bimini twist - intrebari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

bimini twist - intrebari

Mesaj de johnnybravo » 06 Iul 2008, 22:24

cate spire faceti intr-un sens si in cel opus?
cu ce tip de nod legati leaderul de bucla bimini twist?
pana acum am folosit uni-to-uni ca si nod pt imbinarea textilului cu leader mai gros dar nu e deloc cea mai fericita alegere si m-am decis sa incerc varianta cu bimini twist care e destul de complicata :x

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Iul 2008, 23:36

Nodu cu pricina tre sa treaca prin inelele lansetei?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Iul 2008, 23:46

Bimini nu ii un nod propriu-zis , ii un shock absorber . Odata ce ai bucla facuta faci cam ce vrei . Io folosesc uni-to-uni cu bucla facuta , mai putin bristol interior . Bristol cu naluci mai usoare , daca as lansa cu max. 25 as face bristol , il poti baga prin inele mai bine , cu un fir mai subtire . daca bagi leader gros , la stiuca , atunci uni-to-uni d
Mai ii si varianta clinch pe bucla , problema ca daca te bagi in bat in fiecare lansare ( la mine conteaza sa arunc departe , foarte-foarte rar dau la punct fix ) si ai naluci mai grele rupi leaderul , il taie textilu , si-ti pleaca naluca in lanseu , vorbesc de naluci de 30-40 plus intensiv , si incarcat batu bine in fiecare lansare .
Practic , daca dai normal , cu leader ceva mai tare decit textilu , si faci totul bine , in caz de agatatura se rupe textilu deasupra buclei .
Fac un bimini fast ( da lumea niste denumiri :lol: ) , bag cam 40 pin la 44 de spire . Cei care dau cu fire super groase fac si 70 de spire . Banuiesc ca tu il faci inca normal , ca sa zic asa , cu textil 20 pe-o parte si vreo 20 pe cealalta . Cu mono merg mai putine .
Mai este o chestie numita twisted , care ii o bucla , in mod normal pe mono , si la care nu i se taie mustatile , ci se rasucesc-impletesc pentru a obtine un leader pentru dinti , sau ce se doreste . Mai nou am vazut ca aia care baga pe la tropice fac bucla bimini pe textil , dupa care baga un leader twisted din fluorocarbon , in felu asta evita perucile sau rupturile in lanseu cind tre sa dea cu leader mai lung si au nodu printre inele sau pe tambur , pentru ca nu au nod ca sa agate .

In cazu in care ti se pare prea complicat , legi unu din asta , tine cit un uni-to-uni , si ii very friendly :lol: cu inelele . Il poti lega pe leader de 0,90 daca-i cazu .
http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C01634.jpg

Fir Intins!!!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 07 Iul 2008, 08:48

vreau sa fac bucla bimini twist pe textil (15lbs), 20spire intr-un sens, cate sa fac in celalalt sens?
de bucla o sa leg leader-ul (16lbs) cu nod clinch, trilene, palomar, nu conteaza asa tare.

tavi, deobicei nu dar ai putea sa-mi dai un sfat in ambele cazuri :wink:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Iul 2008, 08:56

jonny, ai facut pana acum bucla bimini?
tu faci spirele doar intr-un sens, in sens invers se fac singure prin rasucire.
eu fac cam 30 spire, dar se pot face si mai multe.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Iul 2008, 09:14

johnnybravo scrie:vreau sa fac bucla bimini twist pe textil (15lbs), 20spire intr-un sens, cate sa fac in celalalt sens?
de bucla o sa leg leader-ul (16lbs) cu nod clinch, trilene, palomar, nu conteaza asa tare.

tavi, deobicei nu dar ai putea sa-mi dai un sfat in ambele cazuri :wink:
Daca nu ai nevoie sa-ti treaca prin inele, iti recomand asa ceva:
http://www.taimen.com/mt/product_info.p ... cts_id=477
Microringuri se cheama parca, sunt niste inele mici ne-despicate.
Muult mai simplu de legat.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Iul 2008, 09:18

adica sa renunte la bimini?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Iul 2008, 09:53

De ce nu?
Mie mi se pare mai simplu de legat un inel decat bimini.
Evident nu e recomandat sa il treci prin inelele lansetei.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Iul 2008, 09:57

avantajul buclei bimini este ca nu scade din rezistenta firului.
ca sa legi textilul de inel va trebui sa folosesti alt nod care va scadea din rezistenta textilului.
si crede-ma ca daca faci odata bimini, nu ti se va mai parea asa de greu. in opinia mea nu e greu deloc. sunt alte noduri mai greu de facut decat bimini :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Iul 2008, 10:07

Varianta cu inel e mai rapida totusi. Daca faci un nod corect pe inelul ala tine rezonabil. E si asta o varianta, nu e neaparat cea mai buna.

Scrie răspuns