discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

-
zvic
- veteran

mihaimircea scrie:Un sir cu agrafe mari cu care agati pestii de mandibula si ii lasi in apa. La sfarsit alegi 1-2 si pe ceilalti ii slobozesti. Mult mai comod decat juvelnicu, sta pestiocu in apa fara probleme, nu se agata in plasa, nu stau inghesuiti etc. Si bagarea agrafei in mandibula nu ii traumatizeaza mai mult decat jigul cu care l-ai prins.
Si e mai usor de transportat decat un juvelnic

Eu zic ca e ok daca dai din barca si pui in "ciorchinar" numai pestii pe care vrei sa-i retii, in ideea de a rezista mai mult vii. Daca vrei sa-i eliberezi ce rost are sa chinui pestii degeaba ? Nu le ranesti branhiile cu agrafa aia ?
Eu prefer o plasuta din aia impletita care se strange cu un snur la un capat, eu dau mai mult de pe mal si mi se pare mai comoda. Pun in ea numai pestii pe care vreau sa-i retin.
-
mihaimircea
- veteran

-
De ce? termenul e "importat" de la vanatori. ei agata pasarile si probabil iepurii in asa ceva si ii leaga de brau.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
costica_fishing
- veteran

-
mie mi se pare foarte bun sacul de rafie pentru pestii retinuti. Mai ales pe vreme racoroasa!
Daca se face mai cald, un juvelnic impletit. Ciorchinaru' asta cred ca e bun la manifetari socio-culturale gen concursuri, etc..
near the beer
-
MariusC
- senior

mihaimircea scrie:pentru pesti nu pentru vanatoare
.... de unde cumpar? la arw pe site nu mai este,
Mai este la mag. arw la obor. Vorbeste acolo cu Mircea.
Nu am mai adus pt. ca nu suntem incantati de soliditate. Are carabinele din plastic. Totusi, asta vara, eu am tinut cateva ore doi salai de 3,5kg si a doua zi, pe cei doi frati gemeni, fara sa se rupa/desfaca nimic.

-
remus s
- utilizator constant

Eu mi-am confectionat simplu : o sarma de rufe ( otel impletit acoperit cu plastic , se gaseste in marile magazine ) pe care am mai scurtat-o la dimensiunea de 2,50m , la capete am facut prin matisare doua bucle .......si cam atat. Nu raneste deloc pestii si pot sta si la o adancime mai mare (recomandabil mai ales vara) fiind priponiti de mal .
-
Sorin
- Moderator

Nope , pe aici ii zice Shir
zvic ,
nu se scoate agrafa pe langa branhii , ci pur si simplu se inteapa pestele in madinbula de jos si se inchide agrafa .
Stau f bine o zi intreaga si poti sa te decizi la sf partidei ce vrei sa eliberezi .
Ar fi bune si in manifestarile socio- culturale gen concursuri

, dar inexplicabil nu sunt agreate de patroni sau organizatori
Mor mai multi pesti in sacii ecologici , dar, in fine .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
tudor
- Moderator

-
Eu nu am vazut acest instrument decat la cei care pastreaza pestele, nu la cei care-i mai si dau drumul. Daca le dai drumul de ce trebuie mai intai sa-i tii agatati ?
Cat despre concursuri, cele mai civilizate le-am vazut in Suedia. Pestele se prinde si se elibereaza imediat. I se face o poza pe o scandura cu ajutorul careia se masoara :

-
Tavi
- veteran

tudor scrie:Eu nu am vazut acest instrument decat la cei care pastreaza pestele, nu la cei care-i mai si dau drumul. Daca le dai drumul de ce trebuie mai intai sa-i tii agatati ?
Cat despre concursuri, cele mai civilizate le-am vazut in Suedia. Pestele se prinde si se elibereaza imediat. I se face o poza pe o scandura cu ajutorul careia se masoara :
Touche!

-
Sorin
- Moderator

tudor scrie:Eu nu am vazut acest instrument decat la cei care pastreaza pestele, nu la cei care-i mai si dau drumul. Daca le dai drumul de ce trebuie mai intai sa-i tii agatati ?

nu are nici o legatura .
daca vrei de ex sa retii 2 pesti , pe masura ce prinzi , cei mai mari raman in agrafe iar ceilalti sunt eliberati
simplu .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.