Confectionare rotative
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
- costica_fishing
- veteran
-
- veteran
Ideea era simpla: detrermini frecvetele teoretice ale pieselor componente ale unei masini (nu foarte complicata, mai curind ale unui mecanism) dupa care vii si analizezi vibratiile reale existente in mecanism. Ar trebui sa regasesti cam aceleasi frecvante determinate teoretic. Care nu corespund indica piesele defecte.adrian frunza scrie: ce se intampla cu bila de rulment la frecventa de rezonanta proprie ,se fisureaza?
La cit de repede prevad eu ca voi pierde rotativele pe Prut, nu stiu daca ar avea timp sa se stearga argintul.adrian frunza scrie:nu iti recomand argintarea este un pattern bun dar se degradeaza repede
Culmea e ca argintul mi se pare destul de accesibil, se pot gasi monezi fara valoare numismatica, insa nu intr-atit de accesibil cit sa fac paleta integral din argint.
Si am cautat pe net firma care fac argintarea, vor 0,2 euro pe cm patrat.
Spuneam eu ca am o rotativa artizanala primita de la un pescar din Suceava. E din tabla de la cutia de conseve, dar cu glitter argintiu lipit pe paleta. Si cu gheara de soim in loc de ancora.adrian frunza scrie:iar mai nou acopar cu glitter de ce culoare vreau cu adeziv super glue.
Poate saptamina viitoare sa pot da prima tabla la cromat, si va spun ce rezulta, sper asa fie asa cum doresc.
-
- veteran
salut! ioan ,gasesti metode de argintare artizanala in" cartea chimistului amator" scoasa prin '70....... da ce argintul e miezul pe prut.treci pe cauciuce, ca avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
de exemplu poti sa pescuiesti la cauciuce ,la suprafata ,cu o sbirulina.
de exemplu poti sa pescuiesti la cauciuce ,la suprafata ,cu o sbirulina.
walleye
Adrian...Ce m-ai atins la locul sensibiladrian frunza scrie:avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
.

Imi place foarte mult sa prind clean si, mai nou, avat... La artificiale, bineinteles. Si culmea, parca m-ai ghicit.... nu-mi place carnea de peste... Cel putin, clenii prinsi in iarna, parca aveau carne de fitofag ingrasat fortat.

Mamaaa... ce mofturi aveam in cap si doar acum le-am vazut

Am incercat cu bombeta, imi place mai mult cu rotativa (fara bombeta). La cit de slaba era in decembrie trasatura de avat de 1 kg, nu cred ca as fi sesizat-o daca aveam bombeta (si scula adecvata).adrian frunza scrie: de exemplu poti sa pescuiesti la cauciuce ,la suprafata ,cu o sbirulina.
Avatul este primul peste prins de mine la artificiale.
Nu zic ca nu mi-ar place salaul, insa .... urmeaza.
Pentru mine moftul e prinsul la artificiale. Salau (sau somn) la viu am mai prins ... si inca voi mai prinde.adrian frunza scrie: avatul si cleanul sunt mofturi de pescar care nu mananca peste.
De rusine nu ma fac (cind vin fara peste), ba chiar atunci cind ajung acasa si ma intreaba sotia ce-am prins raspund: "Ca de obicei"danr scrie:da si eu cand il vad avatul atacand pe dunare, primul lucru care-mi vine in minte este cum ar da din coada in tigaie
nu de alta dar ma sparge nevasta daca vin fara peste si ma fac si de rusine la vecini
Daca ii raspund "Ai treaba" inseamna ca pestele are peste 1 kg. Pentru ca avem o conventie si pestele mai mare de 1 kg il curata ea. Celalalt (pe care ar trebui sa-l curat eu) de cele mai multe ori il eliberez ...