Cer parere pt urmatoarele mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
thnx maryus de sfat...okuma insa mie personal mi s-a parut ca merge cel mai prost din toate cele enumerate mai sus. ca firma stiu ca e bunicica, si alumina chiar mi-a placut....dar....presupun ca nici tu n-ai incercat stinson-u si ti-ai exprimat parerea strict pe marca, corect?
cat despre rupt gura targului....nici nu vreau asa ceva. e drept, a da 2 mil pe o mulineta nu e un capat de tara, mai sus, DA mi se pare MOFT. Insa eu cred ca voi fi multumit cu o mulineta din cele de mai sus. Sunt convins ca unii d-aici au scule mult mai scumpe decat mine si n-au prins atat peste, dar si vice-versa. Eu spun ca ar trebui judecat fiecare lucru in parte nu Brand-ul in general....exista exceptii la fiecare firma, si proaste si bune. Eu nu consider "moarta" firma cormoran, cum si Daiwa , Shimano sau Okuma au dat chix-uri. (de exemplu)
cat despre rupt gura targului....nici nu vreau asa ceva. e drept, a da 2 mil pe o mulineta nu e un capat de tara, mai sus, DA mi se pare MOFT. Insa eu cred ca voi fi multumit cu o mulineta din cele de mai sus. Sunt convins ca unii d-aici au scule mult mai scumpe decat mine si n-au prins atat peste, dar si vice-versa. Eu spun ca ar trebui judecat fiecare lucru in parte nu Brand-ul in general....exista exceptii la fiecare firma, si proaste si bune. Eu nu consider "moarta" firma cormoran, cum si Daiwa , Shimano sau Okuma au dat chix-uri. (de exemplu)
La mulinete, fiind parti mecanice nu e bine sa faci rabat.Mai ok ar fi sa iti mai strangi un ban si sa iti iei ceva calumea.Mai ales ca la spinning o mulineta este foarte solicitata.Pe langa Shimano si Daiwa iti recomand Ryobi.Sunt mulinete la Trabucco si la Spro care de fapt sunt facute de Ryobi.Iti poti lua de ex Spro Passion care este o mulineta extraordinara pt banii ei. 

ABU GARCIA cea mai proasta ca si calitate (parerea mea)
okuma stinson este cam nasoala desi sunt fan okuma eu iti recomand sau okuma avenger 20 sau epix pro (sunt foarte multumit de ele si te incadrezi si in pret)
cormoran rodeo 10 rulmenti
sa fim seriosi,
banaxurile mi s-au parut cam nefinisate modele pe care le-am vazut
ORICUM CRED CA TOATE MODELE ALESE DE TINE SUNT FACUTE IN CHINA
DE ACORD CA NU TREBUIE SA DAI UN VAGON DE BANI PENTRU O MULINETA REZONABILA.
okuma stinson este cam nasoala desi sunt fan okuma eu iti recomand sau okuma avenger 20 sau epix pro (sunt foarte multumit de ele si te incadrezi si in pret)
cormoran rodeo 10 rulmenti

the angler is catching xxx, not by the lure
- Bogdan_Alex
- veteran
mai concret?sir.JONES scrie:
cormoran rodeo 10 rulmentisa fim seriosi,

crezi ca nu are, sau crezi ca sunt de proasta calitate? ....ma indoiesc
n-o fi ea buna, da nu cred ca din cauza asta
despre okuma avenger ai dreptate, ar fi de adaugat ca optiune. partea mai proasta este ca pe net cel putin e cam de negasit, daca a vazut-o cineva in magazine in bucuresti sa-mi zica si mie sa ma duc s-o vad. thnx
-
- veteran
PERFECT DEACORD, ABU nu mai este ce a fost, sunt foarte proaste pentru spinning cardinalurile, dupa doua luni de spinning apar jocuri foarte mari, galetu-i praf, sunt penibile, nu merita sa arunci banii pe fereastrasir.JONES scrie:ABU GARCIA cea mai proasta ca si calitate (parerea mea)
cormoran rodeo 10 rulmentisa fim seriosi,

be smart be silent be deadly.....
[quote="Bogdan_Alex"]thnx maryus de sfat...okuma insa mie personal mi s-a parut ca merge cel mai prost din toate cele enumerate mai sus. ca firma stiu ca e bunicica, si alumina chiar mi-a placut....dar....presupun ca nici tu n-ai incercat stinson-u si ti-ai exprimat parerea strict pe marca, corect?
Da...cand am zis de okuma am zi in special de firma ci nu de respectiva mulineta....ai dreptate nu am incercat-o...dar mie personal mi se par destul de bune raport calitate/pret de la okuma exi pro si zeonul......
la pret rezonabil....eu acuma ma chinui sa strang niste bani sa imi achizitionez un combo de pe cabelas format din o mulineta shimano stradic si un cabelas xml....mi se pare o combinatie perfecta....cat despre bani nu pot sa spun ca este chear ieftina dar merita(acest combo ajunge la 250$)....mai am vazut ceva interesant tot pe cabelas,tot un combo,format dintr`o mulineta daiwa exceler si un batz cabelas turney tril II la un pret de 90$....mi se pare un combo destul de reusit la un pret rezonabil..(nush daca am scris corect numele betzelor dar daca am gresit scz)
fir intins all
Da...cand am zis de okuma am zi in special de firma ci nu de respectiva mulineta....ai dreptate nu am incercat-o...dar mie personal mi se par destul de bune raport calitate/pret de la okuma exi pro si zeonul......
la pret rezonabil....eu acuma ma chinui sa strang niste bani sa imi achizitionez un combo de pe cabelas format din o mulineta shimano stradic si un cabelas xml....mi se pare o combinatie perfecta....cat despre bani nu pot sa spun ca este chear ieftina dar merita(acest combo ajunge la 250$)....mai am vazut ceva interesant tot pe cabelas,tot un combo,format dintr`o mulineta daiwa exceler si un batz cabelas turney tril II la un pret de 90$....mi se pare un combo destul de reusit la un pret rezonabil..(nush daca am scris corect numele betzelor dar daca am gresit scz)
fir intins all

.bogdan uite o alternativa de luat in calcul. http://www.rapitori.ro/anunturi_arata.php?id=2201
chear daca un shimano catana nu are 10 rulmenti precum cormoranul respectiv, eu zic ca este o alternativa mult mai buna....
calitatea unei mulinete cu consta in numarul de rulmenti
chear daca un shimano catana nu are 10 rulmenti precum cormoranul respectiv, eu zic ca este o alternativa mult mai buna....
calitatea unei mulinete cu consta in numarul de rulmenti

