Bass Assassin

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Oct 2004, 19:47

...Ce parere ai sa pierzi macar un Rapala de 400k?Tare as vrea sa vad macar pe cineva manuind un shad,as avea de invatat.
Din pacata la capitolul "pierderi" am experienta. Intr-un singur loc, pe Mures, am pierdut, unul dupa altul, 3 RNR-uri. Si am prins un singur somn. A meritat, desi buzunarul plingea necontenit. Nu mai vorbesc de Yo-Zuri de 14 USD pierdut.
La capitolul pescuit insa ma consider novice, dar fiind concitadini, poate reusim odata un pescuit impreuna. De altfel, seara am avut atacuri si la vobler, prietenii au si prins. Momentan sunt "infanterist", masina e cam pe butuci, ma duc la Dunare cu cine apuc. Pe weekend se arat front atmosferic, ceea ce la Coronini se traduce prin vint puternic (Cosava), valuri uriase si adio pescuit. :cry:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Oct 2004, 21:02

Din pacate la Dunare nu prea am sanse sa ies,la cat liber am,dar la o iesire la Parta(daca iti convine),putem discuta...Astept doar sa-mi vina zilele libere. 8)
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 08 Oct 2004, 11:52

[quote]la Parta(daca iti convine),putem discuta...[/quote]

Sunt si locuri mai bune pe Timis decit Parta. Cind poti si vrei, da un semn de viata

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 08 Oct 2004, 12:07

Tizule,

Ia zi-ne si noua locurile alea bune pe Timis :lol: Eu cam duc lipsa si ma duc in aceleasi locuri cu rezultate slabe, asa ca tot pe Dunare prefer sa merg odata la 3-4 saptamani (desi anul asta a mers slab si acolo )

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 08 Oct 2004, 12:57

[quote]Ia zi-ne si noua locurile alea bune pe Timis Eu cam duc lipsa [/quote]

Lista e lunga. Cu cit mai departe de locurile "batute", cu atit mai bine. Nu le tin secrete, doar ca ar trebui sa explic gen: salcia 4, tufa 3. Ca zona generala, Cruceni, Cebza, Hitias. Fiind ochiuri mici de apa adinca, scotindu-se 2-3 exemplare mari (>5 kg), altele nu cred sa apara curind. Dar trebuie clar insistat in zona pt ca are potential. Exemplare capitale, in apa ca Timisul, vei prinde doar acolo unde altii nu dau. La Parta nu am mai vazut de mult salau > 1 kg.
Iar despre Dunare, in afara de duminica trecuta, cu 2 salai (2,5 si 1,7 kg) plus 2 ratari mai mari, in rest nu am prins nimic tot anul (nu socotesc avati si salai < 1kg).
Dar ne cam indepartam de topic. Cu Bass Assassin inca nu am facut cunostinta direct, ne stim doar din poze. In schimb am primit recent niste "aratari" din Germania - guvizi. Lucreaza excelent si pe cadere si a provocat un atac de mi l-a rupt in doua, fara sa se intepe. De abia astept sa le utilizez si pe celelalte

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 08 Oct 2004, 13:07

Ai dreptate, Parta e super batuta,

Michael totusi zicea ca merge mai jos de Parta (merge mai mult pe jos)
Eu am cam renuntat la zona aia si merg si eu inspre Buzias dar pana la Hitias n-am fost (dar deja circula zvonul cu Hitias, cred ca in curand o sa fie batut bine si acolo)
Oricum, Timisul e lung, toata chestia e sa nu te limitezi sa dai unde te lasa masina (si unde dau toti puturosii, de multe ori si eu :oops: )

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2004, 06:56

bogdank scrie:
la Parta(daca iti convine),putem discuta...
Sunt si locuri mai bune pe Timis decit Parta. Cind poti si vrei, da un semn de viata
Dezvaluie si tu un secret.Tii doar pentru tine... :?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2004, 07:02

Intradevar,eu nu ma opresc in Parta,merg pe langa dig,mult mai in jos,nu ma intalnesc de obicei cu nici un pescar acolo,probabil pentru ca merg de obicei in cursul saptamanii.Sa stiti ca in vara asta am luat acolo salau de peste 3 kg,la Rapala,stiuca,avat,etc.Asa ca... 8)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Oct 2004, 06:49

Am vazut vineri la Info Pescar,pescuit la Shad-uri,nu e mare lucru.Desi a dat la salau,a luat numai stiuci.Problema era ca Shad-ul avand carlig simplu,ii cam scapau stiucile.Le aducea pana la barca,o lumanare si duse au fost.Si voi ati avut probleme de genul asta?V-ati fi dorit uneori sa fi avut tripla la Shad?Numai la stiuca dezavantajeaza carligul simplu,sau ati scapat si salai?Am cateva shad-uri,dar ma duc sa-mi iau si culoare maro-caramiziu,astea am vazut ca au mers.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Oct 2004, 21:04

acand ai spus ca pescuitul la shad este simplu te-ai referit la plastice in general ?
vorbind despre plastice, deci si despre shad: sunt naluci foarte versatile, poti pescui cu ele in toate straturile apei, mana care imprima evolutia nalucii este decisiva
deci este mai dificil de pescuit cu ele comparandu-le cu voblerele spre exemplu, care prind oarecum " singure " pestele
este foarte simplu sa faci jocul in zig-zag la shad, dar asta nu califica pe cineva ca fiind un pescar bun cu plastice
ai nevoie de ani de experienta pentru a exploata la maxim potentialul plasticelor

referitor la intrebarea ta, nu poti compara rata de rateuri la salau cu rata de rateuri la stiuca, din doua motive: stiuca ataca puternic dar are botul tare, salaul la plastice in cele mai multe cazuri ataca timid si viteza de reactie a pescarului este determinanta
motivele pentru care ai rateuri la cei doi pesti difera, nu poti face deci o comparatie
ca si idee, pt. stiuca pe shad poti pune un carlig mai scurt, pe care petreci o ancora si unul din brate il infigi in shad
trebuie insa sa ai grija ca shadul sa vibreze in continuare
michael, nu-ti cumpara shaduri numai pt. ca le-ai vazut la televizor:)
tu dai pe alte ape, in cu totul si cu totul alte conditii, si trebuie sa descoperi singur culorile care merg :)
inca o chestie, in afara de culoare, vibratia shadu-ului este mai importanta zic eu
si vibrata este diferita de la un producator la altul, si de la o dimensiune la alta fiecare producator foloseste alt material, si foloseste o alta forma la coada shadului, pentru a-si diferentia produsul
nu o sa gasesti producatori care sa faca shad-urile la fel
in consecinta, un mister twiste nu o sa bata la fel cum bate un mann's, care nu bate la fel cum bate un bass assassin samd.
conteaza deci la un shad: culoarea, dimensiunea, forma, materialul

Scrie răspuns