Comanda Cabela's

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 12 Ian 2011, 20:45

iesi mai ieftin prin intermediar, e simplu, intermediarul are om de legatura in state iar plata transportului se face per colet si nu per produs cum e cazul livrarilor internationale a celor de la cabelas.

apoi taxele vamele se aplica sau nu in functie de pilelele intermediarului.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Ian 2011, 23:40

@michael si ceilalti useri.

mai oameni buni, voi nu cititi chiar deloc pe siteurile astea de profil??
dar scrie cat se poate de clar ce taxe si ce conditii sunt pt livrari externe.
All other countries

International Enhanced Shipping Learn more

International Standard Air/Surface:

* International Standard Surface shipping and handling is 25% of the total order amount or a minimum of $20.00.
International Standard Air delivery is 45% of the total order amount or a minimum of $40.00.
* The recipient is responsible for all duties, taxes and Customs fees. Please contact your local Customs office for an estimate of these fees.
* Packages over 42" (106 cm) in length cannot ship via Surface.
* Shipping alternatives vary by country. Call for details. 1-800-237-4444 (U.S. & Canada) or 1-308-234-5555 (International)

Other Shipping Information:
(International)

* Shipping Restrictions & Messages are viewable after adding items to your basket or during the time of checkout when ordering on-line.
* Alterations and Monogramming please allow one extra day processing.
adica, o traduce grosolana cu google
Toate celelalte ţări

International Transport Enhanced Aflaţi mai multe

International Air Standard / suprafaţă:

* Standard de transport maritim internaţional de suprafaţă şi de manipulare este de 25% din suma totală a comenzii sau un minim de $ 20.00.
Internaţionale de livrare de aer standard este de 45% din suma totală a comenzii sau un minim de 40.00 dolari.
* destinatarul este responsabil pentru toate taxele, impozitele şi taxele vamale. Vă rugăm să contactaţi biroul local vamal pentru o estimare a acestor taxe.
* peste 42 de pachete "(106 cm) în lungime nu se poate nave de suprafaţă, prin intermediul.
* alternative de expediere variază în funcţie de ţară. Apel pentru detalii. 1-800-237-4444 (SUA & Canada) sau 1-308-234-5555 (International)

Alte Informatii Transport:
(International)

* Transport & Restricţii Mesajele sunt vizibile după adăugarea produs pentru coşul dumneavoastră sau în timpul de casă atunci când comanda on-line.
* Modificările şi Monogramming vă rugăm să permită o prelucrare zi în plus.
deci, rezumand :
- taxe de transport prin posta normala = 25% din valoarea coletului sau minim 20$
- taxe de transport prin curierat aerian = 45% din valoarea coletului sau minim 40$
- pachetele cu o lungime mai mare de 1m se livreaza numai prin curier aerian, deci taxate cu 45% din valoare ( asta se aplica la bete :wink: )

recomand prima varianta deoarece coletul ajunge in posta vamala de cartier sau de resedinta
orice colet extern cu o valoare mai mare de 45euro se aplica taxe vamale
articolele de pescuit, conform codului TARIC (codul vamal european) valabil la noi in tara, sunt supuse taxarii cu o valoare de 1.5-3.5% (depinde de produs, dar este extrem de simplu sa cautati in TARIC)
problema intervine cand se aplica TVA-ul, care la noi in tara este de 24% si se aplica pe toata valoarea coletului + taxele de transport (o manarie si o magarie fantastica a statului roman, ma refer la taxarea cu TVA a transportului :evil: )
durata de transport in primul caz - depinde, dar variaza de la 10zile pana la 25-30zile
in al doilea caz, durata de transport este extrem de redusa, cam 5zile maxim, numai ca fiind trimis pe curier, cei de la Otopeni, te vor suna ca ai un colet care costa x lei si ca toate taxele si tarifele vamale mai costa inca Y lei.
daca esti de acord, ei platesc in contul tau aceste taxe dupa care iti este livrat coletul acasa, dar..............vai mama ce taxe platesti in acest caz.
la prima varianta mai ai o sansa sa gasesti un lucrator bun la suflet, milos sau ..... si care sa te inteleaga, astfel reusind sa scapi fara taxe exagerate, dar in cazul al doilea, exclusa orice intelegere, ba mai mult, te taxeaza la sange cu maximul posibil, doar "prostul" plateste, nu'i asa??
ahhh si sa nu uit, in cazul al doilea daca refuzi sa platesti aberatiile lor, coletul se intoarce la Cabela's dupa care trebuie sa porti o indelungata discutie cu ei pt returnarea banilor sau retrimiterea coletului (alti bani, alta distractie).

deci, ori prima varianta (cea mai onorabila si mai ieftina posibil) ori varianta cu intermediari care au pe cineva in USA si care au alte facilitati ( pe teritoriul USA nu se platesc taxe de transport de la 100-150$ in sus, depinde de promotie, iar coletul poate fi trimis in tara cu valoare declarata foarte mica <45euro si este socotit ca un cadou, dei scutit de toate taxele)
mai exista si alte variante posibile, dar nu cred ca este cazul sa le enumar aici deoarece nu prezinta importanta decat pt cei care aduc en-gros (gen casuta postala virtuala cu adresa de USA unde poti sa iti strangi marfa de pe teritoriul USA sa o coletizezi si sa o transporti en gros)

@michael,
mai demult am scris un articol pe un site care s-a desfintat intre timp si in care explicam pe indelete cum se face o astfel de comanda, daca te intereseaza trimite un mp cu adresa de email si til trimit cu placere (aici nu cred ca il pot posta + ca sunt destui care ma injura acuma :twisted: )

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 13 Ian 2011, 00:31

pretul total de unde si cum imi aduc eu iese max 30%. insa numai cabela's.
Cine vrea, ma contacteaza pe privat.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 13 Ian 2011, 08:57

terrybill scrie:pretul total de unde si cum imi aduc eu iese max 30%. insa numai cabela's.
Cine vrea, ma contacteaza pe privat.
aproape de 30%.... :shock: :shock: :shock: ....vreau si eu asa..... :lol: :lol: :lol:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 13 Ian 2011, 09:23

la 30 % adu-mi si mie niste st croix-uri si niste daiwe ca sa ma imbogatesc :D
PS: stim ce ai vrut sa zici de fapt :P

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 13 Ian 2011, 18:18

dancocea:
zi cum facem: taiem 2-ul sa ramana 5-ul sau invers? URT? :lol: :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Ian 2011, 18:46

am scris eu ,pe la "distractiv" parca ,cum am luat o lanseta de 45 de coco si a ajuns la domiciliu conjugal cam la 110, sa vezi atunci conjugari,conjunctii si alte fractii spre fracturi :)

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Ian 2011, 19:35

vedeti ca este un BOB aici http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0
care va aduce orice cu maxim 30% adaos de la cabelas, chiar si un produs de 4$ il aduce cu 5$ atat este de bun cand vine vorba de produse aduse la cabelas.

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 13 Ian 2011, 22:13

terrybill scrie:dancocea:
zi cum facem: taiem 2-ul sa ramana 5-ul sau invers? URT? :lol: :lol: :lol:
lasam 2 - ul langa 5 ...dar mai adaugam...25 :shock: :shock: :shock: ...urt!

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 13 Ian 2011, 22:34

nu-ti zic ce rima merge cu 25. POATE LIVE! :lol:

Scrie răspuns