Bat salau IEFTIN si bun

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 20 Feb 2011, 17:23

cam complicat ce vrei tu dar sa zicem ca asta e un bat de compromis care este fast si isi face treaba

http://www.monstru.ro/lansete-dam/202-l ... 4-42g.html

asa cum am zis e de compromis . adica : bani putini ,acctiune(CW) sa poti da si pe lac si pe riu , fast garantat , mai trebuie sa te impaci cu lungimea 2, 13 cm ( cu aia 13 cm :lol: asta daca esti superstitios )
daca vrei ceva mai specializat si mai dedicat unui tip anume de apa sau naluci hai cu detalii mai multe .
PS prin compromis sa nu intelegi ca e un bat slab ! e un bat foarte bun ! pe care til recomand pentru calitatile lui in urma detaliilor furnizate de tine .

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 22 Feb 2011, 16:52

@grey-wolf

nu stiu daca l-ai convins da pe mine ai reusit :)

o sa incerc sa mi-l fac cadou de ziua mea :lol:
tre sa scotocesc cu el Dunarea dupa salai

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Feb 2011, 17:22

batul merita banii . e batul care il am eu dedicat de salau insa eu pescuiesc doar pe rau si pe baraje ceea ce face ca gramajele mici sa nu ma intereseze prea mult. mai allaround cred ca ar fi asta desi e cam scurt pentru mal (insa ai un control al jigului mai bun):
http://www.monstru.ro/lansete-dam/201-l ... -198m.html
in rest nimic de zis , batul e rapid, blancul se incarca frumos in drill , are rezerva de putere suficienta si e foarte senzitiv. mai mentionez ca lanseaza sensibil egal cu un 2,70m cu actiun3 7-21 gr. (testul l-am facut cu 3 jiguri de 12, 14 si 18 gr. ).in plus e foarte usor si foarte comod.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 22 Feb 2011, 17:37

Bogdan_Alex scrie:@grey-wolf
o sa incerc sa mi-l fac cadou de ziua mea :lol:
tre sa scotocesc cu el Dunarea dupa salai
poti avea in vedere si asta in functie de ce jiguri (greutate ) folosesti.

http://www.monstru.ro/lansete-dam/102-l ... 1-56g.html
pentru dunare mi se pare mai potrivit . eu il folosesc si sunt multumit .

toate betele din gama Calyber sunt fast si sunt senzitive ! deci ai de unde alege in functie de ce ai nevoie si de bani pe care doresti sa-i investesti .

SICOOL
junior
junior

Mesaj de SICOOL » 22 Feb 2011, 18:45

http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... -5272.html

eu folosesc modelul de mai sus dar e un batz cu care dau la orice, la avat la stiuca dar si la salau pe lacuri si Somes atat cat imi permite actiunea lui.De pe mal faci lansari ok depinde de firul utilizat,naluca etc etc.Din barca nu am dat cu el,poate k e cam lung...un 2.10 te-ar ajuta mai mult,cred .La banii astia e ok.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 22 Feb 2011, 19:14

Am avut Alumina exact modelul asta nu zic ca nu se poate prinde salau cu el , dar mie nu mi-a placut . Poate pentru lac merge dar pentru rau , nu stiu , acum depinde si de rau si locurile pescuite , curent moderat sau mai puternic . Dar in nici un caz nu duce 40g de pe la 20 in sus incepe sa gafaie iar daca vrei sa bagi un bullhead de exemplu sa cauti salaul in curent ai sa ai probleme .

Si mai are o problema care pe mine ma enerva teribil , dupa lanseu balanganea varful in draci , dar la banii astia , ce te astepti .

Dar tocmai din cauza banilor eu zic sa nu te grabesti , stiu ca e greu , dar eu zic sa mai strangi un ban si sa-ti iei din prima un bat mai bun , decat sa dai banii pe unul si apoi sa-ti dai seama ca nu e cel care vroiai .

