discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
johnnybravo
- Moderator

-
o sa facem schimb sa vedem daca intr-adevar e de tehnica vorba cu toate ca nu cred.
Vin cu detalii:
- este mai scund ca mine cu cca 3-5cm, constitutie slabanoaga

- ambele mulinete erau pline, a mea parca usor mai plina ca a lui.
- firul meu avea doar 2 iesiri, al lui era deja decolorat
explicatia cu marimea mulinetei are sens intr-adevar... diferenta de 10cm intre bete nu cred ca ar trebui sa fie determinanta pt ca manerul de la stcroix e mai scurt decat cel de la shimano.
mai sunt si alte pareri?
-
rine
- veteran

in general cu lansetele care au actiune parabolica sau chiar de mijloc arunci mai departe decat cu cele tele sau fast.sunt lanseuri mai putin precise dar mai lungi.
-
Rapala Man
- veteran

rine scrie:in general cu lansetele care au actiune parabolica sau chiar de mijloc arunci mai departe decat cu cele tele sau fast.sunt lanseuri mai putin precise dar mai lungi.
poate e valabil in cazul tau, din punctul meu de vedere este tocmai invers cu un fast lansez cu 25% mai mult decat cu o lanseta parabolica
Dar inportant indiferent daca este una parabolica sau un fast, este sa descoperi la ce greutate se incarca lanseta mai bine si nu in ultimul rand
"'stilul-exercitiu mult
-
old_radu
- veteran

johnnybravo scrie:
mai sunt si alte pareri?
... chiar daca e slabanog , intreaba-l daca fregventeaza "sala"...

-
Rapala Man
- veteran

johnnybravo scrie:o sa facem schimb sa vedem daca intr-adevar e de tehnica vorba cu toate ca nu cred.
Vin cu detalii:
- este mai scund ca mine cu cca 3-5cm, constitutie slabanoaga

- ambele mulinete erau pline, a mea parca usor mai plina ca a lui.
- firul meu avea doar 2 iesiri, al lui era deja decolorat
explicatia cu marimea mulinetei are sens intr-adevar... diferenta de 10cm intre bete nu cred ca ar trebui sa fie determinanta pt ca manerul de la stcroix e mai scurt decat cel de la shimano.
mai sunt si alte pareri?
marimea mulinetei e foarte inportanta , inportant e ca spira care iese din mulineta sa fie corelata cu primul inel careprimeste firul
-
Adi_
- veteran

din punct de vedere al inelului, e dezavantajos daca spira e prea larga, ceea ce duce la o frecare mai mare. asta se intampla daca tamburul mulinetei e prea mare, ceea ce nu cred ca e cazul aici.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
catalin66
- veteran

Sa-i intrebam pe crapari .
Cum arunca ei la 100 si ceva . Si cand nu mai pot pun montura pe vaporase si gata .
Poate ar trebui sa ne dotam si noi cu asa ceva .

. Ducem voblerul pana pe malul celalt , ca intotdeauna e mai bun

-
rine
- veteran

Rapala Man scrie:rine scrie:in general cu lansetele care au actiune parabolica sau chiar de mijloc arunci mai departe decat cu cele tele sau fast.sunt lanseuri mai putin precise dar mai lungi.
poate e valabil in cazul tau, din punctul meu de vedere este tocmai invers cu un fast lansez cu 25% mai mult decat cu o lanseta parabolica
Dar inportant indiferent daca este una parabolica sau un fast, este sa descoperi la ce greutate se incarca lanseta mai bine si nu in ultimul rand
"'stilul-exercitiu mult
uita-te la plaja de putere intre o lanseta moderata si un ex.fast de exemplu.sa vezi ca la moderat e mai larga.oare de ce?
-
grecu
- veteran

si eu cu fast arunc mai bine ...
-
catalin66
- veteran

Rine !
Imi dau si eu cu parerea si poate nu o mai dau in " bradis" .
Cu cat plaja de putere este mai mare la o lanseta cu atat va fi mai moderata in actiune si invers. Dar asta nu insemna ca una cu plaja mai mare va arunca mai departe . Asa am cauta numai din astea.
Si eu arunc mai departe cu un fast . Asa cum se incarca o lanseta, tot asa se descarca in lanseu si asta ajuta la distante mai lungi .
La o lanseta fast nu mai vibreaza varful prea mult dupa descarcare si asta ajuta .