discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
alec
- utilizator constant

alec scrie:oare cum pute un picior de american??

era o gluma menita sa mai dezmortzeasca atmosfra

-
Septimiu
- senior

Nu cred ca vreunul din "baietii fini si faini" la care te referi a impus cuiva sa mearga la pescuit si sa eleibereze toti pestii. Fiecare face ce vrea...
Oricum nu stiu cum poti acuza pe cineva ca este fals fara sa il cunosti... dar la noi este posibil orice...
cristian.ene scrie:Asa ca nu mai faceti pe moralistii cand braconierii misuna pe toate raurile din tara asta si in plus nu elibereaza nimic niciodata.
Daca ar elibera nu s-ar mai numi braconieri

si daca am gandi toti in felul asta...
cristian.ene scrie:Mai jos cand am coborat baietii cu rame & carabeti pescuiau pe ascuns.
Pun pariu ca ai mers mai departe fara sa faci (zici) nimic...
Cat timp stam si criticam pe unul si pe altul si nu miscam un deget pentru promovarea pescuitului cu momeli artificiale (la munte si nu numai) sa nu ne asteptam sa se schimbe ceva in tara asta.
-
cristian.ene
- veteran

Septimiu
Lotru e un rau oprit la pescuit, am pescuit stiind ca o sa eliberez toti pastravii indifernt de marime. M-am plictisit sa plimp linguri si voblere pe lac si ma zis sa incerc si pe rau. Problema incepe totusi la padurarii care permit pescuitul cu rame pe lac (Vidra) sau pe alte rauri din tara(Raul Doamnei, Topolog, Dambovita.......) pentru ca asata e metoda pe care o practica chiar ei.
In tari ca Franta sau Italia sunt multe rauri unde permis pescuitul cu momeli naturale si nu este un pescuit asa desconsiderat asa cum fac unii snobi de aici. Unele rauri pot fi pescuite mult mai eficient cu momeli naturale si chiar este de dorit. In plus se pot prinde exempalare care cu greu le poti vedea la musca fie ea si nimfa.
Problema e ce faci cu pestii dupa ce i-ai prins, cati retii, si ce dimensiune.
Pe Vidra se pescuia la fix cu 20-30 de lansete. Si te inseli ca poti face ceva cu asemenea mentalitati. In repetate randuri le-am atras atentia ca pescuiesc cu mult prea multe lansete le lac sau cu rame pe rau.
Nu stiu sa peascuiasa altfel si e greu de crezut ca o sa invete daca nu o sa fie fortati . Padurarii nu vad nici o problema in stilul asta de pescuit.
Mai mult pe Vidra unde am fost de zeci de ori am fost intrebat de autorizatie doar de 2 ori. Sa fie lacul prea mare sau silvicultorii absolut dezinteresati.
Si inca mai mult pe coada lacului cei care baga plase toamna sunt chiar baietii cu paza + de 2 ori l-a permis acessul unor baieti cu rame pe malul salbatic pe careii pazeau chiar ei de eventuali vizitatori.
Atitudinile astea de coectitudine sunt absolut penibile fata de exemple de mai sus. Data viitoare am sa fac poze cu padurea de lansete sau cu eventuali ramari.
Si se va intampla ceva ?
-
Septimiu
- senior

cristian.ene scrie:Septimiu
Pe Vidra se pescuia la fix cu 20-30 de lansete. Si te inseli ca poti face ceva cu asemenea mentalitati. In repetate randuri le-am atras atentia ca pescuiesc cu mult prea multe lansete le lac sau cu rame pe rau.
Nu stiu sa peascuiasa altfel si e greu de crezut ca o sa invete daca nu o sa fie fortati . Padurarii nu vad nici o problema in stilul asta de pescuit.
Mai mult pe Vidra unde am fost de zeci de ori am fost intrebat de autorizatie doar de 2 ori. Sa fie lacul prea mare sau silvicultorii absolut dezinteresati.
Si inca mai mult pe coada lacului cei care baga plase toamna sunt chiar baietii cu paza + de 2 ori l-a permis acessul unor baieti cu rame pe malul salbatic pe careii pazeau chiar ei de eventuali vizitatori.
Atitudinile astea de coectitudine sunt absolut penibile fata de exemple de mai sus. Data viitoare am sa fac poze cu padurea de lansete sau cu eventuali ramari.
Si se va intampla ceva ?
Daca nu incercam nu o sa aflam niciodata raspunsul! Si daca din 10 incercari una singura va reusi si un singur "pescar" ar deveni cu adevarat sportiv atunci eu zic ca se merita!
-
bivanus
- junior

