ce-i mai important in a asigura un lanseu mai lung?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Ian 2010, 19:32

o sa facem schimb sa vedem daca intr-adevar e de tehnica vorba cu toate ca nu cred.
Vin cu detalii:
- este mai scund ca mine cu cca 3-5cm, constitutie slabanoaga :P
- ambele mulinete erau pline, a mea parca usor mai plina ca a lui.
- firul meu avea doar 2 iesiri, al lui era deja decolorat

explicatia cu marimea mulinetei are sens intr-adevar... diferenta de 10cm intre bete nu cred ca ar trebui sa fie determinanta pt ca manerul de la stcroix e mai scurt decat cel de la shimano.

mai sunt si alte pareri?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Ian 2010, 19:42

in general cu lansetele care au actiune parabolica sau chiar de mijloc arunci mai departe decat cu cele tele sau fast.sunt lanseuri mai putin precise dar mai lungi.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 09 Ian 2010, 19:46

rine scrie:in general cu lansetele care au actiune parabolica sau chiar de mijloc arunci mai departe decat cu cele tele sau fast.sunt lanseuri mai putin precise dar mai lungi.
poate e valabil in cazul tau, din punctul meu de vedere este tocmai invers cu un fast lansez cu 25% mai mult decat cu o lanseta parabolica
Dar inportant indiferent daca este una parabolica sau un fast, este sa descoperi la ce greutate se incarca lanseta mai bine si nu in ultimul rand
"'stilul-exercitiu mult

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Ian 2010, 19:48

johnnybravo scrie:
mai sunt si alte pareri?
... chiar daca e slabanog , intreaba-l daca fregventeaza "sala"... :lol:

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 09 Ian 2010, 19:52

johnnybravo scrie:o sa facem schimb sa vedem daca intr-adevar e de tehnica vorba cu toate ca nu cred.
Vin cu detalii:
- este mai scund ca mine cu cca 3-5cm, constitutie slabanoaga :P
- ambele mulinete erau pline, a mea parca usor mai plina ca a lui.
- firul meu avea doar 2 iesiri, al lui era deja decolorat

explicatia cu marimea mulinetei are sens intr-adevar... diferenta de 10cm intre bete nu cred ca ar trebui sa fie determinanta pt ca manerul de la stcroix e mai scurt decat cel de la shimano.

mai sunt si alte pareri?
marimea mulinetei e foarte inportanta , inportant e ca spira care iese din mulineta sa fie corelata cu primul inel careprimeste firul

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Ian 2010, 20:02

din punct de vedere al inelului, e dezavantajos daca spira e prea larga, ceea ce duce la o frecare mai mare. asta se intampla daca tamburul mulinetei e prea mare, ceea ce nu cred ca e cazul aici.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 09 Ian 2010, 20:16

Sa-i intrebam pe crapari . :D

Cum arunca ei la 100 si ceva . Si cand nu mai pot pun montura pe vaporase si gata .

Poate ar trebui sa ne dotam si noi cu asa ceva . :lol: . Ducem voblerul pana pe malul celalt , ca intotdeauna e mai bun :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Ian 2010, 20:34

Rapala Man scrie:
rine scrie:in general cu lansetele care au actiune parabolica sau chiar de mijloc arunci mai departe decat cu cele tele sau fast.sunt lanseuri mai putin precise dar mai lungi.
poate e valabil in cazul tau, din punctul meu de vedere este tocmai invers cu un fast lansez cu 25% mai mult decat cu o lanseta parabolica
Dar inportant indiferent daca este una parabolica sau un fast, este sa descoperi la ce greutate se incarca lanseta mai bine si nu in ultimul rand
"'stilul-exercitiu mult
uita-te la plaja de putere intre o lanseta moderata si un ex.fast de exemplu.sa vezi ca la moderat e mai larga.oare de ce?

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 09 Ian 2010, 20:38

si eu cu fast arunc mai bine ...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 09 Ian 2010, 20:59

Rine !

Imi dau si eu cu parerea si poate nu o mai dau in " bradis" .

Cu cat plaja de putere este mai mare la o lanseta cu atat va fi mai moderata in actiune si invers. Dar asta nu insemna ca una cu plaja mai mare va arunca mai departe . Asa am cauta numai din astea.

Si eu arunc mai departe cu un fast . Asa cum se incarca o lanseta, tot asa se descarca in lanseu si asta ajuta la distante mai lungi .

La o lanseta fast nu mai vibreaza varful prea mult dupa descarcare si asta ajuta .

Scrie răspuns