discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
aditud
- senior

Jedi scrie:Greutatea mulinetei dintre cele doua nu te intereaseaza si nici nu importa la UL, punctul unde sta in echilibru se va indeparta oricum fata de Exceler-ul de 8,5 Oz...ca astea au 5 si 6,..ceva...Tamburii iara nu stim daca au diametre diferite la modelele Elite ....A mai ramas chestiunea daca firul mai subtire decit cel inscris pe tamburul lu cea mai mare se va aseza corect...Ei bine...trebuie sa-l puna bine si pe ala mai subtire...

Tamburul celei mai mari ia 155yards de 6lb pe cand al celei mai mici ia 145yards de 4lb...ma gandesc ca diametrul mai mare ar trebuie sa-l aiba cea mare, in afara cazului in care au cam aceleasi diametre dar cea mica il are (mult?) mai ingust. Ma rog, sunt momente in care e neplacut sa faci online shopping. Cred ca trag o fuga pana la Chicago sa-mi scot gargaunii din cap. I-am sunat azi si mi-au zis ca au mulinetele in magazin. Imi iau si batul dupa mine

.
-
aditud
- senior

Jedi scrie:Greutatea mulinetei dintre cele doua nu te intereaseaza si nici nu importa la UL, punctul unde sta in echilibru se va indeparta oricum fata de Exceler-ul de 8,5 Oz...ca astea au 5 si 6,..ceva...Tamburii iara nu stim daca au diametre diferite la modelele Elite ....A mai ramas chestiunea daca firul mai subtire decit cel inscris pe tamburul lu cea mai mare se va aseza corect...Ei bine...trebuie sa-l puna bine si pe ala mai subtire...

Tamburul celei mai mari ia 155yards de 6lb pe cand al celei mai mici ia 145yards de 4lb...ma gandesc ca diametrul mai mare ar trebuie sa-l aiba cea mare, in afara cazului in care au cam aceleasi diametre dar cea mica il are (mult?) mai ingust. Ma rog, sunt momente in care e neplacut sa faci online shopping. Cred ca trag o fuga pana la Chicago sa-mi scot gargaunii din cap. I-am sunat azi si mi-au zis ca au mulinetele in magazin. Imi iau si batul dupa mine

.
-
aditud
- senior

Scuze de postarea repetata de mai sus...sunt in deplasare si Internetul de la hotel mai face figuri...dar, deh, ce sa faci, e inclus in pretz

.
-
Jedi
- veteran

Mai e varianta cind doua mulinete de marimi diferite (aceeasi marca) sint absolut identice,doar cea mai mare are spatiul de fir strunjit mai adinc, rezultind de aici chiar o greutate mai mica...Am vazut la Daiwa Advantage 3500 si 4000...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
sorinB
- veteran

Jedi scrie:Mai e varianta cind doua mulinete de marimi diferite (aceeasi marca) sint absolut identice,doar cea mai mare are spatiul de fir strunjit mai adinc, rezultind de aici chiar o greutate mai mica...Am vazut la Daiwa Advantage 3500 si 4000...
La fel shimano sahara 2500 si 3000 FD...
-
D_ali
- veteran

aditud, ai ales varianta corecta ! ( ma duc la Chicago, la magazin, sa-mi scot gargaunii din cap)...Perfect, ia-ti si batzul...ia si un prieten de suferinta, poate va sfatuiti mai bine...
...Si eu vreau aceasta mulineta (cel putin sa stiu cum este) pentru batzul meu UL si tare mi-ar place sa am ocazia s-o vad "pe viu", insa nu prea am unde, iar ca sa bat drumul pana la Chicago

as face mai mult de-o duzina de scule...
Asa ca ma multumesc ori cu altceva ce pot "palpa", ori fac comanda si "bat la matanii" sa fie cea potrivita...
Eu as alege modelul de 6.4 oz, pt. batzul meu.