Ceva BUN, BUN, BUN... si eventual si nou

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Iun 2011, 18:35

Apoi io ma gandesc ca la pret de Steez tot o fi. Americanii comenteaza ca s-ar face in Tailanda dar nu cred. Ma astept la 500-600 de dolari oricum. Daca e pana in 500... :shock: mai vede... Peste 600 nu cred ca merita... numai lansetele merita peste 600 :lol:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 05 Iun 2011, 19:04

ma mir cum se pot trage astfel de concluzii
lansetele se fac din grafit , material care nu este asa scump pe cind la o mulineta buna intra o gramada de piese din diferite materiale prelucrate si aia costa !

cum poate fi o lanseta mai scumpa sau mai apreciata ca o mulineta buna ?

care e logica parerii ?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 05 Iun 2011, 19:06

:lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 05 Iun 2011, 19:17

fruaur scrie:ma mir cum se pot trage astfel de concluzii
lansetele se fac din grafit , material care nu este asa scump pe cind la o mulineta buna intra o gramada de piese din diferite materiale prelucrate si aia costa !

cum poate fi o lanseta mai scumpa sau mai apreciata ca o mulineta buna ?

care e logica parerii ?
in primul rand intereseaza-te cum se face o lanseta, ca nu este simplu deloc...ia in considerare si fragilitatea ei si costurile producatorului cu garantia(care la noi este 0 dar in afara garantia pe viata la modelele de top este ceva normal)

lanseta este intotdeuna mult mai importanta decat mulineta...la spin, o mulineta de 150$ face fix ceea ce face si una de 600$, pe cand o lanseta de 150$ nu este la fel de sensibila, nu lucreaza la fel in drill sau in lanseu fata de una mai buna...

am intalnit multi care pescuiesc cu exceler sau stradic pe lansete de 300$+ si care prind pesti f frumosi...dar oameni care sa pescuiasca cu exist si cu speedmaster, nu am intalnit....

am pescuit si cu zauber si cu certate si ca distanta lanseului sunt cam pe-acolo...certatele este intradevar mult mai fin si mai usor...dar pestele chiar nu simte asta...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Iun 2011, 19:23

Io personal, vad mulineta ca pe o consumabila. Peste cativa ani, orice mulineta, oricat de smechera va fi uzata, mai ales daca e pescuita intens. Rulmentii se uzeazeaza, se mai strica, si exteriorul mai sufera, roti zimtate, discuri de frana, clickuri... ma rog. Sunt supuse uzurii de diferite tipuri si grade. Inafara de asta, la cate componente are o mulineta, descoperirea materialelor revolutionare imping progresul foare tare in domeniul asta. Mai usor, mai rezistent la uzura, mai rezistent la cald sau frig, indestructibil, noxidabil... ma rog... dar loc mai este pana la o mulineta "forever" sa zic asa, tocmai pentru ca este mai "complicata"

Lansetele in schimb, daca au ajuns la 120 de grame si sunt mega tari, mega sensitive, mega cum vrei (vorbesc mai ales de cele de 400-500 de dolari in sus, ca de alea ziceam), daca au si o croiala ergonomica si caracteristici pe placul tau, pot de-acum fi, cred, daca nu lansete "pe viata", oricum lansete care, cu un minim de ingrijire, pot fi pescuite foarte multi ani. Mai e si atasamentul pescarilor de cate o serie, cate un model, mai e chestia ca e "pe mana ta"... Eu am cateva lansetel pe care le voi pescui pana la sfarsit. Al meu sau al lor :)). N-am ajuns usor aici dar m-am cam oprit. Mulinetele vor imbatrani mult mai repede. Nici ele nu sunt niciuna pe lista de transfer dar cu siguranta, voi simti uzura.

