BIG PROBLEM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 12 Iul 2010, 12:54

attilaf scrie:
tudor scrie:Iei o camera veche de bicicleta sau de masina. O tai in 2 bucati. Infasori o bacata pe fiecare transon si vei reusi foarte usor sa le separi fara sa astepti, fara sa schimbi temperatura si fara pagube.
http://www.youtube.com/watch?v=yvBJXfsDi8s
sau
http://www.youtube.com/watch?v=_e28jCUYCkU

Stie Tudor ce stie...
Dupa 22 de ani de voiaje de pescuit si multe lansete rupte... :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 12 Iul 2010, 14:39

una dintre cele mai mari enigme cu care m-am confruntat a fost o intamplare pe care a patit-o tatane-meu; i-a ramas blocata lanseta de 2,7m din 2 bucati... a incercat in fel si chip , inclusiv cu cauciucul... s-au adunat ingineri etc; era la locul de munca... ma suna pe mine.. si ma strafulgera o idee: i-am zis sa intepe dopul de cauciuc din fundul lansetei...ca cine stie cum poate s-a vidat sau ceva de gen... si surpriza..dupa ce a intepat dopul (eu asteptand in telefon) a iesit foarte lejer... era o lanseta compozita dinainte de mufarile tip spigot...

spor la depanare!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 12 Iul 2010, 15:05

floriol, argus, untdelemn de la bunica , vaselina sau de ce nu o crema grasa. dai pe mufarea un pic peacolo, freci bine si il lasi cateva minute. daca tot nu merge, NU-L FORTA. ceva sigur no sa iasa bine. lasa-l pana se poate demufa usor, chit ca e vorba de cateva zile... :roll:

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 12 Iul 2010, 15:06

uscatorul de par si wd-40 e treaba sfanta
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 12 Iul 2010, 15:26

p5ih0 scrie:floriol, argus, untdelemn de la bunica , vaselina sau de ce nu o crema grasa. dai pe mufarea un pic peacolo, freci bine si il lasi cateva minute. daca tot nu merge, NU-L FORTA. ceva sigur no sa iasa bine. lasa-l pana se poate demufa usor, chit ca e vorba de cateva zile... :roll:
In nici un caz ulei de casa . !
Taica-miu a avut multe lucruri de reparat tocmai din cauza asta, oamenii bagau in mecanisme Ulei de Casa. Acuma nu stiu sigur, darrr.
probabil nici pentru bat nu-i bun, deoarece se face uleiul ca un clei...

Macar ai incercat ?

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 12 Iul 2010, 16:45

si eu am batul, mereu patesc asa, dimineata cand il montez e racoare, la plecare e cald, ce fac:

il tin la imbinare in apa 30sec, iese imediat fara prob

asa fac cu el de ani de zile, si mg

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 12 Iul 2010, 17:33

manusi de neopren ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iul 2010, 01:08

Mda!

Acu 2 saptamani la un pescuit unde ma asteptam la ceva actiune , mi-am montat lanseta asa , mai teapan ! Aspire Game de 80-200 !

Am desfacut batu intre 2 , insa am desfacut si inelu de plecare in operatiune ! Ii posibil sa-l fi nenorocit , o scos neste sunete nemaiauzite cand il rasuceam !, si aveam senzatia ca simte ceva , nu stiu ce , in mana , in timpu operatiunii !

Am vrut sa-l duc acasa intreg , insa pin la masina drumu nu-i deloc ortodox , si ii indicat sa ai lucrurile bine pe tine si mana libera , asa ca am fortat treaba !
Bine ca am avut de ce prinde , gripu la bat ii ca o coada de lopata iar inelu deja ii prins la loc !

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Iul 2010, 07:31

Cea mai buna metoda am vazut-o pe youtube. Trebuie doi oameni care prind ambii de fiecare parte a mufari si trag in acelasi timp unul contra celuilalt. In felul asta forta e mare dar mufare fiind prinsa de 4 maini e mai sigura.

SFATUL MEU FOLOSITI CEARA PENTRU MUFARI ca sa evitati pe viitor intepenirea. (sau orice ceara e buna).
Degripantul e solutie de criza (WD 40 are si degresant destul de puternic asa ca poate distruge blankul destul de usor).
the angler is catching xxx, not by the lure

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 13 Iul 2010, 08:50

ce riscuri sunt sa iti lansezi primul tronson o data cu naluca si mai rau pierderea lui daca ungem imbinarea cu diverse antigripante?

Scrie răspuns