Culoare fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kogar
junior
junior

Culoare fir textil

Mesaj de kogar » 12 Aug 2012, 10:03

Salut *,

Ce culoare de textil folositi/recomandati la pescuitul de stiuca (cu naluci artificiale)? Intreb asta pentru ca mi-am comandat, sa zicem din greseala, o rola de PP white. O fi bun la ceva ? :)

Multumesc !

bradypus
veteran
veteran

Re: Culoare fir textil

Mesaj de bradypus » 12 Aug 2012, 10:06

alb ? nashpa ! ala poti s-al arunci din prima la gunoi ( sau mai bine m-il dai mie )

n-ai pt ce !

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 12 Aug 2012, 10:44

De regula,la rapitor este indicat sa vezi firul in timpul recuperarii nalucii. O data pentru ca se intimpla de multe ori ca firul sa indice trasatura (in special la salau) iar in alte situatii trebuie sa sari cu naluca peste diferite obstacole (crengi,frunze de nufar,etc) si trebuie sa apreciezi bine momentul "sariturii".Sant si multe alta situatii cand este f. bine sa vezi firul.
deci,este bine sa fie un fir cat mai vizibil (mono sau textil) iar de acum depinde de fiecare ce vede mai bine ( de regula este unanim acceptat ca cel mai vizibil este galbenul sau verdele fluo).
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Aug 2012, 11:04

...oricum , majoritatea firelor se decoloreaza
...isi pastreaza nuanta , dar culoarea devine in timp una foarte pala si mai ales la galben , nu esti departe de alb :)

kogar
junior
junior

Mesaj de kogar » 12 Aug 2012, 11:17

:), deja e pus pe mulinata si pregatit de Delta ;)

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 12 Aug 2012, 11:22

FISHING IS LIFE.
The rest just details!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 12 Aug 2012, 17:50

am mereu la mine un marker permanent de culoare neagra, cu care colorez 1m si ceva de fir. pentru linistea mea.
poti sa faci si tu la fel , pentru linistea ta.
da ' oricum nu cred sa conteze :)

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 26 Apr 2015, 10:03

Am gasit prin trusa o rola da textil Sunline Super PE de 8 lb culoare verde deschis pe care am cumparat-o cu vreo 3-4 ani in urma pt un sezon de pescuit in delta si pe care am dat-o uitarii ca nu am mai pus-o pe mulineta.
Acum vreau sa exploatez firul insa cam 95 % din partide le fac la clean , pastrav in general pe acumulari de munte. Culorea evident stridenta ar fi oare un impediment major, ar trebui sa colorez partea extrema a liniei, ar trebui sa folosesc un fluorocarbon sau ar merge pur si simplu asa cum e? A mai pescuit cineva cu textil la clean?

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 26 Apr 2015, 16:19

Am pescuit si cu fir textil la clean, dar i am pus inaintas din flourocarbon. De cele mai multe ori, este recomandat mono la clean, mai ales daca lanseta nu este una care sa absoarba bine socurile. Eu cu textil si cu o lanseta mai fast, aveam atacuri dar nefinalizate, loveau voblerul dar nu il inhalau. Mai toti greii recomanda la clean si pastrav cu naluci reactive mono si lanseta parabolica. Fire intinse!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 27 Apr 2015, 09:02

Precizez ca pescuiesc la clean (pe lacuri) cu o lanseta daiwa procyon 180 UL 0-3,5 g , mulineta exceler X1000 si fir mono stroft ABR 0,14.
Intrebam de sunline-ul daca il pot folosi la clean , daca tot l-am luat pt ca nu am ce face altceva cu el . Din pacate in zona mea salaul e doar o denumire de peste.

Scrie răspuns