Bass Assassin

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Oct 2004, 06:20

Dan:ziceam ca nu e mare lucru ca si mod de recuperare,cel putin asa am vazut la TV,cam la fel recuperam si euShad-uri,am cateva,zic eu de buna calitate,cred ca aceeasi marca ca si cele afisate de tine(cred) la vanzare.Cateva albe cu spate negru si albe cu sclipici(glitter parca-i spune),4-8 cm.Ar trebui sa-mi iau cateva verzi,cu glitter si galbene.Daca nu ma insel cred ca sunt MT(marca).Sunt foarte moi si le vibreaza coada chiar si recuperate liniar.Toata chestia e sa prind o data cu plastic,apoi voi avea mai mare incredere in ele. :?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Oct 2004, 09:37

Desi subiectul a mai fost discutat, problema triplei suplimentare la un shad e destul de interesanta. Parerea mea este ca la un shad bine echilibrat, care lucreaza pe cadere, atacul vine din lateral. Am prins simbata un salau de cca.3 kg care a atacat pe cadere, ce-i drept la un grub mare, dar ideea este aceeasi: cind am simtit atacul l-am "pocnit" instantaneu si s-a agatat pe exteriorul gurii. Daca ataca din spate, avea cirligul un gura. In asemenea situatie, tripla suplimentara inseamna sansa mai mare de a prinde pietre.
Daca in schimb salaul ataca "pe urcare" si urmareste momeala, se justifica tripla suplimentara.
Pe de alta parte, iarna trecuta am prins multi salai care atacau fin, din spate, si care erau agatati superficial, doar in acea tripla. Cind o folosesc, eu o leg de ochiul jigului si o infig putin mai inspre coada, pentru a nu limita miscarea. Unii agata pur si simplu ochiul triplei in cirligul jigului.
Iar dimensiunea? Discutabil. Atit in functie de sezon (iarna am avut atac la shaduri cit mai mari) cit si functie de apa (cu ce se hraneste uzual salaul in zona).
Dupa ce am lasat kg de monturi in apa, am renuntat sa mai iau de firma. Shadurile Storm, Cormoran etc. se agata pe fund la fel de bine ca cele "no name" si nu am observat sa fi prins mai mult la ele. Simbata a batut un vint crunt pe Dunare, de abia simteam fundul, iar la sfirsitul zilei am cam golit cutia de jiguri. Barem nu a fost degeaba. :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Oct 2004, 09:43

daca shad-ul este mare, chiar daca salaul ataca din lateral nu-l prinde mereu din partea dinspre cap
daca tu ai jig-uri 2/0 la tine si dai cu shad de 10 cm, un carlig sau o tripla in prelungire prind bine
oricum, discutia era mai mult referitor la stiuca :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Oct 2004, 14:38

Michael scrie:Numai la stiuca dezavantajeaza carligul simplu,sau ati scapat si salai?
In cazul stiucii nu comentez, nu e "domeniul" meu. Michael intrebase si de salai. Jigurile mele sunt 4/0 cu shad de 10. Am rateuri cu ele, dar daca pun tripla, dau de maxim 5-6 ori si il agat. Substratul in zona Coronini-Berzasca-Liubcova e plin de stinci si in mare parte cu praguri. Problema e ca firul intra intre doi bolovani din marginea pragului si are sanse mai mari sa scape daca e mai "plata" montura. Din barca alta ar fi situatia...

Scrie răspuns