discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
pikeman
- veteran

-
Tavi scrie:No acum stiu cu cine sa vorbesc sa-mi unga mulinetele

NU, acu sti cu cine sa vorbesti sa ti le monteze la loc

-
mirceaef
- utilizator constant

-
Cristi E,
cu poza aia cu maldaru' de piese garantat le-ai taiat elanul la multi, poate unii chiar se gandeau sa-si desfaca mulinetele singuri
hades,
eu mi le mai desfac si le curat singur (ma ajuta fii-mea, are patru ani, se pricepe deja

).
iti recomand doua chestii daca iti iei inima in dinti. exista un spray micut cu o solutie care curata dar si greseaza (nu mi-am batut capul sa citesc ce marca e dar e albastru). nu trebuie sa desfaci mulineta pana cade si seria de pe ea nici sa dai cu matura inainte. pur si simplu ii desfaci corpul si pulverizezi pana incepe si curge solutia asta din ea. nu ramene nici o scama in urma.
daca vrei s-o gresezi suplimentar exista solutii speciale pt mulinete. sa nu le bagi cumva vaselina normala ca faci ceva pe ele pe urma.
Carping Club
-
dan bobei
- veteran

-
Ulei pt mulinete am vazut prin reviste, da o vaselina de calitate de unde se poate cumpara? Nu ma refer la cea procurata prin cunostinte de prin fabrici si uzine.
-
Cristi E
- senior

@mirceaef,nu e asa greu nici de desfacut nici de asamblat.
eu de obicei odata pe an le curatz si le gresez,cum vezi in pozele de mai sus,aplic vaselina pe angrenaje si putin ulei pe rulmentzi,de atata au nevoie.
nu imi place sa aplic vaselina noua peste cea veche,pt simplul fapt ca nu adera foarte bine la metal si e bine ca cea veche sa fie indepartatat pt simplul fapt ca isi cam pierde din proprietatzi si nici nu e bine sa combini diferite tipuri de vaselina,daca cumva aplici alta.
-
mirceaef
- utilizator constant

-
stiu, Cristi, nu mi-e frica de-o mulineta, nici ei de mine

dar recunosc ca de lene le desfac doar cand chiar trebuie s-o fac. ma uit diseara sa vad ce naiba scrie pe spray-ul ala, daca iti iei asa ceva n-ai nevoie sa le mai imbaiezi in prealabil.
Carping Club
-
Cristi E
- senior

mirceaef nu e cumva WD40 sprayul de care vorbesti?
-
mirceaef
- utilizator constant

-
nu stiu sigur. ma uit diseara. e un spray micut, albastru si e putin parfumat (o fi de doamne???

)
Carping Club
-
pikeman
- veteran

-
mirceaef scrie:nu stiu sigur. ma uit diseara. e un spray micut, albastru si e putin parfumat (o fi de doamne???

)
mulineta = doamna

oricum o mangai mai des decat pe doamnele reale

-
hades
- veteran

Cred ca o sa fac practica pe ceva mulinete mai vechi, si apoi incerc la astea care le am pt spin.
O vaselina pt ele??
Astept si numele la "deodorantul" ala

Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.