ce-i mai important in a asigura un lanseu mai lung?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Ian 2010, 01:18

johnnybravo scrie:batul lui este de 50-100g deci faza cu incarcarea insuficienta as zice ca pica?!
si ca sa exclud parerile legate de fizic, unde ar trebui sa mai lucrez ca sa obtin optimu' din lanseu? (http://www.topculturism.ro/discutii/vie ... c&start=20)
:lol:
Nu vrei wadersi :lol: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 11 Ian 2010, 08:00

i-o i-am zis lui Johnny mai demult sa-si ia barca si gata problemele de genu' asta...
se stie ca de la 70m incolo, muscatura salaului nu prea se mai simte :D
asa te duci frumusel cu barca la 10m de loc, si de acolo cu grele cazne lansezi 10m si i-o pui in sufrajarie lui musiu salau ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 12 Ian 2010, 00:29

barca am, dar n-am cu ce s-o car :D
in 19 poate iau carnetu' si apoi am rezolvat problema lanseului, a salailor mici si a partidelor fara peste :lol:

merci la cei care v-ati dat cu parerea, trebuie sa fac schimb de scule cu prietenu asta al meu, apoi de mulinete si o sa va anunt exact care e buba :)

@marius, sunt vechi, anul asta mi-am propus o revenire completa...am cam 39.5 la brat, creatina n-am luat de 4 ani si nici nu voi mai lua :P

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Ian 2010, 21:32

Incearca cu ulei de masline, o sa vezi ca firul aluneca altfel pe tambur. :wink: De fapt asta e secretul lanseului lung si foarte lung! :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Ian 2010, 21:55

Ulei de masline...... hhmmm !

Mai Johny , mai bine nu bagai pozele alea cu tine ......sau daca tot le bagi sa fi deja dat cu ulei :lol: :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Ian 2010, 22:38

:lol:

BIGFISH
junior
junior

...

Mesaj de BIGFISH » 12 Ian 2010, 23:49

foarte bine faci ca nu mai iei si nu vei mai lua creatina...
ia in schimb o haltera de 60kg si "baga" flexii pana iti "crapa".bicepsii.
apoi poti sa-ti iei linistit si o daiwa 3500 :lol:
dupa ce faci brandu" mare,nu o sa ti se mai para grea dupa o zi de pescuit.
sa vezi lanseuri luuuuuuuungi pe urma.

apropos de bicepsi-incearca tractiuni cu bratele paralele cu priza in supinatie (si prinde de centura si-un disc de 20-25 kg)...nu multe ,vreo 5 serii de 10 reps.
apoi mai incearca si vreo 5 serii de 10 reps de flexii cu haltera z(cu bara stramba,stii tu de care spun...).nimic complicat ,decat serii conventionale.
vorbim dupa (?). :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Ian 2010, 00:51

Adelin scrie:Incearca cu ulei de masline, o sa vezi ca firul aluneca altfel pe tambur. :wink: De fapt asta e secretul lanseului lung si foarte lung! :lol:
o sa va spun o treaba!
legat de uleiul de masline...

Candva demult grecii si-au dat seama ca nu au ce face cu cacarezele lor de fructe...
se uitau la ele... ce-or fi? ce-or fi? sau cum sa le spunem?
O vreme le-a mers greu; nu-s grozav de bune...nici mari nici rosii..nici zemoase. Inutil sa spun ca mii de ani nu s-a omorat nimeni dupa chestiile alea verzi sau negre...sau galbui ca hepatita indecisa...
In sfarsit le-au numit "Masline", si toate s-au schimbat... au vitaminele abcdefghijlmnoprstuvxzyq precum si cateva litere de-ale lor: μηχανμουικούς, sunt bune la aia, si la cealata, intaresc unghiile si nu numai, se pot face masti de noapte, de zi sau de Venetia... :D
Cumva ai fazan la cina si trebuie sa ungi fazanul cu untdelemn..aiurea: nu se face! :D Ulei de Masline!
viata are alta culoare (poate si rahatul) de la masline
Orice sinucigas care se respecta, stie ca funia mai nou nu se mai unge cu sapun Fa, ci cu ulei extravirgin din masline care nu au pacatuit in viata lor...

Va spun o treaba: grecii erau la un pas sa ramana cu maslinele in pom, sau sa si le bage in cr :D

fiindca eu urasc cu pasiune maslinele, uleiul lor, dar mai mult decat toate urasc aceste mituri cu proprietati extraterestre..nemaiauzite..ale maslinelor.

de altfel ideea lui Adelin nu e rea... poate fi chiar buna ;)

e ca fosforul pe penis... nu se ridica , dar ce frumos straluceste...

noapte buna....
si sry de divagatie!

ua maslinele :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Ian 2010, 02:18

xxx, muskii se fac in bucatarie ;)
adelin, hai da-ti cu parerea serios, cu uleiul de masline am incercat de prima data si n-a mers :P
sf, trebuia, la insistentele fanilor :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Ian 2010, 09:28

In lanseul cu combo-spin de pana in 50-70 de m conteaza foarte mult cum alegi combinatia mulineta-lanseta-greutate-grosime fir.Apoi mai conteaza cum aduna mulineta firul si ce diametru si adancime are tamburul dar si cat de bine e tras firul, cum se incarca lanseta si daca dupa descarcare exista vibratii parazitare care sa infraneze lanseul.Despre tehnica de lansare si directia din care bate vantul nu cred ca e cazul sa discutam. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns