bimini twist - intrebari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Iul 2008, 01:38

Tavi scrie: Marimi si culori, nu? Negri de exemplu...
, Mai , la ora asta nu-s in stare sa ma gindesc la ce vrei sa zici :lol: :lol:

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Iul 2008, 08:19

johnnybravo scrie: azi am repetat procedura cu textil, dupa ce am facut 20 de spire si am strans, intr-adevar s-au facut spirele inverse automat :D super simplu!
cam cat faci bucla de mare? o formezi/bagi pe ceva obiect asa cum am vazut prin poze? eu am incercat sa o tin cu degetul si a fost ok, mi-a iesit cam de 3-5cm
hai sa incerc sa-ti explic cum fac eu...
fac o bucla in care bag doua degete(aratatorul si... mijlociul :) )
capatul firului il tin intre dinti iar cealalta parte o tin in mana stanga. incep sa fac spirele prin rasucirea buclei cu cele doua degete, practic e o miscare de rotatie din articulatia pumnului. in tot acest timp, tin firul intins. dupa ce am facut nr. de spire dorit, incep si departez cele doua degete din bucla, in acelasi timp lasand mai moale capatul firului ce-l tin intre dinti ca sa-i permit sa se rasuceasca inapoi spre bucla. cand a ajuns la capat, fac doua noduri (ca un fel de uni knot, dar cu o singura trecere) peste un fir al buclei, apoi inca doua noduri peste ambele fire ale buclei. si asta-i tot.
daca o intind, bucla rezultata are aprox. 5-7 cm.
daca nu ai inteles, o sa-ti arat live :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 08 Iul 2008, 10:58

merci, am inteles :D

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Iul 2008, 16:33

Adi_, la cate rupturi refaci bucla bimini? daca nu o refaci, nu se deterioreaza in timp?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Iul 2008, 16:39

hmm... nu stiu la cate. la f. multe :)
ma uit in locul unde se leaga liderul, si daca observ ca e uzat textilul in acel loc, refac bucla. daca nu, nu.
mi s-a intamplat de cateva ori(f. putine) sa se rupa textilul in acel loc, incercand sa rup/scap din agatatura. dar in zona nodului bimini nu s-a rupt niciodata.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Iul 2008, 00:23

din pacate am rupt doar de 3 ori in ultima sesiune de jigging asa ca nu pot trage o concluzie clara...din cele 3 rupturi, una a fost din leader la nodul de pe jig, alta la nodul de pe bucla bimini care a supravietuit, iar cea de-a 3-a mi-a rupt bucla asa ca am refacut-o.
Imi pare rau ca am pierdut cred ca jumatate de rola pana acum si trebuie sa vad ce fac cu firul....credeti ca o bucla bimini de 10lbs (powerpro) ar supravietui unui leader yozuri mirage de 16lbs? daca da ma gandesc sa bag peste firul ramas de 15lbs o rola de 10lbs care deocamdata someaza... :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Iul 2008, 02:11

johnnybravo scrie:, alta la nodul de pe bucla bimini care a supravietuit,
Cum am zis , nu-i un nod normal ,ii un shock absorber , rolu ii sa cistigi power pe linie , atita vreme cit dai cu un leader mai tare , real , decit linia de pe mulineta , leader care nu-i afectat de zgirieturi anterioare ,nu ai cum sa rupi nodu pe bucla , eventual ti-a scapat , sau daca faci chestia aia care o face Adi , si pe care eu nu o folosesc .

Habar nu am cum se pupa pp de 10 cu leader de 15 , adica tre sa se rupa textilu deasupra buclei, da in mod normal leaderu poate sa aiba diferite grosimi , implicit rezistente la tractiune , deci fiecare se gindeste ce leader ii trebuie si pentru ce , deci nu stiu cum se pupa .

Io zic ca-ti faci prea multe probleme , poate nici nu-ti trebuie leader pe unde dai 8)

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Iul 2008, 09:04

jonny, cat textil ti-a mai ramas pe tambur? de ce nu bagi mono sub el daca vrei sa-l aduci mai aproape de buza?
daca ai tambur de rezerva eu zic sa faci asa: adaugi mono peste textilul ramas pana ajungi la buza, dupa care il intorci pe tamburul de rezerva. toata treaba dureaza vre-o 10-15 minute :wink:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Iul 2008, 21:52

am mono..am avut initial de 0.20 dupa care am tot rupt din textil si acum am 0.35 legat uni2uni cu textilul si imi cam deranjeaza felul cum se pune firul pe mulineta (putin). Dupa ce lansez, nodul cu mono se vede printre spirele ramase si ma gandesc sa nu afecteze distanta lanseului... o sa pun mono mai subtire sa vad cum se prezinta nodul de imbinare.

sf, m-am exprimat poate gresit, deci leaderul s-a rupt la nodul cu bucla bimini o data, o data la nodul de pe jig iar cea de-a treia ruptura a fost la bucla bimini care a fost taiata.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 15 Iul 2008, 22:10

Ati incercat FISHERMAN'S BEND KNOT 1 si 2 ? Dar Albright sau Shock? Eu cu Shock leg pike-mono-ul de 0,50 mm cu PP de 0,17 mm cand o caut pe madam Esox. :wink:
Si nu numai!

8)
...... ><(((@> .......

Scrie răspuns