Ciorchinar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Mar 2007, 18:56

Sorin scrie: pur si simplu se inteapa pestele in madinbula de jos si se inchide agrafa .
Stau f bine o zi intreaga si poti sa te decizi la sf partidei ce vrei sa eliberezi .
Nu inteleg, daca vrei sa-i eliberezi, ce rost are sa le mai tragi o gaura in mandibula??? Chiar nu poti sa te decizi cand l-ai prins daca il pastrezi sau nu? Trebuie sa astepti pana seara? Mie personal mi se pare o duritate nejustificata pastrarea lor atarnati pe agrafe pentru a fi eliberati ulterior. Puteti sa va suparati, dar eu n-as putea face asa ceva! Credeti ca gaura aia din mandibula se mai vindeca vreodata????? :evil:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 16 Mar 2007, 20:03

Eu nu am mai spus nimic caci nu pastrez pestii. Insa daca as vrea sa pastrez doi, le-as da una in cap primilor doi esti si la restul libertatea. De ce sa-i mai taresc si pe ceilalti dupa mine ? Nu e confortabil nici pentru mine cand ma deplasez, dar mai ales pentru ei. :lol:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 16 Mar 2007, 20:34

@Sorin: exact.

@MariusC: am vost, am vazut, nu mi-au placut. nu imi inspira incredere plasticu ala.

am gasit la Energofish agrafe mari pentru asa ceva la 1 leu bucata. cumparat cordelina de 3 mm (210 Kgf), niste vartejuri nr. 2 si in 15 minute gata shirul. am blocat vartejurile in bucla de la noduri triple (nu stiu cum se cheama dar practic are trei spire in fiecare parte), 15 cm intre vartejuri, agrafele pe vartej (5 bucati), lasat cam 1.5 m la un capat unde am facut o bucla dubla cam ca un maner si gata. costul materialelor: 7,5 lei.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 16 Mar 2007, 20:57

@tudor si mihaiv

vara stau in barca o zi intreaga si daca nu tii pestele viu in apa se cam impute. Mie imi place pestele proaspat. In rest a elibera tot sau a retine partial sau in totaltate este cu totul alta poveste, care nu are legatura cu topicul.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 16 Mar 2007, 21:09

despre asta vorbeam ca am
e identic dar luat de la noi

http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 0_100-11-6

cum pot sa pun poze la topicuri?

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 16 Mar 2007, 21:41

Ciorchinar.....mi se pare degradant sa atarni pestele in asa ceva, ca oricum cand se zbate se raneste (spre deosebire de juvelnic unde are mobilitate deplina.
La vanatori e altceva.....vanatul e deja mort cand il atarna.. :( :( :( :(

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Mar 2007, 22:07

eu unul, tin toti pestii dintr-un lac, in apa, in mediul lor natural pana ii prind.
cand i-am prins ma uit la ei...unii vor fi eliberati in apa, altii in portbagaj...
in felul asta nu-i ranesc deloc, nu-i deranjez; imi intind lanseta... ma uit la apa...apa nu zice nimic...se uita la mine... inspir...toata lumea e a mea... lansez... pentru pestii care nu vor apuca sfarsitul zilei este deja prea tarziu...
la sfarsit, ma mai uit o data la apa. Apa nu zice nimic.
e deja prea devreme pentru partida urmatoare.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Mar 2007, 00:38

ii bun ciorchinaru aista, in general daca vrei sa ti acolo 2,3 pesti specia rapitori care decedeaza cel mai repede, dejaba ti juvelnic, nu ai sa poti elibera niciun peste prins dupa o juma de ora pe canicula vara (asta daca ai inabunit si ti pestele si dupaia vrei sai dai drumu ... ori una ori alta) , pe de alta parte daca te decizi sa iei un peste si lai prins la 8 dimineatza si ai tren la 17 seara si merge bine si nu ai vrea chiar sa pleci cu altul la 13 ca sa nu se imputa pestele il bagi pe o agrafa daia si sta viu, nu mai este o chestie de chinuit pestele, ca daca il tii in juvelnic parca nu il chinui si nu tot acasa il duci (la ce il mai pui in juvelnic???), e o chestie practica nimic mai mult .... se bate prea mult apa in piua,,,, am vazut gauri extralarge facute de jiguri nu neaparat de agrafa asta care tine in ea un peste pe care oricum lai condamnat la moarte din moment ce lai pus acolo la fel ca si in juvelnic :!:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 18 Mar 2007, 08:56

mihaimircea scrie: am gasit la Energofish agrafe mari pentru asa ceva la 1 leu bucata. ...
cam tot asa ceva am facut ... doar ca am insirat acele agrafe pe strune mici, 3 agrafe - intre ele stuna clasica + 3 m de cordelina. = practic si util.
S'altare și bunăstare !

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 19 Mar 2007, 10:34

MihaiV scrie:
Sorin scrie: pur si simplu se inteapa pestele in madinbula de jos si se inchide agrafa .
Stau f bine o zi intreaga si poti sa te decizi la sf partidei ce vrei sa eliberezi .
Nu inteleg, daca vrei sa-i eliberezi, ce rost are sa le mai tragi o gaura in mandibula??? Chiar nu poti sa te decizi cand l-ai prins daca il pastrezi sau nu? Trebuie sa astepti pana seara? Mie personal mi se pare o duritate nejustificata pastrarea lor atarnati pe agrafe pentru a fi eliberati ulterior. Puteti sa va suparati, dar eu n-as putea face asa ceva! Credeti ca gaura aia din mandibula se mai vindeca vreodata????? :evil:
mihai si tudor ,
Poate nu am scris suficient de explicit :

daca de ex mergi pe o balta cu plata sau publica si vrei / ai voie sa retii sa zicem 2 pesti
Sigur ca vrei sa ii retii pe cei mai mari
prinzi la prima ora doi salai la chil . Sunt de tinut , dar te gandesti ca e posibil si sa iei unii mai mari dar si sa nu mai prinzi decat mai mici
Daca le dau , un viitor salau de 2-3 chile tre sa il arunc inapoi
asa cai ii pun pe agrafa si la urmatorul peste mai mare decat ei pe unul il eliberez ( nu e obligatoriu ca pana prind unu mai mare sa se faca seara )
simplu ca buna ziua
Pt cine a folosit asa ceva , stie ca pestii se pastreaza mult mai bine si se elibereaza fara probleme . Si li se vindeca ,,rana''. Cand e intepat in gura cu jigu si e eliberat e acelasi lucru .
Salaul e un peste sensibil si in juvelnic capoteaza de cele mai multe ori.

Cat despre ,, duriatate nejustificata'' si ,, e degradant sa agati pestii in asa ceva '' hai sa nu dam in aberatii ca iar se strica topicu
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns