Cele mai bune shad-uri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Stormurile sunt preferatele mele,am prins f bine salau,bibi si stiuca cu ele.Se misca bine si au niste culori care ma multumesc pe deplin. 

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Dan are dreptate,pestele si dispozitia lui dicteaza ce plastic folosesti si pt. ca s-a sustinut anterior ca in state cele mai folosite sunt MISTER TWISTER si MANN'S,eu fiind tot in state( din fericire!!!) cel mai mult folosesc BASS ASSASSIN de 2inch.si cel putin de pe mal de cele mai multe ori prind mai multi pesti decat cei ce pescuiesc in jurul meu.
Fiti siguri ca daca nu as avea rezultate cu BASS ASSASSIN as fii schimbat de mult cu alte plastice si chiar cu cele de 2 inch prind pesti la fel de mari si mai multi ca cei ce pescuiesc cu plastice mai mari.De multe ori cand apa e limpede ca sa prind trebuie sa folosesc jig-uri de 1/32-1/64oz.ca alfel nu prind si nu ma refer la pesti mici,cu jig de 1/16oz. am prins pesti pana la 15kg. si am scapat altii mai mari,dar daca foloseam jig mai greu ....pazeam apa si nu-mi suradea perspectiva.
Nu poti generaliza ,locul in care pescuiesti ,claritatea sau nu a apei,soiurile de pesti urmariti precum si faptul ca locul e mai mult sau mai putin pescuit dicteaza ce plastice sa folosesti.
Dar nu numai acestea influienteaza rezultatul pescuitului,acelas shad sa zicem im mana unui pescar priceput prinde peste pe cand in mana altuia ,doar il sperie....
Unii stiu sa pescuiasca ,dar multi doar le place sa pescuiasca si rezultatele sunt in conformitate cu priceperea lor.
Jean Scurtu
Fiti siguri ca daca nu as avea rezultate cu BASS ASSASSIN as fii schimbat de mult cu alte plastice si chiar cu cele de 2 inch prind pesti la fel de mari si mai multi ca cei ce pescuiesc cu plastice mai mari.De multe ori cand apa e limpede ca sa prind trebuie sa folosesc jig-uri de 1/32-1/64oz.ca alfel nu prind si nu ma refer la pesti mici,cu jig de 1/16oz. am prins pesti pana la 15kg. si am scapat altii mai mari,dar daca foloseam jig mai greu ....pazeam apa si nu-mi suradea perspectiva.
Nu poti generaliza ,locul in care pescuiesti ,claritatea sau nu a apei,soiurile de pesti urmariti precum si faptul ca locul e mai mult sau mai putin pescuit dicteaza ce plastice sa folosesti.
Dar nu numai acestea influienteaza rezultatul pescuitului,acelas shad sa zicem im mana unui pescar priceput prinde peste pe cand in mana altuia ,doar il sperie....
Unii stiu sa pescuiasca ,dar multi doar le place sa pescuiasca si rezultatele sunt in conformitate cu priceperea lor.
Jean Scurtu
-
- veteran
Parerea mea este ca nu inseamna totul cel mai bun shad. Chiar si cel mai bun shad poate sa nu fie pus in valoare de un jig cu o marime si greutate nepotrivita, de o lanseta neadecvata pentru jigging, de o prezentare si o evolutie nenaturala a shad-ului, de o tehnica neperfectionata de jigging. Despre acestea s-ar putea discuta mult mai mult decat despre cel mai bun shad.
bingo Aquaro!
ce faceti daca aveti doar un jig in buzunar, fiindca trusa v-ati uitat-o acasa..? hai sa va spun cu modestie
iei de la un p[rieten crapist (si nebun) o manusa chirurgicala (el le folosea la jucat cu boilesuri ca sa nu-si lase feromnii pe ele) si faci din ea un fel de musca-grub-shad, nici nu conteaza...dar cu pricepere, prinde si aia.
shadurile preferate: manns verzi cu gliter, si unele de la gipo portocalii de vreo 8cm. le-am facut spatele negru, si dungi ca ale bibanului, si o ia de sar scantei.
ce faceti daca aveti doar un jig in buzunar, fiindca trusa v-ati uitat-o acasa..? hai sa va spun cu modestie

shadurile preferate: manns verzi cu gliter, si unele de la gipo portocalii de vreo 8cm. le-am facut spatele negru, si dungi ca ale bibanului, si o ia de sar scantei.
-
- veteran
-
- veteran
salut.de cele mai multe ori tratez shad-ul ca pe un blank.nu se misca ,il operez(nu le fierb niciodata pt ca se lipesc) ,nu are culoare ,ii fac un make -up.chestia asta o fac pt ca m-am plictisit sa alerg dupa arme secrete,pe care unii le cumpara cu kilogramul ,ca sa nu mai prinda si altii.frumos e ,ca astea transformate prind si am devenit dependent de bricolajul asta .cand se uita in cutie ,unii altii, ma intreaba de unde le am,evident de afara .
walleye