lanseta in echilibru pe degent este pe foregrip, in dreptul tamburului mulinetei...e ok pt mine.
In speranta ca nu v-am plictisit prea tare, va multumesc tutror pentru sfaturi si sustinere, sunt foarte happy deocamdata cu ce a iesit.
:D
Unde dai cu jig de 17gr?Sunt curios.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Noi 2010, 21:50

undeva pe Mures la o balastiera, chiar de 21 gr ar trebui ca sa simt bine substratul.
jigul de 17 gr e adus destul de repede la mal de curentul de-acolo.
nu stiu care ar fi adancimea pe mijloc, dar estimez la mal 2-3 m.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Noi 2010, 21:56

stiti cumva unde gasesc o bucata de pluta sa inlocuiesc capacul ala penal de plastic din bottomul lansetei?
de cand am personalizat-o parca mi-e mai draga :D

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Noi 2010, 01:09

poti pune in locul capacului de plastic, un dop fuji care pe langa faptul ca arata ok, ajuta la echilibrarea batului si la protectia cotorului cand il pui pe pamant, ciment, etc. Eu asa ceva am pus pe niste bete:
http://www.shofftackle.com/fuji-buttcaps.html acum mai ramane sa le gasesti :lol:

Scrie răspuns