beneficiile si inconvenientele leaderului de fluorocarbon
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
beneficiile si inconvenientele leaderului de fluorocarbon
poate cei ce au folosit leader de fluorocarbon poate ne pot da cateva informatii despre beneficiile si inconvenientele folosirii acestuia, cand este indicat, etc
-
- senior
Eu folosesc numai leader fluorocarbon
Incoveniente nu am nici unul.
Beneficii nu stiu ce sa spun, cel mai mare beneficiu e de ordin psihologic.
Am o incredere mare, mare de tot. si sentimentul ca pentru peste eu sunt
"omul invizibil".
Stau mai linistit la pescuit pentru ca am asa o certitudine ca nu se poate mai bine decat atat.
Daca as da cu mono leader si nu iau nimic incepe monologul interior
"Ce as mai fi prins daca aveam fluoro, etc etc"
Daca nu iau nimic nici cu fluoro, e simplu- azi nu a vrut sa manance.

Incoveniente nu am nici unul.
Beneficii nu stiu ce sa spun, cel mai mare beneficiu e de ordin psihologic.
Am o incredere mare, mare de tot. si sentimentul ca pentru peste eu sunt
"omul invizibil".
Stau mai linistit la pescuit pentru ca am asa o certitudine ca nu se poate mai bine decat atat.
Daca as da cu mono leader si nu iau nimic incepe monologul interior
"Ce as mai fi prins daca aveam fluoro, etc etc"
Daca nu iau nimic nici cu fluoro, e simplu- azi nu a vrut sa manance.

Re: beneficiile si inconvenientele leaderului de fluorocarbo
Beneficiile sunt ,ca daca sti sa pescuiesti, prinzi mai multi pesti decat daca ai pescui cu mono normal,inconveniente pot aparea doar daca folosesti firul pe mulineta ca fir principal,deoarece fluorocarbonul e mai putin flexibil ca un mono normal,insa tinand cont ca fluorocarbonul e scump e mai bine sa-l folosesti ca leader pescuind cu fir textil linie principala.Mark Twain scrie:poate cei ce au folosit leader de fluorocarbon poate ne pot da cateva informatii despre beneficiile si inconvenientele folosirii acestuia, cand este indicat, etc
Cand este indicata folosirea fluorocarbonului???Intotdeauna!!!
Eu nu mai pescuiesc cu mono normal de peste 12 ani,pescuiesc cu textil +leader fluorocarbon si pot spune ca prind destui pesti,mai mult decat daca as pescui cu leader mono normal.
Cel putin dupa parerea mea ai mai multe avantaje folosind fluorocarbonul decat mono normal,insa fiecare poate crede ce vrea el si proceda ca atare.
Jean Scurtu
- costica_fishing
- veteran
-
- utilizator constant
labe neficii
, as mai adauga doo :
1. leaderul de fluoro printr-o portanta superioara asigura o planare mai lina a ''shlapului'', adeca un joc mai natural
2. ca si consistenta e mult mai tare ca un mono obisnuit si-ti da o sansa in plus la stiuca ( vb de fluoro de la 0.3 -0.33) - pescariciu stie de ce
la insuficiente si insatisfactii profunde e una singura ; cand dai la locuri in care agata des si pierzi si mai des......faci la noduri de-ti ese pe nas ...sfarsind invariabil in dezmierdari clerice .....

1. leaderul de fluoro printr-o portanta superioara asigura o planare mai lina a ''shlapului'', adeca un joc mai natural
2. ca si consistenta e mult mai tare ca un mono obisnuit si-ti da o sansa in plus la stiuca ( vb de fluoro de la 0.3 -0.33) - pescariciu stie de ce

la insuficiente si insatisfactii profunde e una singura ; cand dai la locuri in care agata des si pierzi si mai des......faci la noduri de-ti ese pe nas ...sfarsind invariabil in dezmierdari clerice .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
- veteran