bimini twist - intrebari
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
da, e o varianta, dar eu cred ca se va rupe destul de frecvent la nodul dintre textil si inel. in cazul asta nu doar ca pierzi inelele alea degeaba, dar iti ia mai mult timp sa refaci toata montura decat daca ar trebui sa schimbi doar liderul.
repet, eu folosesc textil de 15 lb, nod bimini si lider fluorocarbon tot de 15 lb. de fiecare data se rupe liderul.
repet, eu folosesc textil de 15 lb, nod bimini si lider fluorocarbon tot de 15 lb. de fiecare data se rupe liderul.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Tavi , si eu foloseam inventii din alea acum trei ani , ba chiar acum doi ani . Uite aici cite ceva despre bimini http://www.westernangler.com.au/default ... icle&ID=87 .
Fir Intins!!!
Fir Intins!!!
Da , textilu taie mono , ii asemanator cu cea ce lega Jean Scurtu , doar ca Jean nu facea bimini . Daca te pui sa lansezi chesti grele , fortezi in lansare si pleaca naluca .Tavi scrie:Adica bucla din textil taie mono, nu?
Mersi pt. articol SF, e bun.
La varianta cu microring cred ca ar trebui un leader de rezistenta inferioara.
Si daca dai la stiuca cu walkere , unde ai posibilitate foarte mare sa-ti puna botu inaintea naluci , diferit fata de ce se intimpla la minnow-uri , unde posibilitatile is mai mici? Cu inel poti folosi orice leader vrei , ba chiar poti face bucla , si cu bucla bimini facuta sa legi microringu ,o sa ai un extra de power pe linie

Fir Intins!!!
Da, asta era cea mai mare grija a mea, ca o sa-mi atace stiuca microringu
Buna idea cu bucla pe inel.
Daca dau dupa stiuca pun struna, nu ma complic cu microring.
Oricum de fapt nu prea cred ca poate fi folosit, sau ma rog, nu ala micro in combinatie cu lider serios, nu cred ca incape un mono gros prin el, ma mir ca nu v-ati prins

Buna idea cu bucla pe inel.
Daca dau dupa stiuca pun struna, nu ma complic cu microring.
Oricum de fapt nu prea cred ca poate fi folosit, sau ma rog, nu ala micro in combinatie cu lider serios, nu cred ca incape un mono gros prin el, ma mir ca nu v-ati prins

- johnnybravo
- Moderator
am incercat cu mono si nefacand miscarea cum trebuie ma apucasem sa fac si spirele in sens invers (n-am dus nodul pana la capat).Adi_ scrie:jonny, ai facut pana acum bucla bimini?
tu faci spirele doar intr-un sens, in sens invers se fac singure prin rasucire.
eu fac cam 30 spire, dar se pot face si mai multe.
azi am repetat procedura cu textil, dupa ce am facut 20 de spire si am strans, intr-adevar s-au facut spirele inverse automat

cam cat faci bucla de mare? o formezi/bagi pe ceva obiect asa cum am vazut prin poze? eu am incercat sa o tin cu degetul si a fost ok, mi-a iesit cam de 3-5cm