discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
tudor
- Moderator

-
Dupa 22 de ani de voiaje de pescuit si multe lansete rupte...

-
ovidiu
- veteran

-
una dintre cele mai mari enigme cu care m-am confruntat a fost o intamplare pe care a patit-o tatane-meu; i-a ramas blocata lanseta de 2,7m din 2 bucati... a incercat in fel si chip , inclusiv cu cauciucul... s-au adunat ingineri etc; era la locul de munca... ma suna pe mine.. si ma strafulgera o idee: i-am zis sa intepe dopul de cauciuc din fundul lansetei...ca cine stie cum poate s-a vidat sau ceva de gen... si surpriza..dupa ce a intepat dopul (eu asteptand in telefon) a iesit foarte lejer... era o lanseta compozita dinainte de mufarile tip spigot...
spor la depanare!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
p5ih0
- veteran

-
floriol, argus, untdelemn de la bunica , vaselina sau de ce nu o crema grasa. dai pe mufarea un pic peacolo, freci bine si il lasi cateva minute. daca tot nu merge, NU-L FORTA. ceva sigur no sa iasa bine. lasa-l pana se poate demufa usor, chit ca e vorba de cateva zile...

-
stefi oprea
- veteran

uscatorul de par si wd-40 e treaba sfanta
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"
-
edy.tm
- veteran

-
p5ih0 scrie:floriol, argus, untdelemn de la bunica , vaselina sau de ce nu o crema grasa. dai pe mufarea un pic peacolo, freci bine si il lasi cateva minute. daca tot nu merge, NU-L FORTA. ceva sigur no sa iasa bine. lasa-l pana se poate demufa usor, chit ca e vorba de cateva zile...

In nici un caz ulei de casa . !
Taica-miu a avut multe lucruri de reparat tocmai din cauza asta, oamenii bagau in mecanisme Ulei de Casa. Acuma nu stiu sigur, darrr.
probabil nici pentru bat nu-i bun, deoarece se face uleiul ca un clei...
Macar ai incercat ?
-
edi_curiosul
- veteran

-
si eu am batul, mereu patesc asa, dimineata cand il montez e racoare, la plecare e cald, ce fac:
il tin la imbinare in apa 30sec, iese imediat fara prob
asa fac cu el de ani de zile, si mg
-
kuin tauti
- veteran

manusi de neopren ...
-
SF
- veteran

Mda!
Acu 2 saptamani la un pescuit unde ma asteptam la ceva actiune , mi-am montat lanseta asa , mai teapan ! Aspire Game de 80-200 !
Am desfacut batu intre 2 , insa am desfacut si inelu de plecare in operatiune ! Ii posibil sa-l fi nenorocit , o scos neste sunete nemaiauzite cand il rasuceam !, si aveam senzatia ca simte ceva , nu stiu ce , in mana , in timpu operatiunii !
Am vrut sa-l duc acasa intreg , insa pin la masina drumu nu-i deloc ortodox , si ii indicat sa ai lucrurile bine pe tine si mana libera , asa ca am fortat treaba !
Bine ca am avut de ce prinde , gripu la bat ii ca o coada de lopata iar inelu deja ii prins la loc !
-
JONES
- veteran

-
Cea mai buna metoda am vazut-o pe youtube. Trebuie doi oameni care prind ambii de fiecare parte a mufari si trag in acelasi timp unul contra celuilalt. In felul asta forta e mare dar mufare fiind prinsa de 4 maini e mai sigura.
SFATUL MEU FOLOSITI CEARA PENTRU MUFARI ca sa evitati pe viitor intepenirea. (sau orice ceara e buna).
Degripantul e solutie de criza (WD 40 are si degresant destul de puternic asa ca poate distruge blankul destul de usor).
the angler is catching xxx, not by the lure
-
edi_curiosul
- veteran

-
ce riscuri sunt sa iti lansezi primul tronson o data cu naluca si mai rau pierderea lui daca ungem imbinarea cu diverse antigripante?