customizare lanseta pt jigging
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Atat cat ma pricep si eu ,din cele constatate de mine ,ca sa simti acel tac conteaza mai mult senzitivitatea decat rigiditatea batului. De obicei salaul ataca pe cadere si asta cel mai bine se vede pe fir. Totul e sa te obisnuiesti cu lanseta, in timp vei invata sa distingi tac-ul ala pescuind si cu o lanseta care nu are varful atat de tapan. Eu ti-am spus parerea mea care nu trebuie luata drept litera de lege, precis voi fi contrazis. Dar eu, cam in tot ce fac sunt atipic, imi permit sa emit aceste pareri pentru ca am facut multe partide in care cei care dadeau cu pari prindeau mai putin decat mine...asa ca mai mult conteaza mana si felul cum faci cauciucul sa se miste prin apa...fii inventiv.
- semlecangheorghe
- veteran
ce-i place mai mult salaului, grub-ul sau shad-ul? in afara de chartreusse ce culori ii mai plac? marimile sa fie medii? ma gandesc ca la 10 cm un shad sau un grub deja e mare( sanse de aprinde mai mici)
multumesc.
multumesc.
Ultima oară modificat 10 Noi 2010, 17:06 de către Michael, modificat de 2 ori în total.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
pai cam din cauza asta as scurta-o, dar daca ziceti ca nu e suficient sa tai de la al doilea inel si sa montez acolo unul de varf, pur si simplu....semlecangheorghe scrie:Acea senzatie ca salta greu de pe substrat,vine si de la lungimea lansetei.O lanseta de 6.6-7ft,te ajuta sa ai mai mult control asupra jigului,decit una lunga.Adica mai usor faci acele miscari pe verticala,din incheietura palmei cu una scurta decit cu o lanseta lunga.
credeam ca daca tai din varf si in acelasi timp si din cotor, cele doua taieturi s-ar compensa una pe cealalta si nu ar fi necesar sa adaug greutate in cotor.
- semlecangheorghe
- veteran
Exact aceeasi idee am avut-o eu cu privire la un speed master de 3m,sa-l aduc la 2.40,pentru voblere mari.Dar,m-am gindit ca producatorul la proiectat ,ma refer la conicitate si grosimea peretilor,pentru lungimea aceea.Ori daca il tai,cine stie ce o sa iasa.Daca iese un par rigid,care,in prima agatatura .cind fortezi face poc??Este greu de estimat ce se va intimpla cu el..Poate un rodbuilder ,stie mai bine...tu faci cum vrei..Oricum este mult de lucru sa-i schimbi inelele,gripul.Uite eu iti spun o sugestie:am auzit de blancurile MHX de pe Mudhole.Cica ar fi la performante pe aproape cu avidul.Si la pret sint cam jumatate.Asa ca fiind dispus mereu sa incerc lucruri noi,am comandat un blanc u-l(30$)si un blanc H,de voblere(57$)O sa vina cam intr-o luna,sper.Si o sa-ti zic cum sint.Ca si eu sint curios...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
buna ideea, multumesc!Lucius scrie:Inainte sa te apuci de modificari ireversibile poti incerca cum s-ar comporta lanseta scurtata pescuind cu ea fara sa introduci firul in inelul de virf.
Corect...cu una mai lunga vei face acea miscare cam din cot, nu din incheietura mainii. Impresia unora e ca pescuind cu un par intepi mai repede, e adevarat partial, pentru ca la aceasi forta a inteparii parul strapunge mai usor gura salaului...dar cine te opreste sa intepi cu mai mult simt de raspundere pescuind cu un bat mai moale pe varf. Eu unul nu m-am impacat cu parii si cu textil...de multe ori intepam prea repede si ii scoteam cauciucul din gura, asa ca prefer Lamiglasul despre care iti vorbeam, nu am ratat prea multi salai cu el. E adevarat ca pana sa ma prind eu ca trebuie intepat mai energic...am pierdut cativa pe drum, sau la mal, pe cei din urma totusi sunt bucuros ca i-am vazut si mi-au facut cu ochiul. Asa ca eu unul nu ma ghidez dupa reguli. Pescuiam acum ceva vreme la Pietre si "vecinul" radea de mine ca dau cu shad de 10 cm armat cu jig de 10gr. Imi spunea ca acolo nu se prinde decat cu plastice de 3-5-7 cm si ca nu e salau acolo care sa atace namila cu care dau eu. El a luat un strapazan...eu 5 printre care 2 sariti de kg.semlecangheorghe scrie:Acea senzatie ca salta greu de pe substrat,vine si de la lungimea lansetei.O lanseta de 6.6-7ft,te ajuta sa ai mai mult control asupra jigului,decit una lunga.Adica mai usor faci acele miscari pe verticala,din incheietura palmei cu una scurta decit cu o lanseta lunga.
semlecangheorghe, iti dai seama ca nu ma apuc eu sa tai si sa redistribui inele, as face-o de comando...ma gandeam ca e simplu, o taietura la al doilea inel, alta la acceasi lungime din rear grip si asa ramane.
de asta am si initiat topicul, daca e cu redistribuire de inele pe blank, treaba devine prea complicata si nu prea merita.
parca facea si trabucco si maver lansete de jigging, preturi rezonabile, nu?
de asta am si initiat topicul, daca e cu redistribuire de inele pe blank, treaba devine prea complicata si nu prea merita.
parca facea si trabucco si maver lansete de jigging, preturi rezonabile, nu?
- stefanflorin
- veteran
Trabucco capture au niste bete f bune si ieftine insa nu prea-i gasesti prin magazine.
Intrebai undeva de culoare si marime la gume...si grub vs vierme, iti zic ceva, cu cat ai mai multe cu atat esti mai confuz
(cazul meu) insa ideal e sa ai shaduri 6-10cm cu bataie larga sau marunta (manns hard nose, manns supersoft, MT, orca, relax, siweida, jaxon, aqua glow), gruburi 8-14cm(MT, relax, sandra, yumm) si eventual niste slidere. Faza cu culoarea e foarte subiectiva insa ideal e sa ai acelasi model pe culoare naturala (alb sidef, sidef cu spate negru, glitter sau fara, motor oil) si culoare mai agresiva (sa te doara okii cand te uiti la unele) portocaliu, lemon, galben fluo, verde glitter, combinatii diferite :galben cu negru, portocaliu cu rosu, verde cu galben, culori mate sau cu reflexii, etc, optiunile sunt infinite. Ideea e ca unii salai papa culori tipatoare, altii naturale, unii pe 6cm altii pe 12 depinde de cheful lor si cat de agresivi sunt. Poti lua strap de 200g pe 12cm sau 3kg pe 5cm. Ideea e ca trebuie incercate ambele extreme, niciodata nu se stie. Jigul nu trebuie sa fluture aiurea prin apa, ci trebuie sa topaie pe fund (zgomotul jigului cu fundul ii zapaceste pe dintosi), deci pe curent gramaj sa-l tina pe fund cu contact cat mai des al fundului (atentie aici la cat de ampla e miscarea din vf lansetei). Miscarea se poate face din lanseta, din mulineta sau ambele combinate. Se pot scrie pagini intregi despre pescuitul asta cu silicoane si in final nimic nu e exact, fiecare are stilul lui si tot in ceata am ramane. Secretul sta in antrenamet cat mai intens 
Intrebai undeva de culoare si marime la gume...si grub vs vierme, iti zic ceva, cu cat ai mai multe cu atat esti mai confuz