Eu o dau inainte cu ale mele...
Daca se incadreaza in buget Avid 7' F ML 1/8-3/8 deosebit de puternic
Daiwa VIP Walleye 7' XF 1/8-3/8 rezerva mare de putere si sensibilitate sporita daca gasesti la Arrow
Onesti, poti sa-mi spui mai multe despre Tierra?
Bat recomandat pt. jiging - SALAU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Avidul e mai puternic, daiwa arunca 10 grame dar calculat cam la total cu greutatea nalucii, deci la gruburi, shaduri mai mari, ar merge cam 8 grame jig plus naluca. Avidul arunca si 12 grame fara mari probleme. Avidul are o fibra mai rigida, mai tare dar puterea intra in actiune cam la fel din cate am observat. Daiwa recunoaste mai bine tipul de structura de care dai sau daca e peste. Avidul trimite informatia mai brutal dar mai neclar. Nefiltrata. Bzarnaie un pic mai tare dar te mai inseli cu cate o creanga, o "frunza" cum zic baietii.
-
- utilizator constant
eu chiar sunt incepator si vreau o lanseta de salau...ce parere ai despre kistler graphite spinning???sau fa-mi tu o reomandare !!!si o scula pt biabn si salau cu greut mici...Andrei scrie:Lanseta poate fi fast, ex fast, moderate sau slow si sa fie buna de jig.....depinde ce intelege fiecare prin actiune. Asta specifica felul in care se incarca lanseta si doar atat.
Sunt care sunt obisnuiti cu diferite stiluri la jig. De exemplu pe barajele de la olt am observat o preferinta pentru HS gl2 de 8'6" eu sincer n-as putea pescui cu acea lanseta la jig in zona asta.....mi se pare ca are vful prea moale. E ex fast, dar e proiectata pt voblerele Hot Shot de la luhr jensen, daca-mi aduc bine aminte.....are vful finut ca sa poata lansa acele naluci mici de tot, dar are o rezerva de putere extrema.
Eu sunt adeptul betelor mai scurte. si imi place ca lanseta mea de jig sa fie rigida pe vf, sa nu se indoaie vful la fiecare pietricica in care dau...rigiditatea si reactivitatea materialului fac o lanseta de jig(parerea mea...s-ar putea sa ma insel) si nu actiunea. Sunt lansete speciale de jig parabolice. Sunt lansete de voblere(crankbait) fast si ex fast......deci nu e un criteriu decisiv in alegerea lansetei. Eu am o lanseta de cranckbait fast de exemplu. Am incecat s-o pescuiesc la jig, dar nu am mana formata incat sa dau asa teapa la peste cum se cere la acel bat. Rezultat....3 sau 4 salai dezgatati la mal in mai putin de 30 min si 6-7 stiuci ratate din cauza ca nu le-am putut infige carligul jigului in gura... si aveau acel shad in gura incat nu se mai vedea nica din el, si degeaba. Nush dac pot trage concluzii din doua partide la jig cu acea lanseta, cert e ca n-am mai folosit-o la jig de atunci.
E o kestie de preferinta...si pana la urma poti cere doar sfaturi...dar trebuie sa ai o viziune despre cum ai vrea sa fie lanseta pe care vrei s-o akizitionezi, pentru ca viziunea ta nu e sigur ca se va pupa cu visiunea unei alte persoane despre acea lanseta... Pentru incepatori....greu sa faci o astfel de decizie...cel mai bine e daca ai la cine sa vezi cu ce pescuieste la anumite stiluri...
xandrei....depinde de unde vrei sa-ti iei lanseta....a spus cineva de un premier.......e o lanseta care-si merita toti banii, ba mai mult cred ca st croix premier ML este o lanseta care se apropie cel mai mult de o lanseta universala...nici prea rigida dar nici prea flexibila, si foarte sensitiva. Poti pescui in la fel de mare masura cu ea la jig cat si la voblere sau oscilante.