Bat recomandat pt. jiging - SALAU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
...nu mai spun ca 7' e mult prea lung pt popping sau alte prezentari de suprafatza unde uneori miscarea batzului e in plan vertical (asta doar daca nu esti foarte foarte inalt) altfel ar trebui sa joci naluca cu varful batzului in apa.
Cred c-am mai spus: am betze intre 6' si 7'6". Toate sunt bune pt o aplicatie anume. Cred ca cel mai potrivit ca lungime pt mine e cel de 7'6", dar niciodata lungimea nu e PRIMUL criteriu cand aleg un batz. Daca gasesc un batz din materialul dorit cu puterea si actiunea dorite si cu inelele cat mai bune atunci fac concesii de la lungime.
Am un amic care pescuieste la jig cu un batz de 9' tunat de el, medium fast chiar, ceea ce face drilul cu un walleye mai spectaculos, iar alt amic da cu un Kistler de 6' (1 buc) si jura ca nu-si va mai lua niciodata alt brand - atat e de multumit (intr-adevar e si unul din cele mai sensibile si usoare betze de pe piatza).
Deci e o chestie de preferintza!
Cred c-am mai spus: am betze intre 6' si 7'6". Toate sunt bune pt o aplicatie anume. Cred ca cel mai potrivit ca lungime pt mine e cel de 7'6", dar niciodata lungimea nu e PRIMUL criteriu cand aleg un batz. Daca gasesc un batz din materialul dorit cu puterea si actiunea dorite si cu inelele cat mai bune atunci fac concesii de la lungime.
Am un amic care pescuieste la jig cu un batz de 9' tunat de el, medium fast chiar, ceea ce face drilul cu un walleye mai spectaculos, iar alt amic da cu un Kistler de 6' (1 buc) si jura ca nu-si va mai lua niciodata alt brand - atat e de multumit (intr-adevar e si unul din cele mai sensibile si usoare betze de pe piatza).
Deci e o chestie de preferintza!
depinde in mare masura cu ce lansete(lungimi)ai pescuit pana acum,e pana la urma si o chestie de preferinta-obisnuinta,dar dupa mine lungimea optima,e cea de 7',atat ca poate ai putea sa iti iei o clasa mai mare un M,sau chiar un MH,dar asta depinde foarte mult de nalucile si locurile unde pescuiesti de obicei.xndrei scrie:Cristi E scrie:o lanseta care face toti banii ar fi St. Croix Premier PS70MLF2
Nu este putin cam scurta?
poti comanda direct de la Cabelas sau Bass Pro,lanseta e 100$ la care se aduga taxele,vama etc,parca e si aici pe site un anunt http://www.rapitori.ro/forum/about2937.html,poate iti e de folos.xndrei scrie:St. Croix Premier PS70MLF2
De unde imi pot procura un asemenea bat?
Stiti ceva site care livreaza in Romania?
totusi ar fi bine daca ai putea vedea lanseta la cineva inainte sa o cumperi,daca nu stii despre ce e vorba exact,s-ar putea sa nu fie tocmai exact ce vrei(chestie de preferinta),o alta lanseta buna de jig si care cred ca o gasesti si prin magazinele de aici si poti sa iti faci o idee,e Shimano Speedmaster SSM210ML sau SSM210M,cred ca e pe undeva pe la 100 de eur.
-
- veteran
Lanseta
Vreau sa-mi cumpar si eu o lanseta pentru jigging. Care credeti ca este cea mai buna alegere dintre acestea:
1. Sakura Shukan 2.33m/10-30g
2. Daiwa Infinity Q Jigger 2,70m/8-35g
3. SpeedMaster MH 2.70m/15-40g
Sakura am vazut-o ieri, am tinut-o in mana si mi s-a parut destul de interesanta, insa mi s-a marut ca e cam scurta la 2.33.
Precizez ca pescuiesc numai de pe mal,pe un rau destul de mare (Prut) in curent destul de slab. Multumesc.
