Cormoran/Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 19 Sep 2009, 19:21

Mircea 13....Tot ard gazu de vreo 3-4 ani pe o gramada de forumuri romanesti,americane,canadiene...etc.Am citit poate mii de postari a sute de pescari de peste tot dar teoriile tale cu COMPATIBILITATEA sint unice.. :roll: ..Parca doar Shimano si Daiwa au lansete , mulinete si fire sub acelasi brand. Destul de restrinsa posibilitatea de imperecheri perfecte nu? Ai si explicatii logico-tehnice sau ai citit ceva,undeva,cindva si asa ai interpretat tu?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 19 Sep 2009, 19:49

Mircea 13 .
Uite cateva firme care nu se respecta : Kistler , Major Craft ,Daiko ,G.Loomis ., Lamiglas ,Seeker ,All Star si lista ar putea continua .

Interesanta teoria cu echipamente de la aceeasi firma dar zau nu ma incanta ideea unui fit textil de la Cormoran cu toate ca alte produse sunt bune .

P.S. Oare trebuie sa cautam si naluci tot de la firmele de la care avem lansete si mulinete ? Ca sa mearga totul perfect , pana la detaliu .

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 19 Sep 2009, 19:59

:lol: si eventual niste pesti cu sigla "aproved by daiwa" sau "works best with shimano" :lol:
"Cum vezi relatia dintre cetatean si stat?/ Ca concubinajul dintre cuur si caccat"

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Sep 2009, 20:12

Nu vreau sa intru in polemici de tipul "ce merge cu ce". Vreau doar sa aduc la cunostinta publicului ca marca Cormoran este un departament al firmei Daiwa. Punct. :twisted:

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 19 Sep 2009, 21:36

Or sa apara in curand ceva naluci marca Cormoran :) .. destul de interesante si bune la pret :)

smiley199
junior
junior

Mesaj de smiley199 » 19 Sep 2009, 22:56

Referitor la cel care a vorbit mai sus de mulinetele daiwa, eu personal(poate gresesc) nu ma impac cu raportul mic de recuperare. Eu prefer ceva mai rapid. Adica nu ma vad facand biceps dand dupa avati :))

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 19 Sep 2009, 23:07

Nu imi mai amintesc despre ce era topicul :lol: :lol: :lol: .
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 20 Sep 2009, 06:53

Salut tuturor. Ideea cu a face pereche intre lanseta si mulineta imi apartine si o sa vedeti pe parcurs ca am avut dreptate.Pentru cunoscatori desfaceti oricare mulineta si vedeti in interior ce fel de piese au si din ce material sunt facute si dupa va rog sa scrieti aici daca v-ati shimbat parerea sau nu.
Eu nu oblig pe nimeni sa cumpere ce vreau eu ci mi-am spus punctul de vedere asa cum o faceti si voi asta nu inseamna ca nu putem face polemica in limita bunului simt.Numai bine. Mircea13

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 20 Sep 2009, 09:41

N-am inteles.
De ce sa desfaca cunoscatorii oricare mulinet?Toata lumea stie ca piesele difera de la un model la altul,la fel si calitatea.Nu inteleg ce ai vrut sa spui cu asta. :roll:
Ce legatura are fraza cu desfacutul mulinetelor cu "imperecherea corecta" a sculelor(lanseta-mulineta).
Pe lansete Cormoran nu e bine sa pui mulinete Cormoran.Mai bine pui Daiwa/Shimano/Okuma. :wink: ...prietenii stiu de ce.
Ai impresia ca Exceller-ul e facut special pentru Powermesh?E sunt convins ca nu.Mai bine cred ca ar merge un Seido FA sau,de ce nu,un Stradic(care e o mulineta foarte buna).
Ce spui tu despre imperecherea echipamentului nu are niciun sens.Sorry.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Sep 2009, 10:52

Neamtul scrie:...Ai impresia ca Exceller-ul e facut special pentru Powermesh?...
Fii serios! E facuta pt. lanseta Daiwa Exceler! Pt. lanseta Powermesh, Daiwa a facut mulineta asta:
http://www.reviewanything.com/reviews/r ... tures/284/
ca alta mulineta Powermesh n-au...
:lol: :lol: :lol:

Fara suparare, Mircea13, iti respect optiunea de a avea acelasi brand inscriptionat pe lanseta si mulineta. E ca si placerea de a avea tricoul, treningul si incaltarile toate Adidas, Nike sau uatevar... Dar nu increca sa sfatuiesti si pe altii sa gandasca la fel...
Baietii tocmai iti spusesera ca unii dintre cei mai mari producatori de lansete nu fac si mulinete. Asta nu inseamna ca betele lor nu trec inaintea altora fabricate de firme care iti vand si mulinete. Cele doua mari firme producatoare de mulinete care conteaza, Shimano si Daiwa, nu produc si lansete la nivelul de top cu care te-au obisnuit la mulinetele lor.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns