ce ne mai cumparam

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Ghenadie
veteran
veteran

Re: ce ne mai cumparam

Mesaj de Ghenadie » 01 Iul 2013, 19:40

crysst scrie:
MuskMd scrie:aveai tu asteptari prea mari :lol:
daca ala este excelent, atunci un leatherman charge tti cum este?
No crysst, acum nu fi rau... Vrei sa compari Leatherman... charge ti, cu 30 lei... :lol1: lasa, o piulita de 8 desface si ala de la Lidl
Musk, drace, ce ti- am aratat la Siret... a da, un Leatherman, no, era decat un super tool 300 :lol1:
Hesplica pentru economisti q.e.d

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 02 Iul 2013, 13:56

@Ghenadie.... nu compari letherman cu 30 ron da nici nu poti spune de 30 de ron ca e excelent....aaaa...iti faci treaba cu el....e ok de 2 -3 ori pana se strica......da....dar excelent nu este.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 02 Iul 2013, 20:13

Crysst,
Ai mare dreptate, e o scula de duzina, dar eu m-am referit la un raport calitate/pret. Pentru 30 de lei este chiar Ok.
Nu pot face comparatie cu o scula de firma, indiferent de brand.
Exprimarea a fost neinspirata, dar sunt convins ca ati inteles ideea.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 02 Iul 2013, 20:46

Kkt...acum am ajuns sa dam 300 de lei/euro sau ce naibi or fi pe un patent. Terminati-va fratilor cu tampeniile!!
Eu am un multitool d-asta luat de la Decathlon acum ceva ani, nu mai stiu exact pretul, parca vreo 12 lire sterline, asa tare mi s-a rupt ce firma era ca nici nu m-a interesat, si e "EXCELENT", nu are jocuri, taie, strange, desface, insurubeaza, desurubeaza, poti sa bei si o bere la sticla cu el, si daca ii schimb bateria face si lumina. Aia e o scula sa o ai la tine in trusa pt. momente cand dai de necaz pe garla, nu sa te lauzi pe forumuri ca te-a pacalit o eticheta :lol:
Urasc atarnatorii!

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 02 Iul 2013, 21:01

stefanflorin scrie:Kkt...acum am ajuns sa dam 300 de lei/euro sau ce naibi or fi pe un patent. Terminati-va fratilor cu tampeniile!!
Eu am un multitool d-asta luat de la Decathlon acum ceva ani, nu mai stiu exact pretul, parca vreo 12 lire sterline, asa tare mi s-a rupt ce firma era ca nici nu m-a interesat, si e "EXCELENT", nu are jocuri, taie, strange, desface, insurubeaza, desurubeaza, poti sa bei si o bere la sticla cu el, si daca ii schimb bateria face si lumina. Aia e o scula sa o ai la tine in trusa pt. momente cand dai de necaz pe garla, nu sa te lauzi pe forumuri ca te-a pacalit o eticheta :lol:
Sint de acord cu Florin,cind am publicat in forum ca am cuparat ochelari polarizati cu 12 euros de Decathlon am fost luat in ris,se pare ca lumea nu mai poate pescui numai cu echipament peste 100 euros....

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 02 Iul 2013, 21:03

stefanflorin scrie:Kkt...acum am ajuns sa dam 300 de lei/euro sau ce naibi or fi pe un patent. Terminati-va fratilor cu tampeniile!!
Ai folosit vreodata un letherman? macar unul mediu daca nu unu de top? dupa ce scrii, sunt sigur ca nu. Afirmatia ta este echivalenta cu a unuia care are un matiz si zice : "ce draq mercedes....am un matiz de 3 ani, si am mers cu el si prin gropi si tot masina e si acum, mercedes isi iau aia care nu au nevoie de o masina....vor doar sa se dea mari" .... se poate face analogia cu o lanseta telescopica ruseasca de 15 ron versus stcroix sau orice produs de 2 bani cu unul echivalent de firma si de top.
Ti se pare ok un boga de 150 dolari dar complet aiurea un multifunctional de 200 dolari?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 02 Iul 2013, 22:40

crysst scrie: Ti se pare ok un boga de 150 dolari dar complet aiurea un multifunctional de 200 dolari?
OK mi se par amandoua, pretul lor mi se pare nesimtit.

Comparatia intre matiz si mercedes nu isi are rostul in acest context.

Telescopica prinde la fel de bine ca st. croix-ul. Pescarul face diferenta! (fapt demonstrat de N ori)

Fiecare foloseste ce isi permite, si cel cu bani si cel fara pot avea aceeasi satisfactie de la "jucariile" pe care si le cumpara.
Cine isi permite merge pe gama premium, cine nu, se orienteaza spre ceva care sa-i acopere nevoile.
Sunt chestii pentru care merita sa faci sacrificii, si chestii care nu merita.
Sunt pescari care se rezuma la functionalitate, iar pe de alta parte sunt altii pentru care look-ul e mai important sau la fel de important ca functionalitatea (toti am vrea femei frumoase, dar nu pe toti ne ajuta fatza sau buzunarul, si cea urata si cea frumoasa se caca la fel :lol: ). Etc.

Concluzie: "bufnitele nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi", Twin Peaks.
Urasc atarnatorii!

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 02 Iul 2013, 23:05

@stefanflorin pe final vad ca ti-ai revenit....si ai luat-o pe calea cea dreapta......deci problema nu este ca scula nu isi face banii si ca dai banii pe eticheta....ci problema este ca fiecare isi cumpara ce isi permite....BRAVO , AI DREPTATE 100%, dar asta nu inseamna ca o scula ieftina, de duzina este o scula extraordinara....ci doar "cea mai extraordinara scula care ti-o permiti" ... nitica mare diferenta de nuanta.....nu crezi?

P.S. am intalnit multi retarzi pe forumuri, sper sa nu fii unul dintre ei....te rog nu ma ataca acum cu faptul ca "extraordinar " nu are grad de comparatie.....ca stiu.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 03 Iul 2013, 05:57

dincolo de raportul pret calitate si de aspectul financiar a cat is permite fiecare mai apare un aspect : si anume a cata valoare confera o persoana unui obiect sau categorie de obiecte ;)

adica nah .... e posibil ca tu sa ai ideea in cap ca tre sa ai surubelntia lata cea mai tare. dar nu dai doi lei pe surubelnitele in cruce :lol: szper sa nu fie retarda analogia :lol: :twisted: .... adica desi m-am uitat cu interes si eu la acele lethermanuri mentionate ( si mi-au placut alea de le-am vazut) foarte probabil ca nu mi-as da atat interes cat sa ma apuc sa le studiez sau sa le caut si sa le comand de pe net, implicit sa dau banii pe ele. si eu am o scula din asta de duzina si atat timp cat o folosesc o data la 3 partide..... o investitie superioara nu se justifica :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 03 Iul 2013, 07:03

Toti aveti dreptate, da chiar toti o are pe a lui :lol:
Fiecare isi calculeaza bugetul si isi cumpara instrumente pentru anumite situatii...
Iar pentru cei care au presupus ca Leatherman-u e ceva tinut la gat pe snur, la curea sau in alta parte la vedere, va inselati - sta in rucsac. Nu poti aprecia adevarata valoare a unui instrument pana in momentul in care ai nevoie de el.
Rezbeluri cu "care scula e mai tare" am tot vazut... cea mai tare e aia pe care o ai la tine, cand e nevoie.

Scrie răspuns