Capacitate tambur textil - monofilament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
OK! No problem!eugen scrie:CDan,
mi-am recitit mesajul si recunosc ca am fost virulent intr-un mod gratuit, alunecand pe langa subiectul discutiei. la modul foarte serios, nu am vrut sa te jignesc. aveam pur si simplu intr-o stare de spirit tampita, probabil de la faptul ca ma chinui de zor sa ma las de fumat si nu reusesc. in fine, asta e alta poveste. inca o data imi cer scuze!
numai bine!

Ca te lasi de fumat te sustin, si daca ai si reusi te voi admira. Succes!

Eu m-am lasat acum 15 ani (dar nu fumasem prea multi ani inainte, cu toate ca fumam c-am mult pe zi) intr-o singura zi. Fara ca sa recidivez. Asa ca, inca o data, mult succes!

Expert in a invata rima sa inoate.
Nu sunt Dan dar cred ca nu o sa te deranjeze mai multe raspunsuri pe tema:eugen scrie:dane, poate-mi zici si mie cum ai facut sa te lasi. eu mai am o singura speranta acum, se scumpesc tigarile si poate asa n-am incotro.
todi, nu numa' tu te distrezi cu lectura la topicul ala.
Toti cei ii cunosc si care au renuntat la fumat au facut-o spontan, de genul "eu din clipa asta numai fumez".
Nu stiu pe nimeni sa se fi lasat treptat (prin reducerea numaruli de tigari la 0) si de aceea nu cred in metoda asta.
Mai greu e prima saptamina. In timpul discutiilor mai aprinse/perioadelor mai tensionate o sa ai gestul (involuntar) de a pune mina pe pachetul de tigari.
La mai toti efectul dupa ce s-au lasat de fumat a fost cresterea in greutate.
Acum, depinde numai de tine.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
nu-sh ce sa zic teodor, la mine nu tine. n-am vointa suficienta cred. singurul moment cand nu le sudez e cand pescuiesc. cred ca cea mai buna terapie ar fi sa stau la peste vreo saptamana doua non stop. problema e ca mereu pe drum la pescuit fumez triplu de nerabdare ca nu mai ajungem odata.
anyway, o sa vad eu cum, cumva o rezolv si p-asta.

eugene, eu am o varianta si mai buna pt. tine.
prin mai, ia-ti concediu 2 saptamani, du-te undeva la munte, la pastrav, si pescuiesti toata ziua. sa nu ai tigari la tine, si nici loc de unde sa-ti poti lua. si uite asa, poate o sa reusesti
prin mai, ia-ti concediu 2 saptamani, du-te undeva la munte, la pastrav, si pescuiesti toata ziua. sa nu ai tigari la tine, si nici loc de unde sa-ti poti lua. si uite asa, poate o sa reusesti

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- mihaimircea
- veteran
Mi-am luat un Daiwa Capricorn 2000 si vreau sa pun textil pe tambur.
Cine mai are textil pe un Capricorn 2000, sa-mi spuna si mie de care/lbs si cati metri/yds si cu ce umplutura a pus (daca a pus unmplutura).
Cred ca e mai simpla abordarea asta decat sa intreb cat metri ar intra etc.
Multam tare!
Cine mai are textil pe un Capricorn 2000, sa-mi spuna si mie de care/lbs si cati metri/yds si cu ce umplutura a pus (daca a pus unmplutura).
Multam tare!
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Salut,mihaimircea scrie:Mi-am luat un Daiwa Capricorn 2000 si vreau sa pun textil pe tambur.
Multam tare!
Daca as fi in locul tau, eu as face in modul urmator:
- as alege pt umplutura un fir mono cam cu aceeasi rezistenta ca firul textil
- bobinez intii firul textil pe tambur
- leg firul mono de textil si continui bobinarea pina cind tamburul e plin (adica pina la circa 2 mm de cant)
- dau firele jos si le bobinez inapoi in ordine inversa (am o mulineta de tipul baitcast f mare pe care o folosesc la operatia asta)
Firul care il pui trebuie sa fie de pina in 0,20mm. Care marca si model las pe altii sa i-ti recomande. Eu as folosi SpiderWire Fusion, FireLine sau Ron Thompson DynaVision. Asta numai pt ca astea sint textilele care le am in casa.
Fir intins!
Expert in a invata rima sa inoate.