Cormoran ULF sau Daiwa Procyon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Mar 2010, 19:42

Sorine sa te bucuri de sanatate si de capturi deosebite cu noul tau bat! Ma bucur ca am putut sa te ajut deoarece stiu ce bine e sa te ajute cineva cand te ...arde! :lol: Am avut si eu parte de multe ori de acest ajutor...
Si da ,ai dreptate ,baietii de la Arrow Cluj sunt excelenti ,mai ales ca sunt si pescari :lol:
Pe d-l Nicul-am vazut prima oara cand eram student si avea magazinul in alta parte a Clujului . A trecut ceva vreme ... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 27 Mar 2010, 00:43

Cred ca am avut si eu ocazia sa-l cunosc pe dl.Nicu. Saritor, amabil... Dealtfel amandoi domnii de la Arrow Cluj mi-au lasat o impresie placuta. La fel magazinul si stocul de marfa pe care l-am vazut acolo.
Prin comparatie, magazinul Arrow din Oradea e o gluma proasta... Bine, a si fost o vreme in care cam tot oradeanul intra acolo cu drag, ca la dentist, numai de musai, dat fiind stilul aparte al vanzatoarei... Macar din punctul asta de vedere lucrurile s-au schimbat in bine, de cand cu domnul care e acum... Problema e stocul de marfa... Conteaza foarte mult sa poti oferi potentialului client ocazia sa puna mana pe un bat, nu doar sa citeasca despre el. Cred ca ar mai creste ceva la capitolul vanzari... In fine, Oradea e un oras neinsemnat...
Asa se face ca am dat o fuga pana la Cluj pt. a-mi lua ULX-ul. Si eu am fost ajutat sa localizez magazinul de catre ULK, caruia ii multumesc si pe aceasta cale...
ULK, sper sa-ti pot intoarce serviciul, in caz de nevoie. Poti apela oricand la mine daca ai vreo problema in zona...

Sorinusc, ramane sa ne povestesti cum e Daiwa aia, ca m-ai facut curios. Eu n-am apucat s-o bag in seama, avand in vedere ca ma si grabeam... Aveam nevasta in masina, in fata magazinului... Nu se facea sa o tin mai mult de 1/2 - 1h max... Am testat-o in mod repetat si am constatat ca peste acest interval orar, in mod inexplicabil, isi pierde rabdarea... si se razbuna: se ia si intra in vreun magazin de haine/cosmetice si daca am apucat s-o scap acolo, adio buget! :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Mar 2010, 11:06

@Musti

:lol: Super chestia cu nevasta...
In alta ordine de idei eu am fost la Arrow la Oradea acum ceva vreme...Nu mi-a placut in mod deosebit magazinul atunci ,insa mi-am cumparat MT fire-tiger ...Care DOAR acolo le-am mai gasit! Normal ca le-am golit magazinul! Se mira lumea care era pe acolo ca am venit din Aiud anume pentru treaba asta :lol: Dar la ora aceea erau jeliboanele care faceau legea pe la Aiud...Cine le avea statea in fata! Normal ca au mers un sezon ...

Legat de topic , eu m-am "jucat" un pic cu betele de la Cormoran la Cluj ...Asa de bine m-am jucat ca am plecat acasa cu un TR4 de 2,40 :lol: Nu-mi pare rau deloc de achizitie! Si ,da , daca as vrea un bat de clean (si alti pesti...) mi-as cumpara ULX-ul! Deocamdata insa ma descurc cu ce am...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Mar 2010, 14:46

Mersi Musti...nevoie acuta de o pescuiala am doar, momentan :)

am plecat acasa cu un TR4 de 2,40
Mi s-a parut foarte reusita si nervoasa...poti sa dai ceva impresii pe"live"dupa ce l-ai pescuit.?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 27 Mar 2010, 16:53

Astazi mi-a venit Procyon-ul!! :wink:
La prima vedere e exact cum mi-am dorit sa fie, foarte rigid si foarte bine legat, finisaje super faine si ingrijite.
Imi place tare mult, acum sa o vedem si pe apa... :) Are 140 gr.
Inca odata multumesc baietilor de la Arrow Cluj, si celor de aici, evident
:respekt: :bere:
Vreo 2 poze, numa' bine si fir intins la toti :wink:
http://img535.imageshack.us/img535/1542/dsc00674s.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/4224/dsc00677b.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/4549/dsc00675o.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/2850/dsc00678k.jpg

