Chiar ai senzatia ca unul care pescuie asa de 5-6 ori pe saptamana in cazul bun si cumuleaza suta si de iesiri pe an dar in stilul asta cu snur , nu isi stie nodurile ? Ai senzatia ca dupa ce ai reuist sa deprinzi bazele flycastingului mai faci noduri si imbarligaturi de fir asa cum zici tu ?
De ce nu vrei sa intelegi ca poate nu totul e cum ai vazut tu pe la televizor ? .... chiar ai senzatia ca mai pescuia cineva asa daca nu reusea sa iasa din bucle, noduri, muste samd ?
Ca e mai usor la buldo ? ...clar . Fara sa am vre-o intentie de a jigni pe cineva , dar oricine e in stare sa arunce o greutate cuun bat de spin ... SI spune-mi tu sincer, daca cand vezi pe unul pescuind pe bune la fly si ar veni sa iti zica ia fratele meu de aci si incearca si hai sa iti arat cum se face nu ai incerca

Ca s anu mai zic de senzatia aia pe care o ai cand se ridica pestele si culege fiiin de tot o uscata .....ei bine chestia aia nu o vei avea la buldo in 1000 de ani. Nici la spin. Nici la orice alt stil vrei tu ....
Da, poate e usor de catalogat virulenta unora dintre noi cand vine vorba de combatut buldoul ca si snobism sau cine stie ce...
Nu pot sa vorbesc pt altul, dar din punctul meu de vedere opozitia pt buldo e motivata astfel :
in ce tine de pastrav, clean , lipan, biban o uda, streamer, nimfa poate face ravagii. Pusa in mana unuia care are tentatia majora sa isi tranteasca 3-4-5-10 muste pe un forfac d ebuldo , si care, daca face chestia asta , in mod cert nu are intentii "sportive" ( cine dracu pescuie cu 5 muste daca nu vrea sa prinda kilele de peste....) poate sa insemne dezastru pe o anume portiune de rau/lac . SI automat, uitandu-ma la dimensiunea mustelor de buldo folosite curent asta va insemna sfarsitul unor cleni de la mic, la mare, fara exceptie.
Poate tu esti exceptia de la regula. Poate esti doar un alt fariseu in ale pescuitului sportiv ( C&R) ca multi altii . Nu stiu, si nu ma intereseaza. Nu o s apescuim niciodata impreuna . Ce ma intereseaza este ca pestele sa fie eliberat sau in cel mai rau caz retinut dupa limitele din lege ....... si sa nu se bucure tot felul de ciupalaci de avantajele mortale pe care ti le ofera, in anumite situatii, o musca buna .....
Aia e tot. Poate ma intelegi. Poate nu .
Poate ma vei lua in ras acum cand iti zic ca daca ai nevoie de ajutor in a incepe pescuitul la musca pe bune, poti sa intrebi, ca nu e dracul asa negru cum pare

SI ca sa pun punctul, iti arat un mic filmulet