combinezon din neopren
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
combinezon din neopren
salut
ceiu care folosiiti asa ceva, enumerati cateva avantaje-dezavantaje.
De asemenea, imi dati cateva preturi din RO?
ceiu care folosiiti asa ceva, enumerati cateva avantaje-dezavantaje.
De asemenea, imi dati cateva preturi din RO?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
Am unul de la Energo. E turnat cu tot cu cizma cu material antiderapant pe talpa pt pietrele de rau! L-am folosit de 4-5 ori de cand l-am luat pe timp vreme rece .Cat ar fi apa de rece nu simti nimic mai ales cu o pereche de izmene pe dedesubt care si absorb event.transpiratie.
Se uitau ceilalti pescari la mine ca la urs cand intram in apa si lansam unde ei nici nu se puteau gandi
Era in fata la stavilar la Dridu si era si curent destul de puternic.Poate sa-ti ofere sansa sa prinzi cand ceilalti doar privesc
Si de asemenea sunt buni in locuri cu agataturi multe cand poti intra si salva un wobler destul de scump.Astea toate insa in anotimpul rece pt ca vara greu de suportat .De asemenea nu trebuie sa alergi in el (sa faci efort prea mare ) pt ca transpiri rau.
Se uitau ceilalti pescari la mine ca la urs cand intram in apa si lansam unde ei nici nu se puteau gandi

eu pescuiesc indeosebi pe rau, si ma gandeam ca in martie-aprilie si de la sf. lui octombrie ar fi tare buna... mai ales ca dau numai la artificiale, muste in special, si woblere
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
E nu pescuiesc pe rau decat vara la musca la pastravi si pt mine sunt incomozi atunci. De aceea am dat comanda de unii in care sa nutranspiri (asemanatori goretex) dar care nu tin caldura ca neoprenul. Cei de neopren i-am bagat la vanzare pe site cu2 500 000 lei. La energo costa 3 500 000. Exista si la gipo dar mult mai scumpi, nu stiu exact cat.
- costica_fishing
- veteran
Salut! Ma voi referi la utilitatea lor in pescuitul la musca pe paraiale noastre.
Nu stiu sa va raspund, dar am si io niste intrebari:
1. Nu-s cam inutili (aia pan la piept), data fiind adancimea paraielor de la noi? pai acolo unde are apa peste 75 cm mai are rost sa intru io? Pai acolo sta pestele!
Daca dadeam cu furca erau mai utili!
Da-o dracu de musca prinsa-n boscheti!
Mai-august e cam vara si pe-acolo!
Si inca ceva, sauna fac in Bucuresti. Nu tre sa merg pana la munte!
2. Am auzit ca exista un fel de sosete impermeabile (de goretex) inalte cat niste soldane. Le incalti cu niste adidasi pe deasupra ca sa ai aderenta. Merigi pe jos mai mult - se sufleci. O iei pan apa - le trag in sus.
Sau si mai cinstit ( a se citi low-budget) niste soldane - cam 1 mil - (cu reducere 20% la Aquamania)
Vb prostii?
Nu stiu sa va raspund, dar am si io niste intrebari:
1. Nu-s cam inutili (aia pan la piept), data fiind adancimea paraielor de la noi? pai acolo unde are apa peste 75 cm mai are rost sa intru io? Pai acolo sta pestele!

Daca dadeam cu furca erau mai utili!

Da-o dracu de musca prinsa-n boscheti!
Mai-august e cam vara si pe-acolo!
Si inca ceva, sauna fac in Bucuresti. Nu tre sa merg pana la munte!
2. Am auzit ca exista un fel de sosete impermeabile (de goretex) inalte cat niste soldane. Le incalti cu niste adidasi pe deasupra ca sa ai aderenta. Merigi pe jos mai mult - se sufleci. O iei pan apa - le trag in sus.
Sau si mai cinstit ( a se citi low-budget) niste soldane - cam 1 mil - (cu reducere 20% la Aquamania)
Vb prostii?
near the beer
De acord cu costica in ceea ce priveste pescuitul vara dar pe vreme rece esti boier cu ei
Cat despre inaltimea lor in raport cu raurile noastre eu zic ca nu mereu apa e asa mica mai ales ca nu dai doar pt pastravi sus la munte ci si pt spining sau fly la alte specii (clean) pe raurile de la deal sau ses unde debitul e mult mai mare
sau chiar lacuri unde necesita intrarea in apa pt a ajunge la un loc mai bun
De asemenea chiar si la munte uneori am luat apa in cizme sold dar sunt de acord ca in general pana la sold e suficient.
Ca o paranteza , cizmele sold sunt incomodesi greoaie.
Pt vara am comandat de la cabelas niste wadersi pana la sold marca Hodgman(sunt in catalogul fly fishing sau pe net).
sper sa vina si sa fie f comozi in comparatie cu cizmele sold mai ales ca poti baga piciorul in incaltaminte comode cum a spus si Costica.
In orice caz pt vreme rece neoprenul e de baza si nu doar pt intrat in apa ci si pt ca te apara bine de frig mai ales cand sunt mai inalti

Cat despre inaltimea lor in raport cu raurile noastre eu zic ca nu mereu apa e asa mica mai ales ca nu dai doar pt pastravi sus la munte ci si pt spining sau fly la alte specii (clean) pe raurile de la deal sau ses unde debitul e mult mai mare

De asemenea chiar si la munte uneori am luat apa in cizme sold dar sunt de acord ca in general pana la sold e suficient.
Ca o paranteza , cizmele sold sunt incomodesi greoaie.
Pt vara am comandat de la cabelas niste wadersi pana la sold marca Hodgman(sunt in catalogul fly fishing sau pe net).
sper sa vina si sa fie f comozi in comparatie cu cizmele sold mai ales ca poti baga piciorul in incaltaminte comode cum a spus si Costica.
In orice caz pt vreme rece neoprenul e de baza si nu doar pt intrat in apa ci si pt ca te apara bine de frig mai ales cand sunt mai inalti

Si eu le folosesc tot in sezonul rece si sunt extraordinare, insa cum toamna intalnim pe parcursul unei zile fluctuatii mari de temperatura, daca umbli mult si pe un teren dificil(aratura,noroi, boscheti), te simti ca un castravete la butoi
... si daca mai ai si rucsac in spate esti aranjat, dupa partida te interneaza direct! 

in concluzie, merita sa investesc in asa ceva, sau mai bine imi iau o pereche de cizme sold si o pereche de ismene in plus, sa le pot folosi o perioada mai mare din an