discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
TopGear
- senior

Cu riscul de a fi mutat (executat silit) de catre moderatori, rog pe cei care au cunostintza sau au pescuit cu scula asta sa imi dea niste sfaturi, daca merita sau nu cumparata scula. Aprox.76 EUR. Mie tare imi place, cred ca am s-o cumpar:
Mersi anticipat!
-
Marcus_Turcus
- junior

mie nu-mi place...sic..sti de ce? ptr ca are 270cm, si ptr 270cm mi se pare ca manerul a fi cam scurt, nu e din pluta etc, si scrie ca e Light Spin, chiar daca urca in putere pana la 4X grame...
de ce nu iei in gama aia de pretz un ET Spin Blade ?:D sau mai ieftinul Destroy...
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!!

-
Cipi tm
- veteran

Il am de aproximativ 3-4 luni si acum dau numai cu el.Mi se pare batul universal(lucreaza la fel atat cu voblere mici cat si cu cele mari,este destul de senzitiv pentru jiguri de 5-12 grame).In concluzie sunt foarte multumit de el.
-
Cipi tm
- veteran

Chiar acum m-am intors de la un pescuit la clean din barca pe Bega intre Chizatau si Topolovat,batul este intradevar "putin" cam lung pentru barca dar nu au fost probleme(am fost doar 2 in barca)
-
TopGear
- senior

Mey Turcus
Observ cu cat interes faci pe expertul, desi cu degetele tale ai tastat deunazi ca esti incepator la rapitor. Vad ca [virgula] cunosti tot ce misca in materie de spinning, cel putin cu privire la scule. Mai nou vad ca dai sfaturi si despre sculele americane. Da` la pesti mai umbli? Cand? Ce peste rapitor ai mai prins in ultima vreme... ?
In fine. Inceteaza sa mai compari niste scule de o calitate execrabila cu ceva cat de cat mai rasarit, si nu mai da sfaturi, asa ca sa te bagi inseama. Te rog. Ai pescuit cu SPRO-ul? Cand, unde si cu ce mulineta/fir/naluci??? Rezultate??
Pretul sau e undeva pe la 3 mil. si tu il compari cu Destroy-ul care e 800mii pe xxx. Mai lasa-ma-n supararea mea cu astfel de sfaturi. Mi-e plin podul de ele. Si poate tocmai ala e secretul ca la 2,7 m are cotor scurt, intelegi ?!?
Mersi de intelegere.
Rog in continuare posesorii de Passion sa isi dea cu parerea.
Cipi_tm, mersi man. Sa mai postezi te rog impresii despre scula, daca mai iesi cu ea, mai ales la jigging. Mersi anticipat.
-
Tavi
- veteran

TopGear scrie:Cu riscul de a fi mutat (executat silit) de catre moderatori,
E bai mare daca te mut la "echipamente si accesorii"?
-
Ionut the carp
- veteran

spro din cate am observat sunt mai mult pe swimbaituri si balarii de +100g... iar daca vei compara 100-150g in mod normal cu 40g e cam light 40 nu?

oricum gata cu balariile tehnice... mie personal imi pare un batz allround nefiind un batz dedicat unui anumit stil(sau cel putin nu unul pe care il cunosc eu... -mai am de invatat-) merge si la jig si la vobler dar imi pare a fi un batz pentru pescuitul pe rau... parere mea!
@TopGear iti poti cumpara batul cu incredere

numai ca o sa fie nevoie sa il arunci in lupta si sa'l inveti sa prinda pesti
in rest numai de bine si fir intins!
p.s. treaba cu manerul din pluta e relativa... daca un bat nu are maner din pluta nu e de rapitor... total gresit... spre ex manerul din neopren ofera o priza mai buna

-
cezar oprea
- junior

Cipi tm scrie:Il am de aproximativ 3-4 luni si acum dau numai cu el.Mi se pare batul universal(lucreaza la fel atat cu voblere mici cat si cu cele mari,este destul de senzitiv pentru jiguri de 5-12 grame).In concluzie sunt foarte multumit de el.
Auzi poti sa-mi spui daca este mai spre rapid sau moderat,ca actiune? Manerul este mai scurt decat la alte bete de 2,7mpt ca in poza asa se vede dar sa nu ma insel... ?Pe mine de ex ma exaspereaza faptul ca sunt lungi manerele,am 1,70 m si ma lovesc cu ele in picior
Top Gear
Daca nu e un secret spune-mi si mie de unde il iei ca mi se pare interesant.
Mersi anticipat baieti,
Cezar
-
Cipi tm
- veteran

Batul l-am cumparat din Timisoara de la un magazin deschis recent(anul asta) undeva intre Balcescu si Piata Maria(mai aproape de Maria) si este in jur de 260 ron.Batul are actiunea undeva intre rapid si mediu(daca exista asa ceva).Un prieten si-a luat varianta mai scurta de 2.40 m care zic eu ca este putin mai rapid.Manerul este exact atat cat trebuie adica daca tii mana pe piciorul mulinetei ajunge pana la cot.Se poate pescui si cu textil si cu mono fara nici o problema.
-
Cipi tm
- veteran

Tot 1.70 am si eu dar nu ma incurca deloc.Mai am si un Shimano Catana de 2.10 dar am incetat sa-l mai folosesc de cand il am pe acesta.