bat de spinn-jig din juma' de bat de musca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Re: bat de spinn-jig din juma' de bat de musca

Mesaj de ULK » 13 Sep 2012, 18:23

Pai exista asaceva da...alt material pe butt si altul pe talon, varf.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Sep 2012, 18:42

Ei... :roll: ,acuma depinde si de hec...asta vector...Caci muzcarii astia,au mai multi vectori...io nus cum sta treaba ca nu ma pricep la arta asta,da'trag speranta ca tinarul si stralucitorul Hell.o sa-si faca pomana cu mine si o sa explice cum sta treaba cu .....vectorii...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2012, 19:43

bradypus scrie: din cite am inteles io toate chestiile astea nu erau asa importante caci principalu motiv era sensitibitatea

de acolo plecase...
cam asta e ideea, senzitivitate dar nu rigiditate. sunt o gramada de bete de jigg ( dedicate )senzitive insa marea majoritate sunt si super rigide . eu caut un fast mai moale pe varf :) si mai indulgent la abuzuri.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2012, 20:05

Ca idee, cand mi-am luat Loomis-ul aveam de ales intre IMX si GLX. IMX-ul se zicea ca e pe scrim de fibra si e putin mai elastic dar nu chiar asa senzitiv ca GLX care era pe scrim de carbon . Ca raport se pare ca plesneau de 10 ori mai multe GLX-uri pe dril sau pe lanseu decat IMX-uri pentru ca sunt mai putin tolerante la unghiuri mici si la abuz in general.
Am ales in final IMX stiind ca ce il asteapta pe Olt mai ales cand in loc de salau intra vreun mustacios cu "palton" si chef de "joaca" .
Acum vreau din nou ceva senzitiv , dar ceva cu care sa nu mai ratez ca-i ricosaza naluca din gura pe atac sau ca l-am intepat numa de pielea de pe dinti sau de varful mustetelor. Asa ca tre sa aiba varful destul de indulgent cat sa-i permita sa aspire naluca pina-n gat fara sa mai apuce s-o scuipe pe sau inainte de teapa . Altfel spus tre sa lase pestele sa-nghita chiar si cand acesta vrea doar sa guste . :P
Cum majorittatea betelor de jigg cu varf mai moale pe care am pus mana sunt de la clasa M sau chiar Ml in jos , sau au o lungime mai mare de 2,3 m am considerat ca betele de fly pot fi o solutie de blank pentru ceea ce vreau.
cum mai nou imi place sa-mi echipez singur batu cu inele mandrina si alea -alea , vreau musai blank si nu bat de serie.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Sep 2012, 21:01

semlecangheorghe scrie:Ei... :roll: ,acuma depinde si de hec...asta vector...Caci muzcarii astia,au mai multi vectori...io nus cum sta treaba ca nu ma pricep la arta asta,da'trag speranta ca tinarul si stralucitorul Hell.o sa-si faca pomana cu mine si o sa explice cum sta treaba cu .....vectorii...
vectori nu au treaba aici. Butt Out!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Sep 2012, 21:45

ai incercat din curiozitate sa pui mana pe ceva bete de drop-shot. este doar o idee, eu nu am pus mana pe niciunul dar la un moment dat intr-un magazin ma inebunea vanzatorul ca au varfurile fine si putere mare pe cotor, motiv pentru care cica ar fi bune in curenti puternici la vobler :roll: (vorbea de ceva de la Jackall de vreo 500 si ceva de euro care depaseste cu mult suma pe care sunt dispus sa o platesc pe o lanseta pe care o pot face praf de prima piatra)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2012, 22:03

anem scrie:ai incercat din curiozitate sa pui mana pe ceva bete de drop-shot. este doar o idee, eu nu am pus mana pe niciunul dar la un moment dat intr-un magazin ma inebunea vanzatorul ca au varfurile fine si putere mare pe cotor, motiv pentru care cica ar fi bune in curenti puternici la vobler :roll: (vorbea de ceva de la Jackall de vreo 500 si ceva de euro care depaseste cu mult suma pe care sunt dispus sa o platesc pe o lanseta pe care o pot face praf de prima piatra)
am pipait cateva bete de la mai multi producatori (e drept ca pina-n suta de euro) dar nu-s ce vreau .

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Sep 2012, 22:50

Pentru avat cele mai potrivite blankuri sunt Hot Shot de la Batson si la NFC.

Sunt foarte bune si unele blankuri de Steelhead Lamiglas Certified Pro.

Ce putere de aruncare sa aiba lanseta ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2012, 23:05

nu de avat imi trebuie (mai degraba avatu e doar bonus in anumite situatii) . plaja sa fie undeva intre 1/2 sau 3/4 si 2 sau chiar 3 oz. lungime 2,2-2,3m , actiune fast sau cel mult moderat fast, ultrasenzitiv. Blankul sa nu fie rigid.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2012, 23:10

ps. apropo de Nortfork , se zvonea la un moment dat ca noile blankuri facute de Gary Loomis sub sigla lor sunt putin mai "slow" decat echivalentele lor facute sub sigla G. Loomis , asa o fi?
http://www.tackletour.net/TTForums/view ... 57&t=31113

Scrie răspuns