Uite numai in ultimii 5-7 ani ce revolutie a fost, cu duraluminiu fata de aluminiu, cu zaionul, cu titanul, carbonul, cu sisteme tot mai avansate, tamburi long cast, sisteme de franare pe magneti, pe forte magnetice (uite dc-u de la shimano ce bucata de inginerie e...)... pe mulinete vorbesc. Nici lansetele nu si-au atins limita, cu siguranta, dar, parerea mea, sunt mult mai aproape. Nu stiu exact fibrele din care sunt facute cum imbatranesc, si grafitul se descompune in cateva mii de ani... :) - glumesc... deci sincer nu stiu cum se vor comporta in timp mai indelungat dar cu siguranta sunt "capital fix" dupa mine. Mulinetele sunt active circulante. O megamulineta pe o lanseta da 2 lei e o pierdere de timp. O mulineta naspa, pe o megalanseta, daca poate lansa si recupera firul, nu e chiar asa o nenorocire. Lanseta face toata treaba oarecum. Mulineta sa nu-ti faca mizerii, sa nu-ti strice firul (incurcat, taiat, frecat), sa aiba o frana decenta... etc. Bineinteles ca nu trebuie sa iei exemplul meu extrem de bun. Incerc sa iau si mulinete cat mai bune, apropiate de lanseta, sa se potriveasca, sa le echilibreze, sa se completeze, sa iasa un ansamblu bun sau foarte bun. Lansare, forta, dril, viteza de recuperare, ergonomie, echilibru, naluci... ma rog. Dar in totdeauna lanseta e prima pe care o aleg, apoi aleg mulineta "pentru ea" si niciodata mulineta nu va fi mai scumpa, la mine cel putin, chiar daca uneori apropiata, pentru toate motivele de mai sus. :)

Asta e logica pererii.

Nu stiu care e logica rasului astuia, cred ca nu este.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 05 Iun 2011, 19:34

bogdan82 scrie:
in primul rand intereseaza-te cum se face o lanseta, ca nu este simplu deloc...ia in considerare si fragilitatea ei si costurile producatorului cu garantia(care la noi este 0 dar in afara garantia pe viata la modelele de top este ceva normal)

lanseta este intotdeuna mult mai importanta decat mulineta...la spin, o mulineta de 150$ face fix ceea ce face si una de 600$, pe cand o lanseta de 150$ nu este la fel de sensibila, nu lucreaza la fel in drill sau in lanseu fata de una mai buna...

am intalnit multi care pescuiesc cu exceler sau stradic pe lansete de 300$+ si care prind pesti f frumosi...dar oameni care sa pescuiasca cu exist si cu speedmaster, nu am intalnit....

am pescuit si cu zauber si cu certate si ca distanta lanseului sunt cam pe-acolo...certatele este intradevar mult mai fin si mai usor...dar pestele chiar nu simte asta...
ca sa-ti imit stilul de a raspunde as zice ca esti prea arogant cind imi propui ca sa ma intereses cum se face o lanseta

numai pe acest forum au fost postate nenumarate linkuri cu procedee si tururi de fabrici

deci stiu ! nu trebuie sa ma interesez asa cum imi propui tu si asadar tot mesajul tau pe care il imbogatesti cu fel si fel de modele, titluri si alte fasoane brusc nu are nici o valoare asa ca iti propun sa-ti urmezi propiul sfat si inainte de a posta ceva e bine daca te-ai interesa si ai sti despre ce vorbesti sau despre ce se vorbeste

titluri si modele nu mai intimideaza de mult pe nimeni si nici ca unii dau cu ceva si se descurca iar alti dau cu altceva si ei la rindul lor iar se descurca !

cam la atit se limiteaza mesajul tau

atitudine si necunostinta de cauza !

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Iun 2011, 19:37

Io prefer sa nu ne certam. :( Fruaur, cum ti se pare rationamentul dupa care ma ghidez eu? Adica uite, T3-u asta e exemplul cel mai bun. Sa-mi iau numa T3-uri... nu se poate. :)

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 05 Iun 2011, 19:40

Chief scrie:Dar in totdeauna lanseta e prima pe care o aleg, apoi aleg mulineta "pentru ea" si niciodata mulineta nu va fi mai scumpa, la mine cel putin, chiar daca uneori apropiata, pentru toate motivele de mai sus. :)

Asta e logica pererii.

Nu stiu care e logica rasului astuia, cred ca nu este.
deci pe scurt tu zici ca mulineta nu rezista cit lanseta si asadar nu se merita investit si ca punct de plecare ai ca ea sa nu fie mai scumpa ca lanseta

asta e logica ?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 05 Iun 2011, 19:41

Chief scrie:Io prefer sa nu ne certam. :( Fruaur, cum ti se pare rationamentul dupa care ma ghidez eu? Adica uite, T3-u asta e exemplul cel mai bun. Sa-mi iau numa T3-uri... nu se poate. :)
nici nu ti-am raspuns iar tu postezi ca preferi sa nu ne certam ?

cum vine asta ?

nu ti se pare ca mergi inaintea ta ?

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Iun 2011, 19:44

Is batran, stiu io cum degenereaza treaba la "contre" dinastea. Incercam sa conciliez. Imi raspunzi la intrebarea cu rationamentul?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns