Cel mai rezistent si cel mai folosit nod pt ocheti
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pai ii un fel de tesatura peste leader , si firu care duce la mulineta nu se incaleca decit prea tirziu , la capat practic , si cum is atitea spire pe acolo treptat se pierde efectu , asa ca tine mai bine . Pe leader nu se face nici un nod , pur si simplu ii un suport peste care se tese textilu .
Principiul ii ca si la midknot , insa mai simplu de facut , adica posibilitati de a gresi mai mici , ii mai simplu de strins! Mi-o iesit din prima , am legat ce am avut la indemina , Tuf de 40 lb cu YGK de 25 lb , si la tras am rupt numai leaderu , niciodata textilu , jumate din incercari s-o rupt leaderul la peste o palma de unde incepe nodu .
O sa-l incerc si cu cel mai subtire fir textil din dotare , 14 lb textil pe leader seaguar 0,37 .
Principiul ii ca si la midknot , insa mai simplu de facut , adica posibilitati de a gresi mai mici , ii mai simplu de strins! Mi-o iesit din prima , am legat ce am avut la indemina , Tuf de 40 lb cu YGK de 25 lb , si la tras am rupt numai leaderu , niciodata textilu , jumate din incercari s-o rupt leaderul la peste o palma de unde incepe nodu .
O sa-l incerc si cu cel mai subtire fir textil din dotare , 14 lb textil pe leader seaguar 0,37 .
-
- utilizator constant
-
- utilizator constant
- philiphito
- utilizator constant
cel mai des folosesc clinch knot insa din comoditate!!cel mai rezistent este insa de departe palomarul--se foloseste si la pescuit pisici de mare,rechini,conger eel in pescuitul marin!probabil si pe la merlin ,tuna sau alte dracii insa eu va spun doar din ceea ce am incercat!!
cat despre ghergheful orezatului-----ai sansa sa-ti sara dintii din fata si sa ti se incruciseze vederea!!uite noduri pt lider care sunt rezistente,incercate si dureaza pana ajunge ala la a doua tura de 8 tu 10!
http://www.carp-uk.net/knots/shockknots.htm
cat despre ghergheful orezatului-----ai sansa sa-ti sara dintii din fata si sa ti se incruciseze vederea!!uite noduri pt lider care sunt rezistente,incercate si dureaza pana ajunge ala la a doua tura de 8 tu 10!
http://www.carp-uk.net/knots/shockknots.htm
- philiphito
- utilizator constant
nodul asta descris a lui Sarmanul Ghita nu-i cumva ARBOR KNOT?old_radu scrie:citatul iti apartineroshured scrie:de nodul George Sharman a auzit cineva ?![]()
"nodul teoretic se face asa : se trece firul de 2 ori prin ochetul agrafei si se trange , dupa care se face o bucla prin care se trece firul din nou ca un nod simplu , iar la capatul firului se face un alt nod simplu . se strange pana nodul din capatul firului ajunge langa agrafa . "