- StefanDinu
- veteran
personal am folosit o serie de mulinete sa le spunem medii: Okuma, Sert, Abu Garcia.
la inceput (si mai ales in magazin) s-au comportat bine. problemele au aparut dupa un an - doi. dupa o utilizare intensa se poate aprecia calitatea unei mulinete.
Personal am apreciat Okuna Avenger si Sert Helix. si-au pastrat calitatile initiale. Insa Abu Garcia m-a dezamagit profun.
Am renuntat la mulinetele anterioare, sau ma bine zis le-am pus pe banca de rezerva, dupa ce am tinut un Shimano Stadic in mana. Acum am doua Shimano Sustain si nici Stadicul nu mi se mai pare bun !!
In concluzie: mai vorbin peste doi ani cand mulinetele bune azi incep sa aibe jocuri, scarturi si alte "probleme".
la inceput (si mai ales in magazin) s-au comportat bine. problemele au aparut dupa un an - doi. dupa o utilizare intensa se poate aprecia calitatea unei mulinete.
Personal am apreciat Okuna Avenger si Sert Helix. si-au pastrat calitatile initiale. Insa Abu Garcia m-a dezamagit profun.
Am renuntat la mulinetele anterioare, sau ma bine zis le-am pus pe banca de rezerva, dupa ce am tinut un Shimano Stadic in mana. Acum am doua Shimano Sustain si nici Stadicul nu mi se mai pare bun !!
In concluzie: mai vorbin peste doi ani cand mulinetele bune azi incep sa aibe jocuri, scarturi si alte "probleme".
Daca ai de unde si cum....o mulineta care face toti banii este. Nush cine ce crede, dar 99% din mulinete sunt facute in china, ca-s ele scumpe ca-s ieftine. Nush de ce cand spune cineva ca o mulineta e facuta in china tre sa fie de proasta calitate. Eu am o Tierra....si pe aia scrie made in china, dac imi aduc bine aminte. Pe daiwa advantage de casting scrie made in china, si lista continua....Firmele mari dau sa se faca....nush cum va imaginati voi...dar au niste standarde de control al calitatii, care daca nu sunt respectate, obiectele respective nu ajung pe piata.......
Abu eu zic ca face mulinete ff bune....nush daca mulinetele abu de aici sunt un criteriu, mai ales cele la 100lei, pentru ca preturile sunt mult peste valoarea adevarata a unei mulinete, daca te duci s-o iei dintr-un magazin din romania. Aceeasi daiwa care in state e 100$ aici e 250$.Cum s-aajuns la aceste cume fabuloase?
Abu face acum printre cele mai bune mulinete din lume.. De exemplu la mulinetele de casting a printre primii 3-4 cei mai respectati producatori de astfel de mulinete, cu aparitia noilor generatii, si inca sunt chiar foarte laudate. O mulineta de 100ron cumparata de la magazinul "x" nu cred ca va puteti astepta sa mearga finut mai bine de 1an(cred ca am exagerat). Rulmentii sunt acolo, dar n-au cum sa fie de calitate, la un asa pret...o sa va intrebati ce calitate poate fi la un rulment.....este si se simte diferenta. Poate nu se simte acea diferenta cand o cumperi din magazin, dar dupa 1-2 iesiri se va simtii diferenta.
Oricat de mulineta ar fi , o mulineta de spinning nu cred ca se poate nimeni astapta sa tina mai mult de 2-3 ani de zile, in conditiile in care este si pescuita.
Multe din modelele ce se gasesc pe siturile romanesti, daca va puneti sa le cautati pe net nu le veti mai gasi niciunde....macar niste date tehnice sau ceva.
Sper sa reusesti sa faci o alegere, dar la astfel de intrebari fiecare va avea o anumita parere, si fiecare parere va fi diferita. Multe te vor incurca si mai tare. Multi iti vor spune din auzite, si mai putini din incercate, si niciodata nu vei putea sti garantat ca cineva ti-a spus pe bune ce ti-a spus, atat timp cat discutia are loc pe un forum.
Abu eu zic ca face mulinete ff bune....nush daca mulinetele abu de aici sunt un criteriu, mai ales cele la 100lei, pentru ca preturile sunt mult peste valoarea adevarata a unei mulinete, daca te duci s-o iei dintr-un magazin din romania. Aceeasi daiwa care in state e 100$ aici e 250$.Cum s-aajuns la aceste cume fabuloase?
Abu face acum printre cele mai bune mulinete din lume.. De exemplu la mulinetele de casting a printre primii 3-4 cei mai respectati producatori de astfel de mulinete, cu aparitia noilor generatii, si inca sunt chiar foarte laudate. O mulineta de 100ron cumparata de la magazinul "x" nu cred ca va puteti astepta sa mearga finut mai bine de 1an(cred ca am exagerat). Rulmentii sunt acolo, dar n-au cum sa fie de calitate, la un asa pret...o sa va intrebati ce calitate poate fi la un rulment.....este si se simte diferenta. Poate nu se simte acea diferenta cand o cumperi din magazin, dar dupa 1-2 iesiri se va simtii diferenta.
Oricat de mulineta ar fi , o mulineta de spinning nu cred ca se poate nimeni astapta sa tina mai mult de 2-3 ani de zile, in conditiile in care este si pescuita.
Multe din modelele ce se gasesc pe siturile romanesti, daca va puneti sa le cautati pe net nu le veti mai gasi niciunde....macar niste date tehnice sau ceva.
Sper sa reusesti sa faci o alegere, dar la astfel de intrebari fiecare va avea o anumita parere, si fiecare parere va fi diferita. Multe te vor incurca si mai tare. Multi iti vor spune din auzite, si mai putini din incercate, si niciodata nu vei putea sti garantat ca cineva ti-a spus pe bune ce ti-a spus, atat timp cat discutia are loc pe un forum.
Nu sunt expert dar un lucru il stiu sigur si l-am patit pe pielea mea: daca cumperi o mulineta la 1 mil si se strica sa zic dupa a 10 iesire atunci trebuie sa abandonezi treaba si sa iti cumperi alata adica alt milion si tot asa. Parearea mea este sa dai mai multi bani pe un produs mai de calitate si sa te informezi la pescarii prieteni cu ce au pescuit si ce a tinut la ei. Pe forumuri e cam greu pt ca fiecare isi lauda sculele asa ca cel mai bine iti poate spune unu care a lucrat cu un lucru mult timp. Si nu arunca asa banii pe fereastar ca sigur la 1 mil o sa trebuiasca sa iti cumperi alta in scurt timp oricare ar fi firma si oriunde ar scrie ca sunt facut China etc(ati fi uimiti cate etichete se pot falsifica) Sper sa faci alegerea buna!!!
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!