discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
holykowalsky
- utilizator constant

Musti scrie:Acu', sa va spun ca si eu am Cormoranul Black Bull HTC Spinning 2,10m 5-25g rupt.
Diferenta e ca eu l-am rupt facand un test dupa o discutie cu un amic. Pe scurt, a fost ceva de genul "hai sa tragem sa vedem cat rezista"

. Si am tras de el. Eu facand pe pescarul, el pe pestele, tinandu-se de fir. Si am vazut cat rezista. Amandoi am fost surprinsi. El placut, incantat ca a rezistat mai mult decat credea el, eu neplacut, ca s-a rupt mai repede decat ma asteptam eu. Nu era o mare paguba, batul respectiv fiind unul pe care il luam rar la pescuit. A cedat pe segmentul de varf, la radacina unui inel. Apoi am continuat sa trag de restul de segment. De fiecare data a pocnit la cate un inel. Cu ocazia asta am constatat ca segmentul e foarte subtire in carne (ca o coaja de lac) in prima portiune spre mufare, in schimb e carbon plin in varf. M-am interesat la Arrow sa vad daca pot lua un segment nou. Raspunsul a fost pozitiv, dar nu aveau pretul. Urma sa mai dau pe la ei in zilele urmatoare, sa fac comanda. Am renuntat. Nu mai prezinta interes.
eu am rup htc jigging nu htc spining..... blankul are actiune total diferita de la unu la altul...le-am avut pe amandoua in mana si cel de spin are o rezerva mult mai mare de putere pt. ca se indoaie pana aproape de mandrina......
Bla bla bla, bla bla bla
-
Musti
- veteran

holykowalsky scrie:eu am rup htc jigging nu htc spining..... blankul are actiune total diferita de la unu la altul...le-am avut pe amandoua in mana si cel de spin are o rezerva mult mai mare de putere pt. ca se indoaie pana aproape de mandrina......
Observasem ca e alt bat. Tocmai ca mi-am exprimat curiozitatea care e diferenta intre ele, pt. ca in Oradea nu am vazut Cormoranul de jigging.
Testul pe care l-am facut eu cu al meu a venit tocmai in urma impresiei bune de rezerva de putere pe care mi-a lasat-o batul in timpul primelor partide de pescuit. Am avut un moment cand am avut de ridicat "in bat" de pe un mal inalt, unul dupa altul, doi cleni care "bateau" spre 2kg fiecare. Batul nu numai ca a rezistat multumitor, dar elasticitatea sa a protejat excelent firul de smuciturile provocate de pestii saltati in aer. Amicul era, din contra, reticent la adresa lui, vazandu-l cat e de firav, aparent. Trebuie sa mentionez ca in momentul cand batul a cedat era incovoiat exact cum zici, pana spre mandrina, iar amicului ii tremura mana de efortul cu care tragea de fir. Tocmai cand se minuna mai bine cat de puternic e batul, acesta a pocnit. Spre surprinderea mea, care nu am simtit in bat ca sunt atat de aproape de limita lui de rezistenta.
Asa ca nu pot spune ca batul e slab. Are doar o limita la care eu am ajuns. Faptul ca modelul tau s-a rupt atata de usor imi confirma insa ca betele Cormoran Black Bull HTC au pretul relativ scazut in mod justificat.