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Mar 2010, 17:07

@ULK
Hai sa incerc...Cu mentiunea ca nu am prins inca cu ea :cry:
Este o lanseta rapida,nervoasa , echilibrata suficient de bine pentru a parea mult mai usoara decat este in realitate! Cand am achizitionat-o am comparat-o cu o daiwa q jigger 2,40 m (3-15 g) care pe cantar este mai usoara dar care in mana nu pare...Atentie ca TR4 are o plaja de putere declarata de 8-45 g! Probabil cele 45 g sunt putin exagerate ...Rezerva de putere mare , un varf relativ bland ,care sper sa ma ajute pe ansamblul lanseta rapida-fir textil.Recunosc ca nu am incarcat-o decat cu valori intre 6-22 g dar se comporta onorabil .Lucrata atent ,cu inele ok (mi-au placut ultimele inele de pe varf care sunt mici ,usoare si lipite de blank!) .Blankul este senzitiv desi nu este foarte scump.Sunt curios sa vad cum merge la o contra intr-o gura ososa :lol: si cum se comporta in drill.Dar la prima vedere (am pescuit cu ea cca 3 ore) eu sunt multumit de ea si cred ca are un raport pret-calitate excelent.Iti spun eu dupa primul peste... :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 27 Mar 2010, 18:11

zamfi scrie:...echilibrata suficient de bine pentru a parea mult mai usoara decat este in realitate! ...
Aceeasi senzatie in comparatia mea intre ULX si Avid-ul UL. ULX-ul pare mai usor decat e, datorita foarte bunei echilibrari.
In mod clar, Daiwa si Cormoran, de cand formeaza un grup, au invatat foarte multe unii de la altii, iar rezultatele se vad...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Mar 2010, 19:36

Mersi de impresii zamfi..ma paste atunci si un TR4..mai ales ca am mai chinuit si eu azi ULX-ul cu niste jigur si shaduri ...cum banuiam, este excelent..puteam sa simt si textura malului( mai moale, mai tare) tot..pacat ca am ramas iar fara nici o lovitura macar..am avut doar o urmarire de o marla de 40 tenti...la un Manns de 8 ..care deja parca era prea mult pentru bat..ma refer la recuperare..la aruncat nu are probleme cu jig de 5 g+shadu'..oricum nu e bat de salau ..stiu..dar am testat pana unde poate.

TR4..am luat in mana fara sa stiu ce este..din prima , am simtit ca imi place ..doar dupa, am vazut ce tin in mana defapt(fac asta sa nu ma las influentat de prejudecati aka. prea multa "forumeala")...prima data ma uit doar in "padurea" de varfuri si selectez aproximativ....depinde cam ce putere caut...asa am ajuns la TR4..si am simtit feelingul ala ce cautam eu , la un bat de salau..."nervul"...care te loveste in tot antebratul cand atinge ceva jigul...binenteles teoretic..practic, deocamdata ma "bazez" pe tine.

@Musti...au invatat unii de la altii..:)...mai ales "unii"....de la ..."altii"...dar oricum se simte mult..."unii" cu preturile decente..."altii" cu materiale, contstructii fara cusur....combinate sunt betele ideale al romanului din ziua de azi ;)

Numai bine baieti...mai astept pareri "live"..cum , promit si eu sa dau daca o sa am ce ;)..cu poze binenteles :evil: :D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Mar 2010, 19:48

soriniusc...felicitari...defapt asta era batul, in graba eu m-am uitat doar ca e Medium..am crezut ca de acolo e M...la plaja de 1/4-3/4 nu am fost atent...sorry..bine ca ai gasit ce iti doreai, pana la urma..iti doresc sa ai un drill cu el , cum am vazut eu azi la unu'(stie el cine :) )..cu un Catana :)... :oops: :oops: :oops:..in timp ce doua Steezuri, si niste baitcasteri arau apa pe langa el degeaba(pana am plecat eu)...oups :)..

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Mar 2010, 05:21

ULK scrie: @Musti...au invatat unii de la altii..:)...mai ales "unii"....de la ..."altii"...dar oricum se simte mult..."unii" cu preturile decente..."altii" cu materiale, contstructii fara cusur....combinate sunt betele ideale al romanului din ziua de azi ;)
...
Sa stii ca nu numai unii au invatat de la altii... :D
Cormoran a cam stiut intotdeauna sa faca blank-uri, iar Daiwa se pare ca a facut lansete din ele... :P
Oricum, le-a iesit o serie de bete absolut comparabile cu verisoarele americane... Cel putin organoleptic vorbind... Mai urmeaza proba timpului, sa le vedem si fiabilitatea. Daca o mostenesc pe cea a lansetelor Cormoran traditionale, nu-i rau...

Scrie răspuns