Daca tot ai cerut sfaturi eu zic sa tii cont de asta , ca toti am patit cam la fel , daca adunam banii de la toate betele pe care le-am mai incercat ...... :wink:

P.S. Sa nu iti inchipui ca ai nevoie de un singur bat .

SICOOL
junior
junior

Mesaj de SICOOL » 22 Feb 2011, 19:23

catalin66 scrie:Am avut Alumina exact modelul asta nu zic ca nu se poate prinde salau cu el , dar mie nu mi-a placut . Poate pentru lac merge dar pentru rau , nu stiu , acum depinde si de rau si locurile pescuite , curent moderat sau mai puternic . Dar in nici un caz nu duce 40g de pe la 20 in sus incepe sa gafaie iar daca vrei sa bagi un bullhead de exemplu sa cauti salaul in curent ai sa ai probleme .

Si mai are o problema care pe mine ma enerva teribil , dupa lanseu balanganea varful in draci , dar la banii astia , ce te astepti .

Dar tocmai din cauza banilor eu zic sa nu te grabesti , stiu ca e greu , dar eu zic sa mai strangi un ban si sa-ti iei din prima un bat mai bun , decat sa dai banii pe unul si apoi sa-ti dai seama ca nu e cel care vroiai .

Daca tot ai cerut sfaturi eu zic sa tii cont de asta , ca toti am patit cam la fel , daca adunam banii de la toate betele pe care le-am mai incercat ...... :wink:

P.S. Sa nu iti inchipui ca ai nevoie de un singur bat .

iti spun eu ca prinde salau.sa fie salau in balta numai si sa ai rabdare..Am dat si cu linguri la 19 grame cu PredateK de 14 cm si merge bine legat de varf nu pot confirma problema ta....Eu sunt multumit.E vorba de pretentiile fiecaruia legate de cat investeste si ce asteapta de la acea investitie.

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 22 Feb 2011, 20:24

SICOOL scrie:http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... -5272.html

eu folosesc modelul de mai sus dar e un batz cu care dau la orice, la avat la stiuca dar si la salau pe lacuri si Somes atat cat imi permite actiunea lui.De pe mal faci lansari ok depinde de firul utilizat,naluca etc etc.Din barca nu am dat cu el,poate k e cam lung...un 2.10 te-ar ajuta mai mult,cred .La banii astia e ok.

eu am una rupta,s-a rupt f aiurea,fara mare fortare , acum invat sa o repar.
la stiuca cred ca e ok da la monsieur shalau nu cred
Fishermen are born honest, but they get over it.

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 22 Feb 2011, 20:29

grey-wolf scrie:cam complicat ce vrei tu dar sa zicem ca asta e un bat de compromis care este fast si isi face treaba

http://www.monstru.ro/lansete-dam/202-l ... 4-42g.html

asa cum am zis e de compromis . adica : bani putini ,acctiune(CW) sa poti da si pe lac si pe riu , fast garantat , mai trebuie sa te impaci cu lungimea 2, 13 cm ( cu aia 13 cm :lol: asta daca esti superstitios )
daca vrei ceva mai specializat si mai dedicat unui tip anume de apa sau naluci hai cu detalii mai multe .
PS prin compromis sa nu intelegi ca e un bat slab ! e un bat foarte bun ! pe care til recomand pentru calitatile lui in urma detaliilor furnizate de tine .

Gata,omul a hotarat la asta,ca nu e pentru mine,eu am un skeletor de care sunt f multumit.Imi face cu ochiul o Sakura da nu sunt bani.A vazut si el 2 shalai scosi in fata lui de mine si vrea la spinn,da nu e hotarat sa-si ia mai multe bete,vrea unu universal.

Multam' Lup pt sfat !!
Fishermen are born honest, but they get over it.

mihale
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihale » 22 Feb 2011, 20:32

Nu e buna okuma alumina pentru salau, cel putin nu la pescuit cu jiguri, daca dai cu linguri merge.
Am avut-o si eu, nu mi-a placut.

Scrie răspuns