curatat si uns mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
nai schema ? io am o hartie mare cu toate pesele cum vin asezate, creca ii un puzzle de vro 150alexc scrie:Eu am pus tot la loc si pare ok....daca ma uit la ea...dar daca mulinez troncane de parca are pietre inauntru si nu pot sa imi dau seama care e buba

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
-
- utilizator constant
hades si cristi,
se numeste "Lubrit All" vad ca e de origine olandeza, cred ca firma producatoare este CFS si evident este cfc free.
hades, daca te risti sa-ti desfaci mulineta, in cele din urma, desfa si bucsa de la pick-up peste care trece firul. sub ea o sa gasesti alte doua bucsi micute (vezi pe care dintre ele o pierzi
) si o gramada de mizerie. nu-i baga vaselina, doar da-i cu spray din asta.
se numeste "Lubrit All" vad ca e de origine olandeza, cred ca firma producatoare este CFS si evident este cfc free.
hades, daca te risti sa-ti desfaci mulineta, in cele din urma, desfa si bucsa de la pick-up peste care trece firul. sub ea o sa gasesti alte doua bucsi micute (vezi pe care dintre ele o pierzi

Carping Club
- mihaimircea
- veteran
Cristi E scrie:mirceaef nu e cumva WD40 sprayul de care vorbesti?
confirm ca ala e WD 40 l-am folosit si eu cu rezultate bune.
FRATILOR desfacutul mulinetelor e pentru sezonul rece deci mai aveti timp. Eu imi desfac toate mulinetele cu care care am pescuit anul respectiv. Ce am observat. Curatarea mulinetelor nu e un MOFT E OBLIGATORIE cel putin odata pe an. Lasati prostiile ale cu sprayat pe ele si curs lichidul afara ca nu prea merge.
La okume de exemplu se strange foarte multe mizerie in cosarca rulmentilor ace (care fac infinite antireverse). Aia e de plastic si parca e un magnet de mizerii si e destul de greu accesibila.
Detergent lichid cu prea cred ca indeparteaza toate vaselina pentru ca pur si simplu nu dizolvata toata vaselina mai ales de la rulmenti.
Acuma va scriu cum procedez eu intotdeauna am grija sa ma apuc in perioade calme (nu atunci cand astept prieteni sa stiu ca am ceva de facut urgent etc). INTOTDEAUNA desfac stand la un birou cu o lumina buna dupa ce in prealabil am pus o carpa mare pentru protectia biroului si contrastul cu piesele (de preferat panza sa fie alba). In aduc toate scule aproape ca sa nu fiu obligat sa ma ridic de prea multe ori.
NU MA GRABESC NICIODATA. Suruburile mi se pun in ordinea in care le-am desfacut. la fel si rulmenti de la manivela pe cel din stanga il pun in partea stanga pe cel din dreapta in partea dreapta.
Piesele le degresez si le sterg cu o carpa ca daca dizolvi mizeria si dupa aia nu stergi nu ai rezolvat mare lucru vaselina solidificandu-se la loc cu tot cu mizerie. Din poze observati ca omul foloseste o pensula fina pentru a intra printre dintii angrenajul si introduce solventul cat mai bine la rulmenti.
Piesele de rotatie angrenaj rulmenti etc le dau cu vaselina siliconica (fara gram de apa in ea nu e buna aia de uz medical care poate avea apa in ea).
Piese de translatie le dau cu ulei de obicei foloseam WD40 si acuma am gasit la Selgros (la raionul de auto) am gasit un ulei siliconic spray.
Sa pui peisele la loc e adevarata arta.
Succese.
the angler is catching xxx, not by the lure
@sir.JONES,
sprayul WD 40 adica(water displacement)indeparteaza apa,umezeala pt asa ceva e facut in primul rand,nu e bun pt uns mulinete,e prea subtire si nu rezista multa vreme pe angrenaje,plus ca are proprietatzi de dizolvare,in contact cu alte vaseline si uleiuri le dizolva.
nici in rulmentzi nu e indicat de dat cu el,pt ca tot asa dupa cateva ore trebuie dat iara.
pt angrenajele interioare se foloseste "grease"rezista cel mai bine pe angrenaje,ulei se foloseste pe rulmentzi,galet.
de obicei pt miscari de alunecare-grease,pt miscari de rostogolire si viteze mari,gen rulmetzi-ulei.
eu folosesc cum ziceam detergent lichid(axion,pur,etc),binenteles ca trebuie date de cateva ori piesele dupa ce au stat la inmuiat,cu o pensula sau o periutza pt a indeparta vaselina si apoi clatite cu apa,(grija mare la clatire sa nu fuga la canal)folosesc detergent lichid pt simplu fapt ca stiu sigur ca nu ataca vreun plastic,cauciuc sau metal si mai ales finishul mulinetei,carcasa.
pt curatat rulmentzi folosesc acetona,dar grija sa nu aiba "shield"din cauciuc,(astia sunt mai rari),majoriatea au din metal sau sunt fara.
cam asta e
sprayul WD 40 adica(water displacement)indeparteaza apa,umezeala pt asa ceva e facut in primul rand,nu e bun pt uns mulinete,e prea subtire si nu rezista multa vreme pe angrenaje,plus ca are proprietatzi de dizolvare,in contact cu alte vaseline si uleiuri le dizolva.
nici in rulmentzi nu e indicat de dat cu el,pt ca tot asa dupa cateva ore trebuie dat iara.
pt angrenajele interioare se foloseste "grease"rezista cel mai bine pe angrenaje,ulei se foloseste pe rulmentzi,galet.
de obicei pt miscari de alunecare-grease,pt miscari de rostogolire si viteze mari,gen rulmetzi-ulei.
eu folosesc cum ziceam detergent lichid(axion,pur,etc),binenteles ca trebuie date de cateva ori piesele dupa ce au stat la inmuiat,cu o pensula sau o periutza pt a indeparta vaselina si apoi clatite cu apa,(grija mare la clatire sa nu fuga la canal)folosesc detergent lichid pt simplu fapt ca stiu sigur ca nu ataca vreun plastic,cauciuc sau metal si mai ales finishul mulinetei,carcasa.
pt curatat rulmentzi folosesc acetona,dar grija sa nu aiba "shield"din cauciuc,(astia sunt mai rari),majoriatea au din metal sau sunt fara.
cam asta e
- mihaimircea
- veteran
bai eu am facut-o fara probleme asta iarna. Deci calm, rabdare, poze cu mulineta desfacuta ajuta (eu am gasit pe net) pentru a pune totul la loc, toate piesele se aseaza pe masa in ordinea in care ai scos, chiar si cea mai mica saiba, chiar daca par 2 la fel. Asamblatul mi-a iesit din prima. Asa ca curaj, nu e prea complicat.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.