Bat salau IEFTIN si bun

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 22 Feb 2011, 20:46

mihaide scrie:Nu e buna okuma alumina pentru salau, cel putin nu la pescuit cu jiguri, daca dai cu linguri merge.
Am avut-o si eu, nu mi-a placut.
E sigur ca nu e de shalau,da la stiuca e ok,am prins multe cu ea,si cu jig si cu linguri.Dar ai dreptate la lingura e mai buna.
Fishermen are born honest, but they get over it.

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 22 Feb 2011, 21:20

eu am un procyon 2.10 ala pana la 21g sunt foarte multumit de el si la banii lui ...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 22 Feb 2011, 21:57

eddiero scrie: Gata,omul a hotarat la asta,ca nu e pentru mine,eu am un skeletor de care sunt f multumit.Imi face cu ochiul o Sakura da nu sunt bani.A vazut si el 2 shalai scosi in fata lui de mine si vrea la spinn,da nu e hotarat sa-si ia mai multe bete,vrea unu universal.

Multam' Lup pt sfat !!
Cu placere ! iaca inca un sfat :
Calyber e mai fast decit Sakura Rookie(pe pescuite nu povesti ) si parca si mai ieftin si e si mai senzitiv ! deci mai bun . daca vrea omu la spin pai sa mearga da sa nu se astepte sa ia din prima salau :lol: mai usor la stiuca . pentru inceput i ajunge si un singur bat si daca se imbolnaveste nu mai are scapare . incepe febra cumparaturilor :datz:

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 23 Feb 2011, 20:05

http://www.mastershop.ro/lanseta_shiman ... x21ml.html

Am pescuit cu el, il are un prietenic si pot sa iti spun ca m-a impresionat placut. Era "armat" cu un simplu Exage de 2500 si textil Spiderwire Ultracast de 0.11 sau ceva de genul.
Nu este o lanseta fast-plus, ci un moderate as spune. Componente de calitate, la pret bunicel. Vezi ca gasesti lanseta in jur la 25o lei, din cate am inteles, sa nu te iei dupa mastershop.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Feb 2011, 08:06

best master nu e de jig . punct .

linguri crankuri etc, se descurca excelent, chiar daca e cam grea de fel ...

dar nu jig ...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Feb 2011, 08:35

Nu situ daca este ieftin..sigur este bun
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -9417.html

chiar si de lac il vad... + Dunare

Mai demult mi-a placut un bat de 80lei...energoteam Advance spin parca ii zicea...nu era cine stie ce deosebit..actiune 30-60g...inele comci-comca :D dar faceai treaba cu el
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 09:01

grey-wolf scrie:
eddiero scrie: Gata,omul a hotarat la asta,ca nu e pentru mine,eu am un skeletor de care sunt f multumit.Imi face cu ochiul o Sakura da nu sunt bani.A vazut si el 2 shalai scosi in fata lui de mine si vrea la spinn,da nu e hotarat sa-si ia mai multe bete,vrea unu universal.

Multam' Lup pt sfat !!
Calyber e mai fast decit Sakura Rookie(pe pescuite nu povesti ) si parca si mai ieftin si e si mai senzitiv ! deci mai bun . daca vrea omu la spin pai sa mearga da sa nu se astepte sa ia din prima salau :lol: mai usor la stiuca . pentru inceput i ajunge si un singur bat si daca se imbolnaveste nu mai are scapare . incepe febra cumparaturilor :datz:
Sakura Rookie e facut pentru pescuit UL spre L , modele upper casting weight sunt bulkshit adica fasturi nesenzitive, nu prea isi etaleaza senzitivitatea decat la gramaje mari - dar atunci e inutil daca trebe sa dai cu 14 si tu pui 18 sa simti mai bine deci l-as incadra la senzitivitate buna intre 5 si 15 gr

Apoi ar fi Sakura Trinis care e mai buna undeva in media 10-20

Si Shukan care merge bine intre 15 si 30 pe curgator

St Croix sunt peste Sakure la senzitivitate :wink:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 24 Feb 2011, 10:35

pikeman scrie:
grey-wolf scrie:

Multam' Lup pt sfat !!
Sakura Rookie e facut pentru pescuit UL spre L , modele upper casting weight sunt bulkshit adica fasturi nesenzitive, nu prea isi etaleaza senzitivitatea decat la gramaje mari - dar atunci e inutil daca trebe sa dai cu 14 si tu pui 18 sa simti mai bine deci l-as incadra la senzitivitate buna intre 5 si 15 gr

Apoi ar fi Sakura Trinis care e mai buna undeva in media 10-20

Si Shukan care merge bine intre 15 si 30 pe curgator

St Croix sunt peste Sakure la senzitivitate :wink:
Cind spui ca ST.Croix sint peste sakura la senzitivitate ai mare dreptate,dar la care ST Croix te referi?Eu am Sakura 10-30 si cred ca este putin ,nu mult ,mai senzitiva decit AVID-ul din aceeasi clasa,si parca e mai bine echilibrata,se descurca mai bine la lanseuri cu gramaje mici,gen 3-4 g,asa ca Avid-ul sta acasa de cind am luat Sakura si in curind o sa-l afisez la vinzare.E posibil sa ai dreptate cind te referi la clasele superioare Avid-ului,cu care nu am pescuit.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 24 Feb 2011, 11:18

grey-wolf scrie:
Bogdan_Alex scrie:@grey-wolf
o sa incerc sa mi-l fac cadou de ziua mea :lol:
tre sa scotocesc cu el Dunarea dupa salai
poti avea in vedere si asta in functie de ce jiguri (greutate ) folosesti.

http://www.monstru.ro/lansete-dam/102-l ... 1-56g.html
pentru dunare mi se pare mai potrivit . eu il folosesc si sunt multumit .

toate betele din gama Calyber sunt fast si sunt senzitive ! deci ai de unde alege in functie de ce ai nevoie si de bani pe care doresti sa-i investesti .
Dap, exact asta l-am remarcat si eu. Pe dunare in general pragurile sunt in aria de acoperire a batului asta. Oricum daca arunci mai mult nu te mai ajuta nici cele 56g , jigul o ia la sanatoasa.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Feb 2011, 12:19

toni f scrie:best master nu e de jig . punct .

linguri crankuri etc, se descurca excelent, chiar daca e cam grea de fel ...

dar nu jig ...
subscriu si eu la asta :wink:

Scrie răspuns