beneficiile si inconvenientele leaderului de fluorocarbon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 25 Dec 2006, 22:28

Irod scrie:[
,dar pt:stiuca ;salau;biban ca dupa astea dau cel mai adesea ce grosime sa folosesc la inaintasul de fluoro?
Aici e problema. Eu incerc sa am un echilibru intre grosime si pestii prezenti.
Daca e numai biban si clean baga fluoro subtire. Dar asta nu se intampla de multe ori. Stiuca tot mai e pe acolo. Deci baga gros.
Salaul nu-ti taie si daca pescuiesti la apa adanca nu-ti mai baga fluoro.
Ce e adanca ? La peste 10m.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 26 Dec 2006, 02:29

Irod scrie:bun!
amu sa imi spunetzi voi intre 2 colinde urmatoarele:
Cand pescuitzi cu acest fel de leader folositzi agrafa sau snap?
(nea Jane shi parerea ta te rog)
Majoritatea timpului eu pescuiesc la jig,mai putin la voblere, rotative ,oscilante.Din moment ce prind la fel de bine aceeasi pesti la jig,e mai economic sa pescuiesc la jig.

Cand pescuiesc la jig folosesc un leader format dintr-un mono normal sau fluorocarbon ce il leg direct de textil ( intr-o bucla facuta pe acesta) cu ajutorul unui nod clinch.De acest mono sau fluorocarbon leg un vartej simplu sau triplu si de vartej leg un fluorocarbon cu un diametru mai mic decat mono sau fluorocarbonul folosit deasupra vartejului.Vartejul limiteaza coborarea in jos a plumbilor culisanti intre care pun margele colorate (efect vizual si "rattle" ce atrag pestii)pe care ii pun pe acest fir.
Plumbii suplimentari culisanti ma ajuta sa arunc departe jig-urile mici cu care pescuiesc si sa le mentina in zona ,de multe ori cu curent puternic,in care pescuiesc.Nu pescuiesc cu jig-uri mari si grele deoarece de cele mai multe ori am atacuri mai putine,pestele sesizand mai usor ca e pacaleala decat in cazul jig-urilor mici.

De vartejul simplu sau triplu leg unu sau doua leadere de fluorocarbon(nod TRILENE)in functie daca pescuiesc cu un jig sau cu doua in tandem.Jig-urile le leg cu nod Palomar.

Daca pescuiesc cu rotative ,voblere nu mai folosesc vartej leg direct naluca de leaderul fluorocarbon sau cateodata folosesc o agrafa ,mai putin snap ca am pierdut niste voblere din cauza snap-urilor cumparate de la BASS PRO(cu snap-urile facute si trimise de DADY nu am pierdut nici un vobler!!!).
Eu pescuind numai cu textil nu am probleme cu rasucirea firului.

Jean Scurtu

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 26 Dec 2006, 13:04

buna treaba , acum voi incerca sa pescuiesc shi eu cu astfel de inaintas cum zicetzi voi sa vad de a mere mai bine.Cred ca pentru inceput voi incerca varianta a la tudor cea data de nea Jean la acest momentmi se pare putzin prea complexa dar cine stie... :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Mar 2007, 12:57

Scrie răspuns