Confectionare rotative

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 17 Feb 2005, 16:22

salut cristi.alea care iti fac peruci pe fir sunt prost proiectate,axul nu ramane aprox coliniar cu directia de recuperare,ci descrie un con(au joc excentric).de la bila de rulment ti se trage, plus corp prea usor.prefer sa copii palete dupa modele consacrate.
walleye

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Feb 2005, 16:33

Adrian, treaba se intampla pe Razelm?
near the beer

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 17 Feb 2005, 16:59

salut costica.am prins cu tine jubileul,am depasit suta de mesaje.
orbeni,siret.nu ies de pe ulita mea ,dar conduc perfect si in stare ebrietate.
poate fi un handicap pescuitul intr-un singur loc,dar cand plec de pe balta parca plec de acasa.
walleye

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Feb 2005, 01:21

adrian frunza scrie: ce se intampla cu bila de rulment la frecventa de rezonanta proprie ,se fisureaza?
Ideea era simpla: detrermini frecvetele teoretice ale pieselor componente ale unei masini (nu foarte complicata, mai curind ale unui mecanism) dupa care vii si analizezi vibratiile reale existente in mecanism. Ar trebui sa regasesti cam aceleasi frecvante determinate teoretic. Care nu corespund indica piesele defecte.
adrian frunza scrie:nu iti recomand argintarea este un pattern bun dar se degradeaza repede
La cit de repede prevad eu ca voi pierde rotativele pe Prut, nu stiu daca ar avea timp sa se stearga argintul.
Culmea e ca argintul mi se pare destul de accesibil, se pot gasi monezi fara valoare numismatica, insa nu intr-atit de accesibil cit sa fac paleta integral din argint.
Si am cautat pe net firma care fac argintarea, vor 0,2 euro pe cm patrat.
adrian frunza scrie:iar mai nou acopar cu glitter de ce culoare vreau cu adeziv super glue.
Spuneam eu ca am o rotativa artizanala primita de la un pescar din Suceava. E din tabla de la cutia de conseve, dar cu glitter argintiu lipit pe paleta. Si cu gheara de soim in loc de ancora.

Poate saptamina viitoare sa pot da prima tabla la cromat, si va spun ce rezulta, sper asa fie asa cum doresc.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Feb 2005, 14:00

salut! ioan ,gasesti metode de argintare artizanala in" cartea chimistului amator" scoasa prin '70....... da ce argintul e miezul pe prut.treci pe cauciuce, ca avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
de exemplu poti sa pescuiesti la cauciuce ,la suprafata ,cu o sbirulina.
walleye

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Feb 2005, 14:05

adrian frunza scrie:avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
.
Adrian...Ce m-ai atins la locul sensibil :evil: :D
Imi place foarte mult sa prind clean si, mai nou, avat... La artificiale, bineinteles. Si culmea, parca m-ai ghicit.... nu-mi place carnea de peste... Cel putin, clenii prinsi in iarna, parca aveau carne de fitofag ingrasat fortat. :)
Mamaaa... ce mofturi aveam in cap si doar acum le-am vazut :P

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Feb 2005, 14:14

[ ca avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
[/quote]

asta-i grea de tot....e din putzul cugetarii la maxim.. :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Feb 2005, 14:37

da si eu cand il vad avatul atacand pe dunare, primul lucru care-mi vine in minte este cum ar da din coada in tigaie
nu de alta dar ma sparge nevasta daca vin fara peste si ma fac si de rusine la vecini

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Feb 2005, 15:45

adrian frunza scrie: de exemplu poti sa pescuiesti la cauciuce ,la suprafata ,cu o sbirulina.
Am incercat cu bombeta, imi place mai mult cu rotativa (fara bombeta). La cit de slaba era in decembrie trasatura de avat de 1 kg, nu cred ca as fi sesizat-o daca aveam bombeta (si scula adecvata).

Avatul este primul peste prins de mine la artificiale.
Nu zic ca nu mi-ar place salaul, insa .... urmeaza.
adrian frunza scrie: avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
Pentru mine moftul e prinsul la artificiale. Salau (sau somn) la viu am mai prins ... si inca voi mai prinde.
danr scrie:da si eu cand il vad avatul atacand pe dunare, primul lucru care-mi vine in minte este cum ar da din coada in tigaie
nu de alta dar ma sparge nevasta daca vin fara peste si ma fac si de rusine la vecini
De rusine nu ma fac (cind vin fara peste), ba chiar atunci cind ajung acasa si ma intreaba sotia ce-am prins raspund: "Ca de obicei"
Daca ii raspund "Ai treaba" inseamna ca pestele are peste 1 kg. Pentru ca avem o conventie si pestele mai mare de 1 kg il curata ea. Celalalt (pe care ar trebui sa-l curat eu) de cele mai multe ori il eliberez ...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Feb 2005, 15:50

Ioan S. scrie: Pentru ca avem o conventie si pestele mai mare de 1 kg il curata ea. Celalalt (pe care ar trebui sa-l curat eu) de cele mai multe ori il eliberez ...
:lol: cam la fel si la mine, numai ca pestele mai mic il duc la mama sa-l curete :)

Scrie răspuns