-
parerea un unui dobrogean "imputit"
macar bajetii aia utilizau scule pescaresti (mai mult sau mai putin amatoricesti) dar ce ne facem cu bajetii aialalti care nu stiu din pescuit decit capitolul carbit capitolul curent electric?
cit despre paznici sa nu mai vorbim.de prea multe oi ajung lupii ciobani la stina

Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
-
alec
- utilizator constant

n-are legatura cu cizmele (sorry) dar apropos de baietzi cu curent si d'alea..
acu o luna pe mures dupa ce am incercat toate sculele din trusa in un loc unde "clar tre' sa fie ceva peste"...spre seara apar doi localnici in spatele nostru dau jos de pe umar doi saci de rafie plini cu...ghici? * si asteapta in contrapost si cu un zambet compatimitor ne intreaba : Ati prins ceva???
de-abia atunci am vazut in larg ceva pripoane sau cum le-o fi zicand care ii asteptau pe bajetzi ..si noi ii incomodam cu sculele noastre de cacao..."unditzarii astia"
Si ne-am strans si i-am lasat sa isi faca "treaba"...ca ce era sa le faci la ...localnici.
* = vreo 3 salai frumushei si o gramada de platici si alte "maruntzisuri"
-
MariusC
- senior

MihaiV scrie:Marius, comercializati modelul de Dragasani?
Scuze pt. intarziere, am fost in concediu.
E prea mult spus ca am vinde produse de la Dragasani. E o fabrica care exporta majoritatea productiei si la care greu "te lipesti". Din cand in cand mai prindem si noi cate ceva. In plus, cred ca exista ceva probleme cu managementul, pe care nu le comentez aici.
PS Mie imi trebuie cu cauciuc cu neopren pt. ca le folosesc la vanatoare in sezonul rece.
-
MihaiV
- Moderator

cristian.ene scrie:pentru baieti fini si faini
Nu stiu cum se pot distruge niste cauciuce in 2 ani - poate au putrezit, sau raurile te obliga sa faceti cascadorii . Prin Ardeal parca raurile sunt mai blande si prietenoase. Ce nu inteleg e cum aveti lansete de sute de para si umblati in cauciuce in care transpiri, te imputi si mai faci si bataturi, ce e drept poti sa te porti mitocaneste cu ele.
Asa ca nu mai faceti elogiul sculelor de top, cat timp nu va ganditi la confortul vostru fizic si mental pentru 120-150$ cat costa niste waders Hodgman sau Cabela`s.
Sunteti la fel de falsi ca si in disputa cu corectitudinea de a poza pastravi in jar sau pe lopata.
.. deh, lanseta e un fel de organ vizibil, astfel nu se mai uita nimeni si la cizme daca esti dotat cu un organ scump. Probabil dupa ce se imput picioarele se impute si mintea.
cauciucare placuta si picioare imputite
Ai luat-o razna rau de tot! O fi de la caldura?
Eu sunt cel care am scris de cizme si inteleg ca pe mine ma ataci. Nu stiu unde ai vazut tu ca as avea eu scule de sute de para si ca ma dau banii afara din casa. Si nici de pastravi pe jar sau lopata n-am comentat nimic.
Am cerut un sfat si uita-te si tu ce porcarie de raspuns mi-ai dat!
-
Adi_
- veteran

repet si aici... unora le place sa BRAVEZE

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
cristian.ene
- veteran

Daca ma uit bine in galerie nu vad decat asocieri de genul pastrav& G.Loomis IMX clasa 3(custom), pastrav& Scott Voyager :) , la fel si pentru lipani.
Mai putin vad asocieri de genul pastrav&Dragasani sau lipan&cauciuce GIPO, Energo. MAi este evident ca lansetele sunt plasate incat sa poti sa citesti si lungimea si clasa, sau daca e una de firma sau custom.
Cizmele sunt prea la distanta, asa ca nu poti sa distingi daca sunt de Dragasani, GIPO sau ENERGO.