combinezon din neopren

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Feb 2005, 21:41

Adeline, daca tu ai, baga si tu un model, un link, ceva....
near the beer

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Feb 2005, 21:50

muscarul scrie:in concluzie, merita sa investesc in asa ceva, sau mai bine imi iau o pereche de cizme sold si o pereche de ismene in plus, sa le pot folosi o perioada mai mare din an :lol:

Ce fel de pescuit practici? Pe ce ape(reci, adanci, etc), la ce pesti, doar tu poti sa vezi daca te-ar ajuta sau nu, pt ca poti sa-ti iei soldare si sa constati la un moment dat ca nu-ti sunt de folos in anume loc si ca o salopeta era perfecta. Noi nu putem sti asta. Trebuie sa vezi cu ochii mintii situatiile cu care te confrunti de obicei si apoi hotarasti. Cred ca atat avantajele cat si dezavantajele salopetei le-ai aflat.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Feb 2005, 09:33

Costica, sa stii ca are dreptate Adelin. Tu poate dai pe ape si in luni unde iti sunt suficiente cizmele sold. Altii au nevoie de mai mult. Fiecare stie mai bine unde pescuieste si cand.
Eu nici n-as concepe sa ma duc in decembrie la lipan (vezi pozele din galerie) fara neopren. In primul rand din cauza temperaturilor. Dar sa stii ca cunt si locuri cu adancime, pe unde trebuie sa trec apa si daca ar fi neoprenul pana la sold nu mi-ar fi destul.
Daca aerul e pe la minus 10 si apa pe la 1-2 grade, nu poti sa stai toata ziua in apa cu cizmele, nici daca iti iei 6 perechi de izmene!
Dar daca stii ca mergi la pescuit doar cand e cald si placut, atunci poti sta linistit cu cizme, n-ai nevoie de neopren.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Feb 2005, 09:57

daca dai vara la pastrav nu -ti trebuie neopren, cred ca mori incet in el
daca vrei sa intri in apa toamna primavara.... atunci iti trebuie neoprenul
eu cred ca daca esti fan pescuit din apa iti trebuie si caucioace obisnuite pentru cand e cald, si neopren pentru cand e frig; se completeaza unul pe altul nu se exclud....

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 14 Feb 2005, 13:20

Hop si eu cu-a mea parere :wink: :lol:
Dupa ce am transpirat cativa ani - chiar si iarna!!! - in neopren m-am hotarat sa incerc waders-ii (RT de la Arrow) si am ajuns la urmatoarele concluzii:
- waders-i mi se par cu mult mai comozi;
- tin de cald aproape la fel in perioada rece daca "mai bag o izmana in plus" (bine, bine, stiu, eu mai am suplimentar un strat adipos :lol:);
- ai mei, nefiind "breathable", nu permit evaporarea transpiratiei vara fapt ce-mi creaza un oarecare disconfort;
- par suficient de rezistenti (ii am de 2 ani si nu prezinta semne vizibile de uzura desi numai eu stiu cati busteni si pietre am incalecat pe rauri la munte);
- sunt mai accesibili ca pret (ma refer la waders-i RT);
Avand in vedere cele de mai sus consider ca waders-i de calitate medie, dar obligatoriu breathable, sunt arhisuficienti in conditiile de pescuit de la noi, neoprenul fiind util doar iarna.

@Costica - pe un rau tumultuos (precum majoritatea celor de la noi) cu apa de 75 cm adancime, pentru a nu lua apa va trebui sa ai costumul mai inalt de 1 m deoarece pe partea corpului expusa curentului, nivelui apei va fi cu cel putin 15-20 cm mai mare datorita curgerii :!:

@Dragos - pacat ca nu ti-ai comandat de la Cabela's waders-i Hodgman din cei pana la piept, sau macar pantalon ...

P.S. un articol interesant si instructiv (cel putin pentru neinitiati) pe aceasta tema a scris Borealis intr-un numar mai vechi din AvP.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 14 Feb 2005, 15:47

deci sa inteleg ca exista neopren breathable? un pret aprox, chiar de la cabelas, imi puteti da? (sa nu fie din cei mai scumpi :o )
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 14 Feb 2005, 16:25

Neopren breathable n-am auzit sa existe :lol:
Intra si tu pe Cabela's la sectiunea de fly fishing si vezi acolo preturi, caracteristici si ce te mai intereseaza.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Feb 2005, 23:24

Draga fff tocmai ca cei pantaloni i-am comandat .Scrie ca sunt breathable.Abia astept sa vina (daca or veni).Are cineva si spune ca sunt comozi; eu nu i-am incercat.
Pt muscarul:cei de care vorbesc si de care amintea si fff au pret de catalog 89,95$ iar adaosul celor care ii aduc e de 30-35%.Nu e ieftin dar nici f scumpi in comparatie cu alte accesorii si uneori sunt chiar indispensabili :wink:
Totusi pt frig si apa f rece cred ca neoprenul e de preferat :idea:

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 14 Feb 2005, 23:38

ok, multumesc... cred ca o sa mai astept putin, si o sa iau pana la urma un neopren si un breathable, asa, ca sa impac si capra si varza :D :D :D :D :D
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2005, 09:40

@muscarul:

intra pe www.svendsen-sport.com si uita-te la Ron Thompson, la waders. au si breathable si din neopren, si din ceva nylon, si pana la sold, si cu piept, cum vrei si ce vrei. :D Problema va fi procurarea lor, dar macar sa-ti faci o idee....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns