barci pneumatice

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 24 Sep 2006, 01:21

Hmm, cateva precizari.
Nu vand barci, dar mi-am zis ca daca le-am tot rotit, poate impartasesc ceva din experientza cu prietenii pescari.

Principala invatature e sa stati departe de orice model de PVC neintarit cu panza (sevylor fishunte intex sehawk, etc). Mai mult de 30 EUR nu dati pe ele. In plus feriti-va ca de nu-stiu ce de valvele tip colac de jucarie. Macar Boston sau similar sa fie.
O barca prea mare inseamna ca nu ai portabilitate. O barca mica, usoara rezistenta, stabila, usor de curatat e cea mai buna. Cred ca celelalte cruterii: viteza, directie etc sunt secundare pentru un pescar.

Bombard.
Cand am sis ca se comporta excelent la viteze de sub planaj, ma refeream la vitezi mici de sub-planare: deplasament.

Bombard AX NU poate fi planata, dar merge excelent la vreo 10-12 km/h cu un motor minuscul.
Atuul ei e portabilitatea.

O cautare pe google dupa Bombard AX1 sau ax2 sau ax3 o sa dea rezultate.

Bombard e produsa de zodiac shi e destul scumpa. Un AX2 in sale e cam 400 lire sterline, dar am vazut mai multe anunturi de barci uzate prin Europa, mai ales Anglia, in general CU MOTOR INCLUS (2 cp), modelul cu podea de stinghii de lemn. Pret in jur de 300 lire...

Chestia e buna ca dai banu' odata shi ai o barca perfecta pentru pescuit.
O problema insa. Daca iei uzata fara sa o vezi poti sa ai surprize, iar cele mari nu sunt gaurile, ci lipituri care se dezlipesc.

ATENTIE mare la Kingfisher. Daca materialul nu e Hypalon, ci PVC, e problema mare! Fiind un producatir mic nu are tehnologia lui Zodiac de "SUDARE", ci foloseste adezivi. PVC elibereaza gaze care in cativa ani ataca adezivii. NU luati barca de pvc lipita, luati numai sudata.

Ce parere aveti de caiace? de Gumotexuri? Am vazut in Romania pentru vreo 260 USD modelul ala mititel: Junior (7 kg). Asta e un pretz mortal raportat la calitate. Cred ca e ideal pentru cineva de pina in 80, maxim 90 kg. Nu aveti cum sa gresiti!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Dec 2006, 15:34

Poate cineva sa ma ajute (macar cu informatii) pt. procurarea unei barci gonflabile? Inteleg ca barcile rusesti sunt un compromis optim pret-calitate. De unde imi pot procura una si cam la ce preturi?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Dec 2006, 19:18

La Cluj e unu care are magazin si aducea din Ukraina sau Moldova barci Ufimka la 250 usd, cu vasle si pompa. Apoi a zis ca s-a scumpit la 300 usd dar spera sa mai scada pretul. Nu stiu daca a scazut.
Daca vrei iti pot da numarul lui de mobil.

crucerucostin
junior
junior

Mesaj de crucerucostin » 08 Dec 2006, 00:32

Buna seara....Pt MIHAIF99...Ai mers vreodata cu un SEVYLOR cu BBT si un SBM? Singura, nici o barca nu se sparge....KINGFISHER-ul are VALMEX sau HYPALON...Nu inteleg ce ai contra acestor barci,mai ales ca nu pari un "boat tester"...Gumotex...discutabil...vezi fisa tehnica ...Te salut.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Dec 2006, 10:02

materialul kingfisher este tesatura poliester acoperita pe ambele fete cu PVC

omul nu are nimic cu kingfisher, a zis doar ca daca e pvc atentie ca in ani de zile ar putea exista probleme

eu ma indoiesc de treaba asta, plus ca e o afirmatie cre nu stiu cat de fondata este

am folosit pana recent barca produsa in 2002, fara nici cea mai mica problema
eu am avut kingfisher ani de zile, si am pescuit cu ele in toate conditiile

am barca noua de la ei acum, facuta pe comanda in sensul in care lateralele sunt impartite in doua compartimente distincte, astfel incat am pe barca 6 compartimente ( 4 laterale + prova + chila )
presupunand ca se sparge un compartiment, n-ai nici o treaba

am incredere maxima in aceasta barca, merg cu 3,30m cu 10 cai pe dunare si cate 10-15 km, am mers destui km noaptea

vmihordea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vmihordea » 15 Dec 2006, 17:04

a schimbat cineva fundul suplu cu unul din fibra de sticla?
cam asa ceva:
http://www.pneuboat.com/reportages/bern ... /semi1.php

o banda de cauciuc sau altceva pt. protectia chilei stiti cumva unde pot sa gasesc? am vazut intr-un catalog italian o banda de cauciuc lata de 100mm si groasa de 3

multumesc

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 16 Dec 2006, 00:36

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Dec 2006, 11:52

vnmihordea, la ce ti-ar trebui o chila rigida sau o banda de protectie pentru chila ?

vmihordea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vmihordea » 16 Dec 2006, 12:00

cau ceva suplu
ma tem ca keel guard e rigida, am vazut-o aplicata numai pe chile din fibra
si nu pe hypalon. barca sta de obicei strinsa pe masina
banda veche e cam roasa si cind acostez pe un mal cu pietre m-apuca stresul

am un model vechi de barca care nu are chila gonflabila ci o traversa din lemn si e destul de incomod de transportat (3.60m)

vmihordea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vmihordea » 28 Dec 2006, 07:53

Scrie răspuns