Acu', sa va spun ca si eu am Cormoranul Black Bull HTC Spinning 2,10m 5-25g rupt.
Diferenta e ca eu l-am rupt facand un test dupa o discutie cu un amic. Pe scurt, a fost ceva de genul "hai sa tragem sa vedem cat rezista"

. Si am tras de el. Eu facand pe pescarul, el pe pestele, tinandu-se de fir. Si am vazut cat rezista. Amandoi am fost surprinsi. El placut, incantat ca a rezistat mai mult decat credea el, eu neplacut, ca s-a rupt mai repede decat ma asteptam eu. Nu era o mare paguba, batul respectiv fiind unul pe care il luam rar la pescuit. A cedat pe segmentul de varf, la radacina unui inel. Apoi am continuat sa trag de restul de segment. De fiecare data a pocnit la cate un inel. Cu ocazia asta am constatat ca segmentul e foarte subtire in carne (ca o coaja de lac) in prima portiune spre mufare, in schimb e carbon plin in varf. M-am interesat la Arrow sa vad daca pot lua un segment nou. Raspunsul a fost pozitiv, dar nu aveau pretul. Urma sa mai dau pe la ei in zilele urmatoare, sa fac comanda. Am renuntat. Nu mai prezinta interes.
Apropos, e cineva care a rupt vreun Maver in mod "fiziologic", ca sa zic asa? Sunt curios din mai multe motive. O data pt. ca pe un topic dedicat marcii au fost felurite discutii, dar n-am primit raspuns la aceasta intrebare. Apoi, pt. ca, nefiind eu neaparat vreun fan Maver, am avut diverse experiente cu aceste bete (mai multe modele), dar n-am reusit inca sa rup unul altfel decat la usa masinii sau sprijinindu-ma reflex pe el in timp ce cadeam in Cris, stupefiat, cu tot cu mal

. Opinasem pe undeva ca, intre betele ieftine, Maver e "varf de gama" si am cam fost luat in ras de unii colegi de forum. Fara importanta dealtfel...
Ca o paranteza, batul rupt la caderea de pe mal a fost un Stralis Light Plus Spigot. S-a rupt deasupra mandrinei, in timp ce eu ma sprijineam pe el, involuntar, cu toata greutatea corpului (si am vreo 120kg

) tinandu-l de acel punct. Cu segmentul de varf ramas am facut apoi tot soiul de teste, inclusiv de tipul celui descris mai sus, dar n-am reusit sa rup batul incovoindu-l. Ceea ce, alaturi de alte calitati, m-a si determinat sa fac efortul de a inlocui segmentul rupt.
Concluziile le las posteritatii...