Ovidiu, ai pun punctul pe I. Pana acum si eu am avut motoare in 2T exceptie facand cel de 2,5cp pe care i l-am dau lui Adi (si acum imi pare rauOvidiu MS scrie:4T NU A INLOCUIT 2T! Pur si simplu UE a interzis importurile de 2T,din cauza poluarii! In tarile extracomunitare si acum se pot cumpara motoare 2t.Bineinteles ca 4t este mai bun,mai silentios consum mic si mult mai ecologic! DAR daca conteza mult greutatea motorului,am inteles ca colegul are probleme cu spatele,nu vad de ce ar fii o alegere atat de proasta un 2t?La 4-5 cai nu cred ca ar conta prea mult consumul,in schimb la greutate este chiar jumate! Eu am avut cateva motoare in 2t sh si noi,niciodata nu faceam probleme cu benzina de la statiile din delta,de cand am motoare in 4t SI PE INJECTIE car benzina dupa mine, sa nu am problema cu injectoarele!

- la un motor in 4T trebuie schimbat periodic uleiul din carter.
- la un motor in 4T trebue inlocuit filtrul de ulei periodic (sa nu va aud ca merge mult si bine cu cel existent!)
- cu riscul de a ma repeta, un motor in 4T cantareste dublu fata ce unul in 2T la aceiasi putere.
- un motor in 4T face mai putin zgomot decat unul in 2T. Oare in alegerea locului de pescuit chiar conteaza? Acum 2 saptamani am fost in DD cu un prieten care abia ce si-a achizitionat o "barca" cu motor de 115cp. Tipul s-a dotat cu un super sonar 3D (scump cu nabadai). Cu sonarul ala am "vizualizat" pesti in timp ce ne deplasam in apa de 1,5m adancime si... pestii nu erau stresati de nicio culoare de zgomot sau de dihania ce trece pe deasupra lor.
Revin la intrebarea care-i diferenta dintre un motor cu cisma lunga raportat la unul cu cisma scurta pentru o ambarcatiune ce este facuta pentru cisma scurta? Nu ma intereseaza avantajele unui 4T fata de 2T. Ma intereseaza doar cum se comporta ambarcatiunea. Daca va face placere renunt la ideea de motor in 2T

Facem abstractie de putirinta mea de a cara (manevra) un motor in 4T raportat la unul in 2T. Nu are nicio importanta ca m-as cara cu un bidon cu ulei de amestec dupa mine cu care m-as murdari pe maini. Ma refer stict la dimensiunea piciorului (cismei) motorului.
La un motor cu cisma scurta montat pe o barca pentru cisma scurta... stiu din proprie experienta ca te chinuiesti => nu merge. Reciproca este valabila?
P.S. Am platit avans 50 euroi dar asta nu inseamna ca nu ma pot suci (conform modului in care am pus problema cu vanzatorul). Cu exceptia DD nu prognozez sa fac mai mult de 10km dus - intors. M-a lovit pasiunea pescuitului la salau (grav de tot) cu artificiale pe Dunare si practic doar pentru asta imi trebuie. Pentru "plantat" la somn ma pot folosi doar de rame.