1. Sakura Shukan 2.33m/10-30g
2. Daiwa Infinity Q Jigger 2,70m/8-35g
3. SpeedMaster MH 2.70m/15-40g
Sakura am vazut-o ieri, am tinut-o in mana si mi s-a parut destul de interesanta, insa mi s-a marut ca e cam scurta la 2.33.
Precizez ca pescuiesc numai de pe mal,pe un rau destul de mare (Prut) in curent destul de slab. Multumesc.
-
- veteran
Razvan, Andrei
Aveti intr-o oarecare masura dreptate cu lugimea betelor...dar nu-s de acord cu transmiterea informatie mai rapid intr-un batz scurt decat intr-unul lung. Un blank bun, poate fi el si de 8'6" va transmite fidel tzack-ul...la fel ca unul de 6'6" sau 7'.
Am incercat, m-am chinuit...ori nu pot eu, ori chiar nu se poate da cu un bat de 6'6" sau 7' pe Olt sub baraje...apa are frecvent peste 7 m, sunt 4 turbine din care 1-2 merg frecvent, si cand vrei sa tii jigu pe loc la 30-40 de m in curentul ala nebun nu se poate cu un bat scurt deoarece curentul creat de turbine iti ia firu si implicit jigu si ti-l intoarce si-l de plaseaza cum vrea el...canci control atunci...
Din barca cu un 7' dau chiar bine ... e altceva, se sta direct deasupra lor sau putin oblic pe ei...si poti controla altfel...dar de pe mal raman la 8'6"...
Bete bune de jig la 8'6" sunt in opinia mea...Loomis Hot Shot, Lamiglas G1000, Sakura Shukan, St. Croix Avid...
Si nu stiu de ce, dar in ultimul timp am inceput sa apreciez betele mai progresive...nu chiar scandura, ceva mai progresive...tzepele sunt la fel iar drill-urile mai blande datorita flexarii si in a 2-a treime...
Aveti intr-o oarecare masura dreptate cu lugimea betelor...dar nu-s de acord cu transmiterea informatie mai rapid intr-un batz scurt decat intr-unul lung. Un blank bun, poate fi el si de 8'6" va transmite fidel tzack-ul...la fel ca unul de 6'6" sau 7'.
Am incercat, m-am chinuit...ori nu pot eu, ori chiar nu se poate da cu un bat de 6'6" sau 7' pe Olt sub baraje...apa are frecvent peste 7 m, sunt 4 turbine din care 1-2 merg frecvent, si cand vrei sa tii jigu pe loc la 30-40 de m in curentul ala nebun nu se poate cu un bat scurt deoarece curentul creat de turbine iti ia firu si implicit jigu si ti-l intoarce si-l de plaseaza cum vrea el...canci control atunci...
Din barca cu un 7' dau chiar bine ... e altceva, se sta direct deasupra lor sau putin oblic pe ei...si poti controla altfel...dar de pe mal raman la 8'6"...
Bete bune de jig la 8'6" sunt in opinia mea...Loomis Hot Shot, Lamiglas G1000, Sakura Shukan, St. Croix Avid...
Si nu stiu de ce, dar in ultimul timp am inceput sa apreciez betele mai progresive...nu chiar scandura, ceva mai progresive...tzepele sunt la fel iar drill-urile mai blande datorita flexarii si in a 2-a treime...
-
- veteran
Pe apa adanca si curent pe fund ,betele lungi sunt mai bune in conducerea jigului si in scoaterea pestelui,mai ales in apropierea barcii.
Eu pescuiesc la jig si cu bete de 7` si cu bete de7`6"/ 8`6" si fiecare lungime are avantaje si dezavantaje.Betele flexibile obosesc mai bine pestele decat parii.

- Mugurstefan
- veteran
Cred ca pe masura ce ne 'invechim' incepem sa apreciem si altfel de lansete decat parii .andrei-ovidiu scrie:Razvan, Andrei
Oare ce o fi mai greu de gfacut parii sau lansetele cu actiune progresiva ??

Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !